Bolesť hlavy u 13 ročnej

xckaret
16. feb 2022

Chcem sa poradit, dcera ma 13 rokov. V poslednej dobe, ked pride zo skoly sa casto stazuje na bolest hlavy. Riesili by ste to s lekarom, alebo je to unava zo skoly. Covit test som jej urobila, je negativny. Podotykam ju nikdy nic nebolelo, my nevieme co je to napr. bolest bruska, vracanie. Iba sem tam nejaka nadcha. Dakujem.

nwnw
16. feb 2022

@xckaret ak nema intolerancie ako HIT, tak kludne to moze byt aj chrbtica

loliki
16. feb 2022

Urcite choďte k lekárovi, CT alebo MR hlavy. Žiaľ v hlave môže byť tiež všeličo, čo tam nepatrí. A všimajte si všetky problémy, ktoré má. Malátnosť, trasenie rúk... a pod.

simsalabim
16. feb 2022

@xckaret aj cez vikendy ju bolieva hlava? Mozno je to stres zo skoly alebo aj kvoli respiratoru. No v kazdom pripade by som sla pre istotu k lekarovi.

kingstonka
16. feb 2022

...aj zrak skontrolovať

xckaret
autor
16. feb 2022

@nwnw ano, bola som s nou na rehabke koli zlemu drzaniu tela, zeby ....

xckaret
autor
16. feb 2022

@simsalabim cez vikend som nepostrehla, ale budem si vsimat. A este 2.2. sme boli na 1.ockovanie.

martinuska
16. feb 2022

Hlava v takom veku najcastejsie boli pri zhorseni zraku. Ona to mozno tak nevnima ale pri zaostrovani sa namahaju ocne svaly a moze to viest k bolesti hlavy. Vsimni si ci nezmuri oci ked sleduje telku, ci nerobi nejake chyby ked opisuje z tabule. A dostatok tekutin, deti v puberte toho vela nepiju, nejake energeticke napoje ci si nekupuje. A chybny postoj moze mat. Potom smer neurologia, a u obvodnej krvny obraz ci nema anemiu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hailey1
16. feb 2022

@loliki vacsina bolesti hlavy vobec nesuvisi s tym, ze nieco v hlave “zavadzia”. Az mna zamrazilo, ked som si precitala co si napisala. Dievca je v puberte - ta je na telo sama o sebe zaberak. Bola som presne tento pripad - migreny mam dodnes. Ked pojdete najblizsie k lekarke, upozorni ju na to - moze to byt chrbtica, mozu to byt oci, moze to byt milion veci. Ale nestresovala by som.

kallanchoe
16. feb 2022

Sesternicina dcéra 8r.mávala bolesti hlavy zo školy....všetko bolo v poriadku u doktorky,bola zdrava....na vine bolo rúško....zmenili školu kde to boli benevolentnejší....v predchádzajúcej škole na nich kričali,museli mat rusko non-stop,napiť rusko späť,najesť rusko späť,......je hrozné kam sme dospeli....je mi do plaču....poznam viaceré deti čo majú problém s bolesťami hlavy,s zvracaním.....v škole im neprešiel ani štít....

lavender273
16. feb 2022

@xckaret oh boze, to mi pripomenulo ked som bola v jej veku a som mala strasne bolesti hlavy / migreny. Len v tmavej izbe som musela byt. Bola som na vysetreniach, a nic mi nezistili. Ono to potom preslo, ale bolo to neprijemne obdobie (rok, dva isto.to trvalo). Mozno hormony + rast. 🙄

loliki
16. feb 2022

@hailey1 Ja, žiaľ poznám aj taký prípad, že tam už niečo bolo. samozrejme ženy- matky nemajú čas s dcérami chodiť počas epidémie po doktoroch, a za všetkým vidia pubertu. Ale vždy to tak nie je.

anjelok
16. feb 2022

Aj dutiny skontrolovat

betulinka1
16. feb 2022

@xckaret isla by som dat lekarovi zobrat krv, pripadne dat vysetrit aj mononukleózu. Lebo to moze mat milion príčin. Od ruska, oci, po chrpticu a menštruáciu. Ak bude krv a oci ok, tak potom by som riesila pravidelne cvicenie na chrbat, dýchacie cvicenia. Na nete je toho milion.

xckaret
autor
16. feb 2022

@viestta boli sme na ocnom pred 2 rokmi, asi treba prekontrolovat, ja pravda, ze kazdu volnu chvilu ma nos strceny v mobile, alebo cumi do pocitaca.

