Bolesť hlavy spojená s vracaním

bianka...
11. júl 2018

Mojmu 9 roc.synovi od malicka dost casto tecie krv z nosa. Na ORL mu aj vypalovali cievky nepomohlo iny ORL dr.ze ma skratenu chrupavku koli rychlemu rastu. Niekedy je obdobie, ze je to v poriadku a niekedy je to castejsie. Ale uz viac nez rok mava obdobie, ze ho zacne boliet hlava a tak velmi, ze zbledne a chveje sa a pride mu velmi zle. Vracia a velmi vela. Proste pride to z nicoho nic. Min.rok sme boli na neuroligii. Dr.ze aby uzival magnezium. Robili mu vysetrenie taku ciapku dali na hlavu.A mam byt dokladna pri strave a pitnom rezime, tv atd. Co aj som. Na ocnom mu zistili okuliare ale slabe. Je kratkozraky. Inak nic. Bolesti hlavy a vracanie na chvilu prestalo a je to tu znova. Tento krat tak velmi ako nikdy. Syn zaspal a na druhy den bol v poriadku. Velmi rad spi od malicka. Ku nam do mesta ani nechcem ist k neurologicke to je 0bodov kde a koho mi viete doporucit? Obvodna mi veru nepomoze.

jana_eyre
11. júl 2018

a krvny obraz mu robili?

akynka
11. júl 2018

Ahoj. Mne tieto stavy robil nelieceny ocny tlak. Zacalo mi zahmlievanie, bolest hlavy a vracanie 😕
Drzim malemu prsteky nech je fit ❤

pininka
12. júl 2018

Zial nepotesim ta, tiez to mam od mala. My to mame v rodine. Su to migreny. Casom to vracanie prejde,ale caste bolesti hlavy nie. Bola som aj na magnetickej ,aj vsade mozne. V podstate mam vsetko dobre, len tie migreny. Dodnes si pamatam ako decko,ze som si chcela rozvrtah hlavu,co som mala take strasne bolesti. Jedine co ti poradim,je ze to velmi zhorsuje akykolvek stres. Aspo umna to dodnes tak je, ze ked ma niekto vytoci, alebo mam nieco tazsie, napr skusku, tak na druhy den mam strasne bolesti.

veronice
12. júl 2018

Mne zacali migreny ked som mala 13 rokov...sice bez vracania ale teda srandy kopec aj tak... okrem liecby treba co najskor prist na spustace - ako pise pininka - najcastejsie je to stres, u mna aj pocasie a menzes, kamoske to spusta aj isty druh jedla a pitie. Je to hrozna ostara ale ked lridete a spustace a zacnete sa im vyhybat, bude lepsie aspon co do poctu. Ked som na tom bola ja velmi zle, lekarka mi nasadila liecbu na kazdy den dake tabletky plus pri zachvatoch som brala/beriem triptany. Hlavne vela pit a najma ked to ma sprevadzane aj vracanim aby neostal nehydrovany. No a potom rada nad zlato - NECAKAT S PODANIM TABLETIEK proti zachvatu - dat ich hned ako maly citi ze to na neho ide lebo ked sa migrena rozbehne, uz je ju ovela tahsie zastavit. A mne pomahaju aj studene obklady.. heh...v skole uz vedeli ze ked lezim na lavici s rukami na hlave je zle a maju mi dat pokoj...och zlaticko male...silno drzim palce...bude to tazky boj hlavne zo zaciatku ale ked pridete na tie spustace a dostanete spravnu liecbu, bude lepsie. Drzim velmi palce a posielam vela sil!

veronice
12. júl 2018

Inak este k tej krvi z nosa - tiez mam vypalovane cievky v nose ale ked mam silny zachvat alebo taky co sa taha uz niekolko dni tak mi to proste z nosa tecie...je to aj tym tlakom
A co sa tyka lekara - z ktoreho mesta si? Ak z BA, ja mam skvelu neurologicku v ruzinove ale neberie uz novych pacientov a potom mi bol doporuceny este jeden lekar v petrzalke. Ak si z BA mozem ti zistit na neho kontakt.

