Ahojte mamicky mam 6 rocneho syna sem tam sa stazuje na hlavu ze ho boly neviem co.to moze byt pobolieva ho na cele myslim si.ci to nema ocny tlak alebo co dala.som mu nurofen ......rozmyslam ci nepojdem s nim lekarke nech nam zobere krv preistotu ....alebi meviem ako dalej neni to ved tak az casto ....nemate skusenosti???
Nechcem byt zla, ozaj nie... Ale naozaj sa musite pytat na MK ci ist so synom lekarke?????? 🤷♀️
@hennyinnsbruck samozrejme ze zajdem lekarke len som chcela ci nema niektora skusenost .....
@nikita002 bolest hlavy moze mat milion pricin...
Môj 9 ročný syn máva tiež bolesti hlavy , boli sme u doktorky, zobrala nám krv, očné vyšetrenie,na krcnom kde nám zistili že má opuchnuté dutiny z alergie, nasadila nám spreje, a ešte na neurológiu sme boli a podľa EEG výsledkov to vyzerá na migrénu. Berieme aj magnézium, teraz sa to celkom ustálilo, už ho tak neboli častejšie hlava ako predtým.
@marduliena ahoj my sme boly dnes na krv tiez zajtra mame vysledky uvidime ved.....kontrolovala mu aj zrak videl vsetko no ved uvidime co stej krvy hovorila mi kamoska ze to moze.mat aj s dutinami aj jeho to pobolieva tak no ani nie tak casto ..papa vsetko ved sme taky chuducky mi ale tak.zas je vysoky .....mam aj strach ale dufam ze to bude ok vsetko
@nikita002 Syn (skoro 7 ) chodi na neurologiu pre ine problemy od narodenia. Pre bolesti hlavy v celovej oblasti je sledovany neurologom cca od 3,5 roka. U nas nakoniec potvrdena migrena kombinovana zavaznou refrakcnou chybou (vyse 5 dioptrii na kazdom oku a astigmatizmus). Ale na vylucenie inych pricin urcite neurolog, vziat krv nestaci. Pricin moze byt vela, od oci, diabetu, epilepsie, krivej chrbtice, cez potravinove alergie az po nador na mozgu to moze byt cokolvek. My sme presli od MR mozgu, cez EEG, EMG, gastro, ocne ... proste vsetko. Mame dobre obdobia (mesiac je klud) a zle obdobia (3 zachvaty v tyzdni). Fungujeme na beznych analgetikach (nurofen, paralen, metamizol). Doteraz sme nevysledovali co to spusta (unava, stres, jedlo, pocasie, PC, TV...), preventivne lieky (sandomigran, magnezium, peritol) nefungovali. Takze pre pokoj duse komplexnym vystrenim vylucit co sa da a ak je to "len" migrena- naucit sa s tym fungovat. Podla slov nasho neurologa- deti s migrenou pribuda geometrickym radom.
@nikita002 musíte si všímať kde ho hlava bolí, či sa mu nedrieme, nevadí svetlo. Keď má málo železa môže ho bolet hlava, aj z dutín . Musíte ísť po vyšetreniach.
@marduliena moze byt aj ze malo zeleza uvidime zajtra zacina nam trocha aj soplik
Môže byť že má niečo aj s dutinami
@zara0201 toto sa aj zle cita. Sama mam migreny a je to peklo, je mi luto tvojho synceka. A zda sa, ze podobny problem budeme riesit aj my. Tiez mam 7r syna a posledne mesiace sa stazuje na bolesti hlavy. Prva otazka pediatricky bola, ci nema niekto v rodine migrenu. Skoro som odpadla. Tiez vravela, ze niekolko jej malych pacientov ma migrenu. Fujha, toto by mali zakazat 😕 takze hned davala papier k neurologovi. Tiez podobne ako tvoj syncek, aj moj ma astigmatizmus. Som zvedava, co zisti neurolog. Len rozmyslam, ci ist na Kramare alebo do sinalgisu..
dobry vecer. Moj synovec mal casto bolest hlavy, niekedy taku, ze zvracal. Po mnohych vysetreniach zistili, ze ma migreny. Berie lieky a poctivo musia zapisovat do tabulky, kedy mal bolest hlavy a ako to prebiehalo. Na poslednom vysetreni konstatovali, ze odkedy berie lieky, tak sa to zlepsilo. Najhorsie na tom je, ze je v druhom rocniku a ked ho drapne silna bolest, nie je schopny sa ucit. Snad sa to vekom zlepsí. A vraj je to dedicne.
@emma_932 ano aj nam povedali ze je to dedicne. Mna zvykne bolievat casto hlava ale neviem ci je to az migrena. On ma typicku- nevie vtedy ani zaspat, vadi mu svetlo, hluk. Ked neskoro povie tak uz aj zvracia. Ale poviem pravdu, je to pre mna akceptovatelnejsia diagnoza ako ked nam povedali ze to moze byt aj nador 😩
@emma_932 migréna je dedičná, ja som tiež mávala, a syn to pravdepodobne zdedil.
@marduliena ano je, len nikdy by som nepovedala ze ho bude trapit v takom mladom veku. Myslela som ze ked tak v puberte a dospelosti. Ja si to na sebe v detskych rokoch nepamatam, ani moji rodicia.
@zara0201 Môjho syna keď chytí migréna, hneď si ľahne musí mať tmu a zaspať, pospi si také 3hodiny a je v pohode, ale keď nedokáže zaspať tak zváracia a tým mu bolesť hlavy ustúpi.
@zara0201 Ani ja nie,ja som mávala ako 14 ročná, ale takéto malé deti, mňa to zarazilo
Ale my aj magnézium berieme
@marduliena podobne aj u nas. Niekedy spi 2-3 hodiny, niekedy do rana. A ked sa zobudi- akokeby nic nebolo. Nikdy nemal migrenu rano, vacsinou prichadza poobede a podvecer
Ani my nie ráno.
@marduliena tiez si u seba vybavujem tak od puberty. Dlho sme boli na sumivom magnezku, teraz magnosolv...zmenu nepozorujem. Trochu lepsie sa mi zdalo s peritolom, ale dost po nom jedol a pribral a po 3 mesiacoch som nevidela efekt...
Treba aj odsledovať čo mu spúšťa migrénu.Mne chlapec normálne obedoval, nebol vyberavy v jedení. Ale naraz si začal vyberať, nič mu nechutilo, ani v škole nejedol , nič nemal rád, a to bol jeho asi spúšťač migrény, zlá životospráva.Teraz už po dohovore z doktorkou začal jesť normálne, a veru už nás ani hlava tak neboli, a kakao mu nedávam večer.
@zara0201 No ešte nám aj tie dutiny zistili opuchnuté, z alergie a tento rok fuu sa nám riadne preukázala alergia.
@marduliena stravu ma pestru a so ziadnym jedlom to nevieme spojit. Teraz este cakame na vysledky- ci nepodedil po mne celiakiu lebo ho bolieva brucho. A stupli nam eozinofily- takze vyzera ze ideme do alergie. Ale akej to netusim- prejavy nema, chory nebyva.
@marduliena a celove dutiny? Lebo tie vraj sa detom otvaraju- vyvijaju az okolo 8.roku
Čelove nie. A syn už chodí do školy?
@marduliena prvacik ☺
@nikita002 urcite lekar.ocnej a na neurologiu eeg.moze to byt iba nedostatocny pitny rezim alebo s ockami problemy ale aj nieco vaznejsie.moji dvaja maju diagnostikovanu migrenu od mala.treba sledovat kedy sa mu to prejavuje skusit zistit spustac bolesti.