Bolesť krku u 1,5 ročnej

bambola82
13. dec 2015

Ahojte...chcela by som poradit...malá ma 1,5 roka a stazuje sa, ze ma "bibi" za uskom, skor ako keby na krku...pred tromi týždňami mala teploty 3 dni a dr nam dala Atb, vraj chytila nejakú bakteriu a od vtedy sa sťažuje na to "bibi" za uskom, dost sa tam skriabe a skriabe si aj licko obcas.Včera mala zase teplotu a ukazovala na krk, ze ju tam bolí.Spomínala som to aj dr a vravela, že tam nič nemá.Môže ju to bolieť aj kvôli zubkom? Zatial má 12 zubkov a co som pozerala, tak nevidím, aby sa jej prerezavali ďalšie, aj keď mi nechce celkom otvoriť pusku

8291
13. dec 2015

Ano môže,moja krpaňa ked sa jej tlačili zubky si strašne naťahovala ušká a trhala si vlasy,vždy,mne sa to fakt nezdalo normálne ale jedna známa pediateička mi povedala že zo zubkov to ma a keď sa jej prerezu prestane to robiť a aj to tak bolo.ma 17 mesiacov a tiež máme 12 zubkov.a teraz už 2 týždne zasa si šuchá,ťahá uška a šklbe vlasy a vidno ze sa jej tlačia päťky.

bambola82
autor
13. dec 2015

@8291 ked ona sa viac sťažuje na krk a aj sa tam skriabe...

8291
13. dec 2015

Len ak jej idú dolné stolicky vtedy zvykne aj hrdlo noliet aj uzliny môže mať zväčsené a stavu ze sa jej len tlačia ani ich nemusiš vidieť sa prerezavať.u nas všetky zubky išli von s teplotou,hnačkami,šklbaním hlasov a naťahovanim a šuchanim uší.A zo začiatku som si myslela že ma nejakú mentálnu a psychicku poruchu😁.🙉 ale ak ti bude teplotovat a nebude sa ti to vidieť tak chod znova snou k pediatricke.ale myslím si ze ked si tam bola tak jej pozrela pusu aj prehmatala uzliny.prerezavanie spodnych stoliciek sa všeobecne zvláda horšie ako horné.mne tiež horna 8cka vyšla v pohode ale spodna to boli mesiace utrpenia,2x mi arezavali ďasno,iste obdobie som nevedela ani prehĺtať celu sanku som mala ako doboxovanu tak to hrozne bolelo a dokonca som 5 dni ani do práce nechodila.dolna 8čka sa mi prerezala tuším v 27 roku života😞 no načo už....starej kofe zuby rástli

bambola82
autor
14. dec 2015

@8291 dakujem za nazor...ja uz ked mi na nieco ukaze "bibi" tak som z nej hotova a duplom, ked mi ukaze na uska alebo krk, to som hned v pozore...teploty uz chvalabohu nema, ale vzdy sa skriabe za uskom...tak len dufam, ze to bude reakcia na zubky...keby aspon do pusky mi dala pozriet, tak by som bola kludnejsia...ale tiez nechcem chodit ku pediatricke s kazdym pre mna " problemom" , ked to nie je vazne, aby nebodaj nechytila nieco virusove v cakarni

8291
14. dec 2015

Pokial ti neteplotuje,tak si myslim že to ma fakt zo zubkov.naša si ich vtedy dotaňahujeee,škriabe,niejkedy sa bojím ze si aj naušničku otrhne a dotoho vlasy šklbe😞,kým jej vyjdu všetky bude aj holohlavá

bambola82
autor
14. dec 2015

@8291 juuuj tak aj Vam drzim palce...lebo tie zuby su fakt najhorsia bolest...tiez som donedavna mala problemy s 8-kami a musela som to riesit cez stomatochirurgiu