Bolesť hlavy dvojročného dieťaťa

miriam1472
17. apr 2021

Ahojte baby stretli ste sa už niekedy s tým ze bolela 2rocne dieťa hlavička? Dcérka má 2 roky a niekedy sa chytí za hlavu a povie mama au a tak umrnkano... Keď sa jej opýtam ci ju boli hlavička povie áno a aj ukáže kde.... Už to urobila viac krát tak sme šli k doktorke zobrali krv a zistili ze ma menej zelaza... Železo užíva už dlhšie a zasa ju začala hlavička bolieť chytá si ju keď sa hrá niekedy zauka ale neplače a hra sa ďalej... Ma vysoký prah bolesti a aj keď jej išli zúbky akurát si chytala líčko ale nesťažovala sa.... V pondelok nám idú pozerať očné pozadie a potom ideme na neurológiu 😢nemôžem už ani spávať strašne sa bojím

babulina
17. apr 2021

@miriam1472 aj naseho bolievala od mala hlava, neurolog poradil neskodny trik - dat liek/placebo proti bolesti a urobit z toho trosku teatro pred dietatom aby sme zistilu ci psychika sa hra alebo sa jedna o skutocnu bolest.

silvike
17. apr 2021

@miriam1472 A nebuchla si to miesto niekedy pred tym, pri nejakom pade a pod. ? Lebo moj syncek (25mes.) tiez tak lutostivo sem tam si chyti hlavku na jednom mieste kde mal raz riadnu modrinu, co spadol ( to bola taka asi jeho prva fakt ze poriadna) a povie "bo" (tak hovorime ked nieco boli akebo na nejaku ranu) No a skratka tiez neviem ci sa mu len nejake spomienky vynaraju alebo som sa aj pred tym bala ci ho tam fakt v tej hlavke este nieco neboli. Ale tak verim ze nie, ze je vsetko ok, to uz asi 3 mesiace je tomu a stale si tak sem tam chyti hlavku a povie ze "bo" A ja mu stale na to len ze ano ano tam si sa buchol, bolela hlavka...ale tak, neviem dufam ze to je len take nevinne spominanie na to z jeho strany. Myslim ze by bol asi viac nespokojony alebo nesvoj keby ze ho to fakt boli. On mi to len tak akoze povie a ideme dalej, dalej si pospevuje, hra sa, uplne normalne funguje.

silvike
17. apr 2021

@miriam1472 A este dodam, ze zo zaciatku sme sa aj my pytali, ci ho boli hlavka, vzdy prikyvol ale tak potom sne sa spytali ci boli nozka, tiez prikyvol, ci boli rucka, tiez prikyvol, takze take kontrolne otazky, on furt prikyvol, tak sme usudili, ze to nebude uplne rekevantna odpoved, ze asi celkom nechape z nerozumie co vlastne sa pytame. No a ked sa to tak zopakovalo viac krat tak uz sme to brali ze ho asi nic nebol ( kedze bol inak uplne spokojny), tak sme to prestali tak riesit.

miriam1472
autor
17. apr 2021

@silvike nie práveže nikde sa nebuchla ale prvý krát kedy nám povedala tak to bolo ráno keď sa zobudila bola vysmiata rozprávala a keď sa posadila tak sa chytila za hlavu a úplne bolestne za plakala po chvíľke to prešlo a bola úplne v poriadku a pýtali sme sa jej ci ju boli hlávka a ze nie a bola úplne ok.... Druhý krát sa to stalo keď sme šli von posadila sa ja som ju obula a keď sa postavila tak zaukla chytila si hlávku hore a ja ze ci ju ešte boli hlávka a ze áno po chvíľke sme už šli a zas bola ok neskôr som si začala všímať že si chytá hlávku ale bola ticho a keď som sa jej spýtala že či ju boli hlavička povedala áno tam a chytila sa za hlavu ako keby vzadu... Par dni nič a potom zas..... Potom bol dlho kľud a par dni dozadu prišla sama zamnou že mama au taka umrnkana a držala si hlávku ale neplakala a potom sa aj šla hrať takže si nemyslím ze by si vymýšľala pretože to na nej aj vidím ze ostane taka ako keby smutná alebo co a smatra si hlávku

miriam1472
autor
17. apr 2021

@babulina a neboli ste nikdy na nejakých vyšetreniach?? Kedy hi začala ta hlávka prvý krát bolieť?

silvike
17. apr 2021

@miriam1472 Aha, tak to je asi trosku ine ako u nas. Ju asi fakt ta hlavka pobolieva. Hmm, tak to asi potom len poriadne radsej povysetrovat. Prajem vela zdravicka, nech je dcerka ok. ;)

babulina
17. apr 2021

@miriam1472 asi plus minus dvojrocny bol a bolesti hlavy ma doteraz, ma teraz necely 11rokov. Obehali sme si vsetky vysetrenia, neurolog, ocne, usne vybralu sme mandle to trochu pomohlo na chvilu. Ale pretlak emocii, pocasie ma vela spustacov, ale my obaja rodicia trpime migrenamu, takze u nas viac menej genetika urobila svoje. Ked je mu zle tak sam sa taha do postele, ak to trva dlhsie nurofen mu zabera. Inak funguje uplne ako kazde ine dieta.My cakame na pubertu ako sa to zacne lamat.

roja01
17. apr 2021

Už som sa stretla s tým, že hlava bolela po určitej potravine, takže odporúčam si vždy po "aukaní" zapísať čo ste ten deň jedli, či sa nebude niečo opakovať. Je to ťažké zistiť...
Mne osobne veľmi často bolela hlava a samozrejme som to riešila tabletkami proti bolesti. Avšak raz som užila pri bolesti hlavy dnes už nevyrábanú kombináciu Cu,Fe,Zn, určenú pre ženy ako výživový doplnok pri menštruácii a po 20 minútach ma prestala hlava bolieť. Od tej doby som vždy pri bolesti užila toto a väčšinou to zabralo. Ktorý prvok mi chýbal neviem, možno celá kombinácia.
Ak by sa nič nezistilo, neurológ by mal časom odporučiť magnetickú rezonanciu, to by bolo najlepšie.

amelie2017
18. apr 2021

Nasa ma 3r4m a posledne 2 mesiace sa tiez stazuje, ze ju boli hlava a ukaze vzadu. Lenze ona je taky hypochonder, ze nevieme ci ozaj alebo si len vymysla. Lebo mna boli chrbat, tak aj ju. Ked ju boli, poviem jej, ze nech si sadne alebo lahne inak a uz ju neboli. Alebo ju pomasirujem po krku a opytam sa, ci uz je dobre, tak ze ano. Takze si asi vymysla. O 3 tyzdne ideme na ockovanie, tak to pre istotu spomeniem dr., ale zatial sa tym moc netrapim. Aj ked zo zaciatku som stresovala, aj novy matrac a vankus sme jej kupili 🙈 lebo v nasej posteli ju nikdy nebolela. Takze u nas si urcite vymysla, aby spala s nami.

misuka05
15. okt 2023

@miriam1472 ako to dopadlo prosim