Bolesť nožičiek u trojročnej dcérky

timea1228
23. apr 2021

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti, či ste sa stretli s niečim podobným. Dcérka ktorá má 3 roky sa mi asi pred 6 mesiacmi sťažovala na bolesť nožičiek. Bolesť bola len večer keď išla spat a cely deň sa nestazovala. Teraz sa nám to zopakovala asi pred 3 týždňami a tento týždeň znova. Ukazuje mi miesto pod kolienkom alebo chodidla.Vždy je to len večer alebo v noci. Dočítala som sa na internete že môže ísť o rastovu bolesť nožičiek. Máte s tým nejaké skúsenosti ? Chystám sa s ňou v stredu k doktorke. Mám strašný strach či to nemôže byt niečo vážne. Ďakujem

petus998
23. apr 2021

@timea1228 neni to nic vazne starsi syn to mal je to rastovi skok len masaz noziciek byva to hlavne v noci hlavne klid a dobru masaz

bagre
23. apr 2021

syn mal takéto rastové bolesti asi do 5 rokov, doktorka povedala že zo 2 dni keď je to veľmi zlé tak dať nurofen. Niekedy pomohla masáž, niekedy bol pár mesiacov pokoj a potom zase blbý týždeň

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elanor
23. apr 2021

@timea1228 pomasiruj, kludne natri aj masaznych gelom alebo kremom. A ak sa stazuje velmi, tak klido aj nurofen. Ja vzdy pomasirujem malej, natriem a davam len polovicnu davku nurofenu a zatial stacilo.

majamat
23. apr 2021

moja mala tiez presne taketo bolesti - rastove bolesti, mala ich par rokov apotom to preslo.

mimimami3
23. apr 2021

Ak su to rastove bolesti, okrem nurofenu (s ktorym to zase tiez netreba prehanat) sa nam osvedcili Priesnitzkeho zabaly a viac magnezia (mineralka Magnezia, banany, ale aj magnezium z lekarne). to magnezium mam pocit, ze nam pomahalo viac ako nurofen...

katulienkax
23. apr 2021

Moja to máva minimálne raz za mesiac niekedy mávala aj častejšie má to tiež od 3 a teraz má 6 a ešte mava

andreatytler
24. apr 2021

@timea1228 Ja si pamatam ako dieta, ze ma tak boleli holenne kosti ked rastli a vzdy vecer v posteli.
Ono by to davalo zmysel, ze sa ta bolest objavje len tak jednorazoe v takych velkych cssovych odstupoch... duam ze to nie je nic vazne a len chuda raste (do krasy).

unicornlady
24. apr 2021

Aj u nás to bývalo, hoci len pri tej staršej, ktorá menej jedávala.
Vitamín D kázala doktorka (dá sa kúpiť ako kvapky) a nejaký gél, ale názov si už nepamätám, to by ti aj v lekárni poradili.

sonikcka_2021
24. apr 2021

@timea1228 moja dcéra toto mala. Vždy večer ju to bolelo a pod kolenom až litko... Pripisovali sme to rastu. No raz sme boli u pediatra a ten si všimol, že zle stáva na nohu. Ten nás poslal že ortopedom a zistilo sa, že ma jednu nohu kratšiu a ma vykrivenu chrbticu (skoliozu). Museli sme ísť až do Košíc a tam už jej hrozila operácia chrbtice. No ale stihlo sa to zachrániť korzetom 🙏🏻🙏🏻

kandrea
17. mar 2022

@sonikcka_2021 prosím vás a tá dlzka nozky sa vám vyrovnala?