Baby poradte mi maj 2 tyzdnovu dcerku, musim ju prikrmovat zvolila som nutrilonom ha, vsetko je ok pekne spinka ale ked sa blizi kakanie alebo prdnutie tak cela ocervenie a tlaci ako keby ju to bolelo lebo aj hysericky place davam jej aj espumisan. Kaka mi aj 3 krat denne aj viac a stolicu ma zltu doktor povedal ze je stolica v poriadku ze sa moze este stale cistit ale mne sa to moc nezda mam vymenit mliecko alebo co? A ak ano za ake sestrine dcery vyrastali na nutrilone a nemali takyto problem.
@zata2 ja som tiez prve babo prikrmovala Nutrilonom HA( do 1roka) a neskor som presla na normalny Nutrilon. Maly ho dobre znasal a tiez mal zltu stolicu a kakanicku v kazdej plienke🙂, podla mna je to v poriadku. Ak by Nutrilon malicka neznasala, skor by ju bolelo brusko a vrackala by, este nie je crievko prisposobene na umele mliecko a preto je vyprazdnovanie take tazke. Ja by som odporucila vyskusat podavat probiotika a to konkretne Infants Dophilus, s ktorymi mam velmi dobre skusenosti. Po nich mi jeden aj druhy syncek kakali a prdkali bez problemov a nezazili sme si ani ziadne bolesti bruska, ktore sprevadzaju hlavne chlapcov v prvych mesiacoch. Odporucila mi ich moja lekarka. Vacsina mamiciek skor pouziva probiotika Bio gaja su v kvapkovej forme, ale mne sa osvedcili skor tieto "moje" praskove. Mozu sa podavat od narodenia az dokedy je potrebne. Ucinok sa dostavi tak do tyzdna(ziadne problemy), netreba hned po prvych dnoch byt zufaly, ale uz na 3 den sa pozna rozdiel. Neviem, ci som pomohla, ale aspon som sa podelila s mojimi skusenostami, lebo viem, ako je clovek nestastny, ked sa jeho dietatko trapi a nevie ako mu pomoct🙂 Drzim teda palceky, nech sa to coskoro da do poriadku🙂
Tak já jsem nepřikrmovala, kojila jsem do 8,5 měsíce. Alexek měl od narození do 3 měsíců problémy s prdíkama. Taky jsem ze začátku dávala Espumizan, ale nepomáhal teda vůbec. Tím jsem chtěla říct, že to není třeba mlíčkem, ale prostě ji trápí bříško. Ale ono to přejde opravu do těch 3 měsíců (vím, o čem píšu). A pro klid duše, zkus dávat třeba mlíčko od Hami. Alexek ho papká od začátku a cena je taky fajn 🙂
@zata2 ahoj, poviem ti ze na nutrilon som pocula tooolko negativ,ze ani by ma nenapadlo to dat dietatu.Skus ine mlieko.s takym malym babatkom viac nespravis. Najlepsie sa znasa Beba sensitiv, hami.vyskusaj insie ako nutrilon,su vyrabane inak.Zmeny sa neboj. Viem o com hovorim,presli sme si so synom galeje aby sa vykakal...drzim palceky.A este ma napadlo..skus jej davat aj harmancekovy cajik. 😉