Dobrý deň, mám 16r a už od cca augusta ma bolí sanka (vpravo dole). Najskôr to bolo len pukanie, alebo zaseknutie na pár sekúnd. Nič strašné. No teraz posledné týždeň pociťujem pri otvorení ,,väčších úst" takú tlakovú bolesť (tiež nič strašné) Chcem sa spýtať čo by to mohlo byť...(k lekárovi pojdem, len ešte neviem kedy presne). Ďakujem. ;)
@marca12 Ďakujem. Chcem sa spytat este...byva pri takomto probléme nutná nejaká operácia? toho sa bojim asi najviac.
Ja som mala podobnú bolesť keď mi rástli osmičky. Ale tá bolesť môže to byť spôsobená aj inými vecami, v každom prípade je lepšie ísť čo najskôr k lekárovi, lebo ak je to fakt so zubov, tie je lepšie lepšie vytrhnúť čo najskôr a čakacia doba u zubného chyrurga nemusí byť najkratšia.
Pokiaľ je to ozaj pukanie a praskanie sánky tam kde je kĺb tak sa určite jedná o to, ako radili vyššie k stomatochirurgovi, spravia vyšetrenia a podľa toho sa uvidí, môže to mať rôzne príčiny a kým tam pôjdeš odporúčam nezut žuvačky, nejesť tvrdé potraviny a pečivo a zeleninu rezať na menšie kúsky, to by mohlo zmierniť bolesti
@mer12 Dnes som jedla jablko a v pohode sa dalo, aj včera. Nie je to ešte tak zlé. Tak uvidíme..a ďakujem.
@cosmic_origin Zo zubov no neviem, nikdy som nemala kaz, ani ma neboli dasno keby mi idu rast zuby mudrosti. V štvrtok idem k zubarke, som objednana uz 2 tyzdne tak hadam aj tam sa nieco dozviem. dakujem. ;)
@cosmic_origin k zubárke idem na preventivku, takze si neviem predstaviť ako otvorím ústa 👀 (ide mi to tak na 3cm, no snad to bude ok)
To raz môže byť tak a raz tak, väčšinou sú bolesti, keď je opotrebeny kĺb, to znamená,že buď keď človek veľa zuje, je tvrdé jedla, škrípe zubami, zatina, zuje žuvačky atd alebo keď je nesprávne postavenie zubov a jeden abo oba kĺby sú preťažené, to čo som písala nie je len úľava od bolesti, ale aj prevencia, aby sa to nezhorsovalo, keď sa jedná o kĺb, keď je to teda to, môžu to byť teoreticky aj osmičky, ale tie by sa mali prerezavat až neskor
@mer12 Práveže mne uz ani dlhsi cas nepukalo v sanke (asi mesiac a pol-dva), teraz ma to len trochu boli tak neviem, co by to mohlo byt
Mozno ti da stomatochirurg urobit dlahu na noc..
Nie,nemyslim si,ze bude potrebna operacia. Zvyknu robit take dlahy,ktore si vkladas na noc. Mne sa teda posunula sanka kvoli krcnej chrbtici,skratili sa mi svaly a tym sa zacala posuvat sankova kost.
Ahoj,pripojim sa,ja to tiez mavam,niekedy az tak ,ze si neviem zo zemle odhryznut a potom zase v pohode,casto citim pukanie v tej sanke,u dr.som este nebola,ake mam v plane..moj zlozvyk je zatinat zuby,ked sa velmi sustredim..
Davam hlas osmickam rastucim maju zlu poziciu tlacia sa do priestoru. Mne odporucili nahrievat to. Teplo trocha povoli tiez som mala uplne zablokovane tak ze som jeste nevedela
@wiki21 mozu mi rast osmicky v takomto mladom veku a len na jednej strane?
U nas to bolelo clena rodiny bolo povedane, ze to je stresom, podvedome zatinanie sanky a tak a ze je to casta pricina bolesti sanky…
Objednaj sa k stomatochirurgovi. Moze ti vyskakovat sanka. Priciny su rozne. Mna to zacalo boliet z krcnej chrbtice islo mi az do sanky a ucha. Lekar na zaklade vysetreni povie pricinu a naslednu liecbu a cviky