deti95060810
12. júl 2018

migréna...to mám aj ja od detstva do teraz...Ako mi povedala lekárka, poznáme 160 druhov migrén...nie je každá rovnaká....
mne lekárka navrhovala CT hlavy - čo som ja odmietla....
Dobrý lekár tu na SK? niekedy nemožné...my sme vyhľadali kvôli jednej dcére lekára v Brne - ale to bol iný odborník a ako prvé čo nám povedali že dieťa je zle zdiagn.
Takže skús sa spojiť s českým MK a tam napíš túto otázku....

simsalabim
12. júl 2018

@bianka... musim sa pridat k ostatnym, znie to ako migrena. Moja mladsia ju ma od 2 rokov. Nam pravze neurolog pomohol - najprv uzivala lieky, aby sa frekvencia zachvatov znizila (mavala aj 4 do tyzdna). Potom jej operovali oci, zachvaty na niekolko rokov uplne zmizli, ale ako predpokladal aj neurolog aj ocna, po niekolkych rokoch sa vratili. Zakladom pri migrene je necakat a liek od bolesti podat OKAMZITE ako zacne pocitovat problemy. Necakat ani sekundu. Dcere zabera Nurofen active z volnopredajnych liekov a neurolog povedal, ze kym zabera, nebude jej predpisovat silnejsie lieky. V BA odporucam sukromny Sinalgis, odtial nas potom poslali na neurologiu na Kramare do detskej nemocnice a aj tam som bola spokojna. Niekedy pomoze viest migrenovy dennik - daju sa tak identifikovat spustace. Avsak pri dcere sme ich este nezistili, ja mam svoje odpozorovane a ked viem, ze budu, davam si liek preventivne (co vnimam lepsie ako 3-4 dnovy zachvat, kedy len lezim s tmavej miestnosti a vraciam).

annamari4
12. júl 2018

@pininka presne toto som mala aj ja okolo 12teho roku , väčšne migrény, každý týždeň, že som ani chodiť nemohla,mne potom zistili celiakiu vtedy všetko skončilo,skús si kúpiť test na celiakiu či to nie je náhodou aj tým,ja som si všetky neuro vyšetrenia, meranie očného tlaku atd atd,. prešla milión krát a všetko ok.bol to teda problém od inakial ako sa predpokladalo.

pininka
12. júl 2018

@annamari4 robili mi test na celiakiu, takze tam problem nieje, ale tiez som o tom vela citala.

dotka04
12. júl 2018

migréna. Majú ju už, žiaľ, aj malé deti. Treba si nájsť dobrého detského neurológa, poradiť žiaľ neviem, skúste pozrieť cez lekar.sk - aspoň sú tam nejaké hodnotenia a viete si nájsť podľa špecializácie a miest, kt. sú vám vzdialenosťou bližšie.

dotka04
12. júl 2018

migréna. Majú ju už, žiaľ, aj malé deti. Treba si nájsť dobrého detského neurológa, poradiť žiaľ neviem, skúste pozrieť cez lekar.sk - aspoň sú tam nejaké hodnotenia a viete si nájsť podľa špecializácie a miest, kt. sú vám vzdialenosťou bližšie.

henriettak
12. júl 2018

nemôže normálne mať aj migrénu? veľa ľudí si myslí, že je to záležitosť dospelých ale ja som napríklad prvú dostala keď som mala 12 rokov a takú silnú, že som musela ísť do nemocnice lebo si mysleli, že mám mŕtvicu

olive777
14. júl 2018

@bianka... Je dosť možné ako tu píšu žienky, že migrény, ale nie je vylúčená ani možnosť alergie na nejaké jedlo alebo múku, ešte skús sa s ním pýtať na alergológiu a ďalej to môže byť aj psychosomatické, teda ak je citlivejší typ a ťažšie znáša psychický nápor, môže to byť aj z toho a aby som nezabudla..krčná chrbtica...trebalo by mu zrobiť RTG či nemá bloky, lebo z toho sú teda bolesti nie také a aj zvracanie, mdloby, závraty...

