Ahojte mala ma asi chrípku od soboty vysoke teploty. Od dnes má nasadené ATB cefexime innfarm, brala prvú dávku dnes ráno, druhu ma večer. Na čerta starého sa začala sťažovať ze ju boli prave uško. Pomôžu tie atb alebo volať pediatra. Ma niekto takú skúsenosť?
octobacid N - bez predpisu to stoji 5.70 s predpisom 1.40 urcite pomoze, mame s tym dlhodobe skusenosti, su to kvapky do uska a predpisuju ich na detskej pohotovosti
Podla letaka by mali pomoct aj na usko - 1. Čo je Cefixime InnFarm a na čo sa používa
Cefixime InnFarm obsahuje liečivo nazývané cefixím. Patrí do skupiny antibiotík nazývaných „cefalosporíny“, ktoré sa používajú na liečbu infekcií, spôsobených baktériami.
Cefixime InnFarm sa používa u detí starších ako 6 mesiacov, u dospievajúcich a u dospelých na liečbu:
• infekcií stredného ucha
• infekcií dutín
• infekcií hrdla
• infekcií spôsobujúcich náhle zhoršenie dlhodobej bronchitídy
• závažných infekcií pľúc (pneumónií) získaných mimo nemocnice
@renatka100 to som čítala žeby mali ale som prekvapená. Dnes ich začala brať, doteraz ju uško nebolelo a o 4 začalo, už sme dali aj paralen a čakám.... lenže atb zaberu až tak na 2 deň nie? Neviem ci behať za Dr lebo ide víkend ☹ keď jej to neprejde odstrelim sa už asi.
Vek? Farba soplov? Odsoplovat.kvapky do nosa.analgetika ...lepšie nurofen zaberá ako Paralen...ATB záberu.ale nie v prvý den....ak je bolesť silná.tak ORL pohotovosť pozrieť do uška.ci netreba vypustiť hnis cez paracentezu...kvapky do ucha tiež pomôžu.ale bez toho aby ucho videl lekár by som ich nedávala ( okrem burrow kv.ale tie sú slabé vo vašom prípade)....zápal ucha u detí má vyšetriť a liečiť lekár.nie samoliecba
@janinah priesvitná, 5 rokov, dnes poobede jej to začalo. Mam doma kvapky ale nechcem dávať kým ju neuvidí MUDr. 😒 boli sme po 40 horuckach u MUDr v pondelok, crp mala ok, tak v stredu lebo horucky sa vrátili, pozrel ju a nasadil atb preventívne a teraz toto. Zajtra ma 2 deň atb treba ORL alebo vyčkať?
@janinah tiež ak by to bolo vírusové atb zaberu?
Aké kvapky máš doma? Zajtra na ORL odporúčam
Môže to začínať ako vírusové .ale spravidla sa pripája aj bakteriálna superinfekcia.
@janinah otobacid, pamycon
Ak mas doma burow kvapky ako prva pomoc, plus nieco od bolesti, ak by sa to stupnovalo smer orl, skore uzdravenie