xckaret
autor
16. feb 2022

@xckaret necham ju zajtra doma, budem ju sledovat, neverim zeby blafovala. Tiez nechcem hned utekat za lekarom. Dievcata, dakujem pekne.

xckaret
autor
16. feb 2022

@betulinka1 cviky popozeram, tiez sa prikladam k tomu, neviem ako v inych skolach, ale na jej skole s telesnou vychovou je bieda.

hipuska
16. feb 2022

Môj syn to máva tiež. Skúste sa pozrieť aj na pitny režim- odpor.dr, nás sa to neriešilo zatial nijako.

erickatt
16. feb 2022

@xckaret ocne vyšetrenie treba. Syn mi zo zlych dioptrii grciaval

sojorez
16. feb 2022

@xckaret Riesila som so 6 r. synom zhruba pred rokom - pediatra mu brala krv (klasicky krvny obraz, na cukrovku, borelie, toxoplazmozu...), listky na ocne, orl, neurologiu, chirurgiu, rehabilitaciu. Absolvoval rtg i ct lebky. Okrem mierne zleho drzania tela vsetky vysledky ok, dr mu uz vypisovala papier na mr vysetrenie v narkoze. V zufalstve som sa obratila na pani, co robi kranioterapiu - vysvetlila, ze prudkym rastom sa mu miecha a vnutorne prostredie nestihli prisposobit. Po par "masazach" sa takmer 3/4 rocne obdobie suvislej bolesti hlavy chvalabohu skoncilo 🙏.

betulinka1
16. feb 2022

@xckaret pokial ste chodili na rehabilitacie , tak mate asi aj nejaku diagnózu na chrbat. Ale rehabilitacie nestačia, to musi byt každodenne cvicenie. Isla by som s nou na krv a očnej. Potom pekne spolu mozete cvicit.

dadulamamula
17. feb 2022

@xckaret a prečo sa nespýtaš lekára? Určite by som to s nim riešila, ak to je dlhodobo.

danielahamar
17. feb 2022

Bolesti hlavy môžu byť všeličo, ale poslednú dobu sa sťažuje veľmi veľa ľudí na bolesť hlavy, takže podla všetko z rúška. Alebo psychika. Moji pri bolestiach hlavy aj mierne zvýšenú teplotu, takže im neuro dala robit aj MRI. Nič nevyšlo.

nwnw
17. feb 2022

@xckaret ja som chodila po doktoroch od 12 do 22, kym mi nenapravil chrbat asi 5ty ortoped v poradi 🤭🤦. Potom uz bol pokoj s migrenami.

xckaret
autor
17. feb 2022

@betulinka1 boli sme v septembri na povinne ockovanie a preventivku, krv mala vtedy kontrolovanu.

xckaret
autor
17. feb 2022

@xckaret dnes ostala doma, nalievam ju vodou, budem ju sledovat do nedele, uvidime. Dakujem pekne za podnety.

betulinka1
17. feb 2022

@xckaret tak potom naozaj ten chrbat a plytké dýchanie. Neviem ako ste na tom financne ale skus jej zaplatit súkromného fyzioterapeuta. Aspon 2x do tyzdna nech tam chodi a nauci ju spravne cvicit, dychat, sediet a aj spravne chodit. Na chrbat su vyborne nordinwalking, sms system. Ked ju naucia ako chrbat a dýchanie funguje, tak potom bude vediet aj sama pokracovat. Ale je proste dolezite na zaciatku aby sa vsetko naucila od niekoho profesionálneho. Neviem ci je mozne vybavit detom aj nejaky rehabilitačný pobyt v Kovacovej ale aj to by bola cesta. Raz do tyzdna jej pomasiruj chrbat a natri jej stavce lubovnikovym olejom. Ja uz 20 rokov cvicim na vytýčené platničky a mala som aj zlomený stavec. Preto viem, ze je dolezite aby ta niekto naucil ako a potom vies pokracovat aj doma.

simsalabim
17. feb 2022

@xckaret ja by som s nou urcite isla na vysetrenie, to, ze v septembri bola v poriadku, este nic neznamena. Z vlastnej skusenosti viem, ako rychlo sa to moze zmenit - pripad v rodine, za necele 4 tyzdne. No ja tipujem bud ten respirator, stres, oci alebo hormony. Nieco z toho bude najpravdepodobnejsia pricina.