Chcela by som sa vás spýtať či máte niekto skúsenosť s bolesťami hlavy (na zadnej časti hlavy) u detí. Moja dcéra má 8 rokov a sťažuje sa na bolesť hlavy vzadu. Horúčky nemá, nemá pocity na vracanie. Opisuje mi to ako takú pulzujúcu bolesť. Nie je to každý deň ale už to nejakú dobu trvá... Má veľmi husté a dlhé vlasy a nosí cop v gumičke. Myslela som si, že môže cítiť ťahanie vlasov ale bolesti má aj keď má rozpustené vlasy. Cíti to pri behu ale aj keď normálne sedí. Nosí aj okuliare...Ale stane sa že si ich nedá...a mala by ich nosiť stále..len ona si akosi na ne nevie zvyknúť. Má ich predpísané asi od novembra. Ma napadlo, že či má správne dioptrie ...a tiež som si všimla, že sa jej tlačí jeden trvácny zub ale je nad ním ešte mliečny..je to ľavá spodná 3ka alebo 4ka... Môže aj to mať súvis s hlavou? Začínam sa akosi obávať a uvažujem nad návštevou u lekára...Budem rada za vaše názory...
Ahoj mima 3311, aj ja mam 8 rocnu dcerku, ktoru tiez casto bolievala hlavicka, ale vpredu na cele. Niekedy az tak, ze ked prisla zo skoly musela ist spat. Ked sa my to uz zdalo vela, vybrali sme sa k obvodnej lekarke. Zobrala nam krv, poslala na ocne, na krcne ... vsetko dobre. Tak sme sa teda objednali k neurologicke. Ona nam predpisala jednu tabletku na vecer( uz neviem ako sa volala, brala ich iba mesiac) a pri vacsej bolesti cez den polku voltarenu.Po mesiaci sme prisli na kontrolu, ale nic sa nezmenilo. Urobila jej aj nejake vysetrenie hlavicky( podobne ako pri srdiecku ekg) ale tiez sa nic nepotvrdilo. Tabletky nam vysadila a objednala nas na ct-cko, na ktorom sa ale tiez nic neporvrdilo. Takze vsetko bolo v norme, len hlavicka stale bolela. Kamaratka mi ale poradila jednu pani ktora sa zaobera prirodnou medicinoua poradila nam na zaklade vysetrenia prirodne kvapky Renol s Dracou krvou( pozri energy.sk). Tak na podiv tieto kvapky jej zabrali a po tyzdni-dvoch uz presla aj bolest hlavicky. Uzivala ich asi dva mesiace a vsetko bolo fajn. 🙂 Teraz sme na tom tak ze raz boli- raz neboli , ale to preto lebo sme zamienali regalen za renol a ten jej nerobil dobre, lebo sa bolest vratila. Tak sme sa vratili opat k renolu. Teraz nam odporucila stavu z ovocia( obsahuje velmi vela druhov ovocia ) Monavie , pretoze k tomu vsetkemu jej zacali velmi padat vlasky. Takze som zvedava ako to zvladneme. Zajtra jej chcem ist dat pre istotu zobrat krvicku. 😢
@adka290 No presne aj moja, je najviac unavená keď príde zo školy...A už začínam byť dosť nervózna lebo neviem ako jej mám pomôcť. Obvodný lekár nám už krv zobral, vraj všetko v poriadku. 1.6. sme objednané k neurológovi a teraz vo štvrtok ideme na očné. Dcérka nosí okuliare, má cylindrické sklá a začínam mať pocit, či jej vôbec dobre sadli, lebo ich akosi nechce nosiť. Povedala mi, že jej vadí, keď sa tak písmená zväčšujú...Tak ja už neviem...A čítala som aj na nete, že zlé dioptrie tiež môžu spôsobovať bolesti hlavy Máme ich predpísané od decembra..od februára pociťuje bolesti..ale nie stále ...s prestávkami... A CTčko ste zvládli v pohode? Myslím, či to dcéra vydržala v kľude....Lebo ja sa obávam, že ak nás tam pošlú tak ona tam nevydrží....
Ct-cko zvladla v pohode, sestricky boli mile, vsetko jej vysvetlili 🙂 Mozno je to aj tymi okuliarikmy, ze si na ne musi zvyknut. ale ja si myslim, ze to nebude tym, predsa by to nebolo tak casto. My sme dnes boli na tej krvicke a zobrali jej aj na stitnu zlazu( ja som pred 10-timy rokmi bola na operacii) a doktorka nas este poslala na kozne(pre tie padajuce vlasky) a dala nam nejaku vodicku do vlaskov vtierat a ze jej mam kupit zinok. No ak uz toto nezaberie tak neviem, asi uz len psycholog 😖
@adka290 A koľko to CTčko trvalo? Je to na dlho? Ja som dnes malej povedala, že ak chce nech si nedáva okuliare, že uvidíme ako sa bude cítiť...Lebo ako som pátrala po internete, tak boli aj také názory, že aj keď deti mali predpísané okuliare, aj tak ich nenosili, lekárom sa samozrejme nič nehovorilo a zrak sa upravil po nejakom čase...Ja nechcem hazardovať, len chcem pochopiť, či jej naozaj vadia tie okuliare. Je fakt pravda, že pokiaľ nemala predpísané okuliare, tak sme ani nevedeli čo je bolesť hlavy... A počúvanie ako ju stále bolí hlava ma desí a robí mi to fakt veľké obavy... A ma rozčuľuje aj tá čakacia doba na neurológiu...viac ako 1 mesiac... Veď čo ak tam bude niečo vážne...Aj ja idem za detskou psychologičkou....lebo mám nejaké tušenie v jej správaní, ale nemám pocit, že by to malo súvis s tou hlavou...Ako mi to dcéra opisuje tak asi má také tlaky v hlave....A to čakanie je hrozné...
Ved prave to je najhorsie, ked vidis ako chuda nevladze a ma bolesti a nevies ako pomoct :( To Ct-cko trvalo len chvilku, ja som mala so sebou este 4-rocneho syna, tak sme cakali v satni. Horsie uz bolo to vysetrenie co robila neurologicka, pretoze tam musela sediet asi 20 minut bez pohnutia. Bolestive to nebolo vobec, len problem mala obsediet 🙂 Tiez sme cakali na vysetrenie mesiac. Ja si zas myslim ze mozno je to aj nieco so psychykou. Moja dcera je strasne panovacna, tvrdohlava a neviem taka ... na vsetko musi mat odpoved a co sa mi ideme nahadat, som sa ja nehadala s mojou mamou v 15-tich 🙄
Oči by som dala skontrolovať.