Bolieva vase deti vo veku 4-8 rokov obcas hlava? Ak ano, ako casto a je to spate s niecim konkretnym? Mam syna 4r. a dcerku 8r. a stazuju sa obcas na bolest hlavy, zvycajne ustupi sama, obcas musim dat paralen. Neviem ci je to nieco co treba povedat pediatricke alebo to k detom proste patri. Mna ako dieta hlava nebolievala vobec, zacalo to az v puberte…
@januska12323 dcerka nosi okuliare, na kontroly chodime pravidelne, takze to ma nastavene dobre. Syncek ma oci v poriadku
No napriklaad dnes schytal syn uzeh tak z toho
Tak z tohto tepla to kludne moze byt. Moze to byt z malo čistej vody, dzus a caje nerátam do pitneho režimu. Ked ich bolieva vecer, moze to byt aj unava, moze ich boliet ked su hladny a padne im cukor. Ak by sa to opakovalo, ja by som isla za lekárkou, dala im vysetrit krv aj cukor a vypytala si priepustku ortopédovi. Moze to byt aj z chrptice. Minule mi znamy ortoped na jednej akcii rozprával, ze castokrat sa hladaju príčiny bolesti hlavy u deti hore dole, posielaju ich neurológom a nevie kade a pricom 80% deti ma zle chodidla, zle chodia, pokrivené chrptice, vela sedia, ziaden funkčný pohyt.
Znamej dcera trpi migrenami od cxa 3,5 roka. Maju to v rodine a uu aj syn, skolak, schytal dg.migrenika. Takze ano, aj deti moze boliet hlava a pokojne aj z pricin ako nas dospelych - pretazenie, unava, stres, hlad, nadmerna fyzicka aktivita, zle drzanie tela (alebo len “krivo spal”, nieco si natiahol, podrazdil), slabsi pitny rezim, namahane oci - tv/mobil/pc pripadne je daleko/kratkozraky. Pricin moze byt vela a ano, ak ta bolest nie je casta, zhorsujuca sa, extremme obmedzujuca…tak je to normalne.
Dcéru bolela hlava len pri nádche keď mala nosné mandle . Keď mandle vybrali je pokoj. A keď máme silno pustenú klímu v aute. Ale dávam na to pozor
Zrak majú v poriadku?