indiankaindi
14. júl 2018

@bianka... dcéra má presne toto isté, od cca 4 rokov. Jej diagnostikovali migrénu. Tiež jej neurologička robila tieto vyšetrenia, boli sme dokonca aj na ct mozgu, ale všetko má v poriadku. U dcéry je spúšťačom najčastejšie niečo, na čo sa veľmi teší, alebo má z toho stres. Potom, ako ten stres alebo radosť odoznie, príde migréna. Máva také bolesti, že až plače, vracia prakticky vždy. Pomáha len tma v miestnosti, ticho, ľahnúť si so studeným obkladom a zaspať. A samozrejme čo najskôr tabletky. Teraz už vie, že ju začína bolieť hlava "inak", teda že začína migréna, tak si hneď dá tabletku. Ale niekedy ju vyvráti, tak vtedy jej dám ešte sirup pre istotu. Ale ak nespí aspoň 2 hodiny, neprejde ju to. Ak spí kratšie, vždy sa zobudí s ešte väčšou bolesťou. Preventívne jej dávam magnézium, ale ani to nepomáha nejak extra. Vraj iné preventívne lieky pre deti nie sú.

simsalabim
14. júl 2018

@indiankaindi ak ti mozem poradit, pri migrene su najlepsie lieky, ktore netreba zapijat, lebo aj male mnozstvo tekutiny vie vyvolat vracanie. Dcere odporucil neurolog Nurofen active, ktory je jediny z volnepredajnych liekov v ustach rozspustna tabletka (samozrejme, Nurofen dostat aj ako tabletku, co sa zapija, aj ako sirup, ale Nurofen active je v ustach volne rozpustny). Triptany, ktore mam ja od neurologa, su tiez v ustach rozpustne, prave koli tomu, aby nenastalo vracanie a liek mal sancu zacat ucinkovat. A ako pises, cim skor podat liek, hned, ako dieta citi, ze to nanho ide.

indiankaindi
14. júl 2018

@simsalabim Ďakujem za radu, to o tej tekutine som nevedela. Aj dcére odporúčala neurologička najprv tieto, čo píšeš, ale už je väčšia tak sme prešli na silnejší ten Nurofen a ani ma nenapadlo pýtať sa, či je rozpustný v ústach aj ten silnejší. Skúsim sa spýtať. Jej ten Nurofen zaberá výborne, ak ho nestihne vyvrátiť. Zhodou okolností dcéra práve spí, zase ju to dnes chytilo :(

simsalabim
14. júl 2018

@indiankaindi tie tabletky jej mozes davkovat podla veku a hmotnosti. Dcera uziva 2 naraz a neskor zrejme bude aj 3. Akurat ich predavaju iba v malom baleni, tusim 10ks. Nech jej to coskoro prejde, chuda.

indiankaindi
14. júl 2018

@simsalabim aha to ma nenapadlo, že aj dve si môže dať. Ďakujem 🙂

bianka...
autor
15. júl 2018

@jana_eyre nie. Zajtra idem tlačiť na obvodný

@akynka chodíme na očné. Ten je v poriadku
@bianka...
@veronice
@deti95060810

@simsalabim
@annamari4
@pininka
@dotka04
@olive777
Takže zas dnes krvácanie z nosa, ale veľmi. Hneď ráno ako sa zobudil, a začínala bolesť hlavy. Tlak 68/50 nízka pulz 95.
Ráno musí dr.urobit odbery

dotka04
15. júl 2018

@bianka... držím palce, nech všetko dobre dopadne! 🙂 Možno je trebárs len chudokrvný.