Bolesť nohy u štvorročného dieťaťa

ewwae
22. sep 2016

Dobrý deň, máte skúsenosť s bolesťou nožičky u dieťaťa v noci? že sa zobudí na bolesť nohy a plače, že to bolí, niekde okolo kolienka, predkolenie? nestalo sa to prvý krát, trvá to už takmer rok (aj viac) v takých dvojmesačných intervaloch....z čoho môže byť tá bolesť? dieťa nie je preťažované, robí bežné aktivity ako obyčajne. ďakujem za Vaše názory

smile31
22. sep 2016

@ewwae u lekarky ste neboli? ak nie tak by som zašla keď to trvá tak dlho a určite by som si pýtala nejaké odborné vyšetrenie

nikolet_89
22. sep 2016

@ewwae to iste moja dcerka, hlavne vecer a v noci, domnievam sa, ze jej rastie noha a to boli, pamatam si to aj ja z detstva, pretoze ziadny pad nic boli sme aj u dr aj na rtg a vsetko ok...ak vidim, ze ju to ozaj boli davam jej ibalgin sirup jednorazovo vzdy pomoze a ustupi

mirkaaa80
22. sep 2016

@ewwae detičky môžu trápiť rastove bolesti noziciek- hlavne dlhých kostí, boli to najmä v noci. Môj malý takto trpí asi od 3 r, on sa sťažuje hlavne na oblasť píšťaly, niekedy len 1 noha, inokedy obe.Teraz má 6, už sa toľko nesťažuje, ale v tomto veku 4-5 rokov to bol horor. Uz večer okolo 22.h. začal plakať, niekedy sa na to zobudil az v noci....treba dať sirup od bolesti, my mame nurofen, a pekné spal ďalej. Boli sme aj u dr. a vlastne sa to uzavrelo ako rastove bolesti. Ale ak máte akékoľvek pochybnosti, konzultujte to s lekarom.

pribinak
22. sep 2016

mozu to byt rastove bolesti ako pisu baby, ale niekedy boli deti nozicky, ked maju ploche nohy a vecer su uz unavene

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miku1
23. sep 2016

@ewwae Tak ako píšu baby vyššie, bude to najskôr rastová bolesť. Vieš zhruba čas, kedy sa v noci sťažuje, čítala som, že najväčšia bolesť je niekedy medzi 01:00 - 03:00 hod., na moju staršiu dcéru to sedí, väčšinou v tom čase sa zobudí. Tiež je to tak 1x2 mesiace...Ale už aj mladšia sa na nôžky sťažovala. Staršiu bola najviac chodidlá a mladšia sa sťažuje na oblasť stehien a občas lýtka. Lekárka mi vravela, nech jej dám nurofen alebo niečo na bolesť. A pomôžu aj masáže.

evulikm
23. sep 2016

Pokiaľ nemá opuch, alebo poranenie, tak sú to na 99% rastové bolesti. Mne tak raz syn odmietal chodiť, že ho strašne bolia. Mám to potvrdené našou lekárkou

ewwae
autor
23. sep 2016

Ďakujem Vám dievčatá 🙂

nada1326
23. sep 2016

To iste moj syn. Ale uz asi 3 roky. Ortoped povedal ze bud rastove,alebo z plochych noh. Ale aj tak si najblizsie popytam rtg

enika1234
2. nov 2024

@ewwae dobrý deň, ustúpilo to?

ewwae
autor
2. nov 2024

@enika1234 ano, postupne sa tie bolesti stratili. Boli to rastove bolesti.

enika1234
2. nov 2024

@ewwae a bolela len jedna noha alebo obe?