Bolesť ucha u dieťaťa

janula2511
9. aug 2015

Ahojte moj syn ma 3,5rokov.a uz 3den sa stazuje na bolest ucha.bola som snim na pohotovosti tam mu doktorka predpisala otobacid kvapky ale neviem ci mu zaberaju.lebo sa mu to akosi nezlepsuje.poredte nejake tipi alebo kvapki co by som mu mohla kupit v lekarni.dakujem.

ena70
9. aug 2015

a kedy si bola na pohotovosti? dnes? no môjmu ked dali Otobacid, tak mu pekne hned zabrali...su to dobre kvapky...v lekarni kupis bez receptu len Burrow kvapky...to su take octove,ale maju aj zarábané ale to neviem ako sa volajú... ale Otobacid sú fakt dobré kvapky....ak ste začali dávať len dnes, musíš chvíľu počkať...daj mu od bolesti aj dáky Ibalgin 200mg...ak neprejde bolesť, zrejme sú namieste klasika antibiotiká lieky....

janula2511
autor
9. aug 2015

@ena70 ahoj od vcera rana ich berie.a este bez zmeny.lebo sa kupal a ci mu neisla voda do ucha.

loginexistuje
9. aug 2015

@janula2511 kedy sa kupal? dneska? v lekarni nic lepsie nekupis ... treba dodrziavat liecebny rezim ziadne kupanie ani umyvanie hlavy.... tabletky od bolesti mu mozes dat ... a davaj kvapky nadalej.

ena70
9. aug 2015

@janula2511 davaj pozor na usi... ked ma bolesti ucha, v ziadnom pripade ziadne kupanie vo vode.....ja som vzdy po kupani malému cistila uska....a ked mu umyvam hlavu,davam pozor aby mu nesla voda do uska.... ako som vravela...daj ibalgin od bolesti a kvapky kvapaj pravidelne aj 5x denne...ja som davala casto kvapky...a jemu to rychlo povolilo, ta bolest.

katka1981
9. aug 2015

@janula2511, aj moju raz bolelo usko a dostala otobacid. Zabral pekne. Muz ma teraz zapal str. ucha. Pozor aby sa do usi nedostala voda.

1177
9. aug 2015

Mne sa raz syn zobudil na taku bolest, ze sme sli rovno do nemocnice na usne. Tak nam povedali, ze mu nic nie je, len ma zalahnute v usku a ze deti ten tlak citia ako bolest. Dostal vaticku do uska, pokecal o tretej rano s polovicou nemocnice, stastny sa vratil, aku mal zaujimavu noc.
Ale neviem, aky roztok bol na tej vaticke..

janula2511
autor
9. aug 2015

Stvrtok piatok sa kupal.a piatok vecer sa stazoval ze ho ucho boli.a v sobotu sme uz rano isli na pohotovost.takze uz dva dni berie otobacid.

janinah
9. aug 2015

zrejme si bola na všeobecnej pohotovosti...treba ísť zajtra na orl amb. to skontrolovať,choroba sa vyvíja,môže sa nález v ušku zlepšovať aj zhoršovať,možno treba atb celkovo alebo paracentézu bubienka..samanič neskúšaj,cesnaky do ucha a podobné babské rady sú blbosť

jojo2004
24. máj 2016

Dobrý deň poraď témy mali ma 11rokov od nedeľe boli uško boli sme aj na orl tam nám dali bórov ale včera sme bolo na pohotovosti tak isto mu spravili to čo na obvode a neprechádzalo aj mu dávam ibaligin poraďte mi ďakujem

jema_suri
24. máj 2016

Keď bolí silno ucho tak to je pravdepodobne zápal stredného ucha..ak má aj zvýšenú teplotu, alebo zvracia alebo má závraty..na to predpisujú antibiotiká na orálne užitie..ale mne otobacid vždy hneď zabere, už po prvom nakvapkaní do ucha zaberá..môže to byť možno aj bolesť od nepriechodnosti eustachovej trubice..alebo vnútorné ucho...to by už trebalo ísť na interné vyšetrenie..či to nie je niečo vážnejšie..bolesť uší môže byť aj od zubov..alebo pri zápale mandlí..