Ahojte. Chcem sa opytat, ci je normalne ze maleho(4,5roky) boli stahovanie predkozky? Vzdy ked sa sprchuje, tak mu umyvame pipika, tatino mu to stahuje, lenze vraj ho to boli, neskutocne zakazdym krici pri tom a narieka😔. Dakujem krasne za kazdu informaciu
My sme detom nikdy nic nestahovali, robili si to sami, preco 4,5 rocnemu do toho tatino hrabe este? Ved mu povie umy sa dole to zvlada aj dvojrocny uz hadam sam... Mozno mu nieco prilis pretiahol a spravil trhlinu, teraz to boli... treba ist k pediatricke alebo k detskemu urologovi, podla situacie.
My to práve riešime s 3 ročným. Vždy som mu to trošku pri kuoani stiahla, ale nie nasilu, len koľko sa dalo. A v utorok sme boli na 3 ročnú prehliadku kde mu to doktor silou začal robiť a malý vresky čo sa bál a hneď že mu to nejde ako by malo a šup na urologiu, dostali sme termín na február tak dovtedy mám v pláne natierať mu to slezovou masťou a kúpať v sleze.
A koli comu to musite stahovat? Ak ma syn problem poradte sa s urologom, ak problem nema mal by sa umyvat sam. Preco mu to otec na silu stahuje, zbytocne mu zarabate na problem. Vzniknu mu mikrotrhlinky ktore zrastaju a prilepia ju. Kolotoc nasilneho odliepania a zrastania a navstev urologa moze zacat. Predkozka sa uvolni do puberty.
Predkožka sa uvoľní vďaka hormónom v puberte. Načo je chlapcom v 4 rokoch stiahnutá predkožka? Keď začnú sexuálne žiť, samé sa to odlepí. Sťahovaním na silu zarobia rodičia iba mikrotrhlinky a vyrobia dieťaťu problém, ktorý sa musí riešiť skalpelom, uuuplne zbytočne, keby dotoho nerypali.
Bolieť to nemá, treba zájsť k lekárke, ona to kukne, pripadne pošle na urologiu