Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti, či ste sa stretli s niečim podobným. Dcérka ktorá má 3 roky sa mi asi pred 6 mesiacmi sťažovala na bolesť nožičiek. Bolesť bola len večer keď išla spat a cely deň sa nestazovala. Teraz sa nám to zopakovala asi pred 3 týždňami a tento týždeň znova. Ukazuje mi miesto pod kolienkom alebo chodidla.Vždy je to len večer alebo v noci. Dočítala som sa na internete že môže ísť o rastovu bolesť nožičiek. Máte s tým nejaké skúsenosti ? Chystám sa s ňou v stredu k doktorke. Mám strašný strach či to nemôže byt niečo vážne. Ďakujem
syn mal takéto rastové bolesti asi do 5 rokov, doktorka povedala že zo 2 dni keď je to veľmi zlé tak dať nurofen. Niekedy pomohla masáž, niekedy bol pár mesiacov pokoj a potom zase blbý týždeň
moja mala tiez presne taketo bolesti - rastove bolesti, mala ich par rokov apotom to preslo.
Ak su to rastove bolesti, okrem nurofenu (s ktorym to zase tiez netreba prehanat) sa nam osvedcili Priesnitzkeho zabaly a viac magnezia (mineralka Magnezia, banany, ale aj magnezium z lekarne). to magnezium mam pocit, ze nam pomahalo viac ako nurofen...
Moja to máva minimálne raz za mesiac niekedy mávala aj častejšie má to tiež od 3 a teraz má 6 a ešte mava
@timea1228 Ja si pamatam ako dieta, ze ma tak boleli holenne kosti ked rastli a vzdy vecer v posteli.
Ono by to davalo zmysel, ze sa ta bolest objavje len tak jednorazoe v takych velkych cssovych odstupoch... duam ze to nie je nic vazne a len chuda raste (do krasy).
Aj u nás to bývalo, hoci len pri tej staršej, ktorá menej jedávala.
Vitamín D kázala doktorka (dá sa kúpiť ako kvapky) a nejaký gél, ale názov si už nepamätám, to by ti aj v lekárni poradili.
@timea1228 moja dcéra toto mala. Vždy večer ju to bolelo a pod kolenom až litko... Pripisovali sme to rastu. No raz sme boli u pediatra a ten si všimol, že zle stáva na nohu. Ten nás poslal že ortopedom a zistilo sa, že ma jednu nohu kratšiu a ma vykrivenu chrbticu (skoliozu). Museli sme ísť až do Košíc a tam už jej hrozila operácia chrbtice. No ale stihlo sa to zachrániť korzetom 🙏🏻🙏🏻
@sonikcka_2021 prosím vás a tá dlzka nozky sa vám vyrovnala?
@timea1228 neni to nic vazne starsi syn to mal je to rastovi skok len masaz noziciek byva to hlavne v noci hlavne klid a dobru masaz