Dnes vecer sa mi syn /5 rokov/ zacal stazovat na bolest hlavy vzadu nad zatylkom.Prezrela som ho, nemal ju cervenu, ani s modrinou, ani nevie, ze by sa niekde udrel. Momentalne bez zvysenej teploty, dokonca ju ma trochu nizsiu nez obvykle. Bolest pretrvavala, ale kedze uz bol velmi unaveny, hned zaspal. A ja sa teraz nervujem a bojim sa ist spat. Nemate niekto skusenost s obdobnymi bolestami u deti?
Skus ked da zobudi, nech lezi na chrbate pokrvci kolena a da si akoby bradu na hrudnik. Ked mu to nepojde treba ist hned k dr
*nebolelo
Dcerka to mava dost casto zhruba od veku 3 rokov. U nas to uzavreli ako torticollis - ale u nas je to prechodny stav, ktory trva len par dni, vacsinou to ma spojene s nejakym infektom, mava to po nadche alebo kasli a niekedy len tak, ked si v noci zalezi krk. Teraz ma uz 7 rokov a mava to uz len v miernej forme. Kym bol mladsia, nemohla ani hlavou otocit, velmi sme sa zlakli. Stazovala sa na bolest hlavicky, nevdela bolest este velmi lokalizovat, tak sme isli k dr. Ta nevidela ziadne meningealne príznaky. Tiez sme v tom case chodili casto na krcne kvôli nosnej mandli, tak aj krcna jej to pozerala a zhodli sa obidve na tejto diagnoze. Natierali sme to bylinkvou mastou Traumaplant a preslo to postupne, ale trvalo to aj 4-5 dni. Teraz jej to uz nenatieram nicim - ako pride, tak odide.
Skus mu prehmatat, az bude hore, svaly na krku. Mohlo by ist len o tenziu svalov, ktora sa prejavi tak, ze bude citit aj bolest niektorych svalov na krku.
Ak nastane strnulost šije, smer nemocnica.