baby ..prosim vas co pouzivate pre novorodeniatka od bolesti bruska?? nieco take co nerozdraždi bruško ešte viac ?? 😀 dakujem 😀 🙂
neberte to prosim ako provokaciu, ale ako u babatka viete ze ho boli brusko? mna s tym moja svokra doslova vytacala ked mi opakovala ze ho boli brusko - ved ho moze boliet cokolvek ine, alebo aj nic, moze byt len nervozne, alebo daco ... alebo som mimo? 🙂
@katkanova ano mas pravdu. Ja som sa nad tym casto zamyslala. Espumisan som davala ked som si uz nevedela rady. Casom sme zistili ze place lebo si nevie odgrgnut a odgrgnut si nevie lebo place 🙂 Espumisan ju ale ukludnil a potom si grgla. Ked uz vnimala viac tak sme ju niecim zabavili aby prestala plakat a vtedy si odgrgla. Teraz sa uz naucila ze plakat nema ked treba grgat a hned sa dava do sedu a odgrgne si sama 🙂
@majca1581 my sme vyskusali vsetko mozne, ale pomohol nam jedine Infacol - kvapky. su drahsie, ale nam nic ine nepomahalo.
podla mna kazdemu babatku moze pomoct nieco ine, treba vyskusat.
a velmi doporucujem naucit sa masirovat brusko, to som casto krat pouzivala, este aj do 1 roka.
este jedna vec ma napadla - probiotika Bio gaia, ale neviem od akeho veku sa mozu davat. to sa treba spytat v lekarni. su veeeelmi dobre, ale tiez drahsie. nasa mala ich brala do roka, ked sme vysadili, koliky sa vratili ☹
Moj maly bol najvacsi bolebruch na svete.ak krci nocky do hora je to urcite bolest bruska. Espumisan je fajn ale asi nie kazdy den uzivat. Z fenikloveho caju podla mna boli dietatko este viac brusko takze opatrne. Najlepsi je teply kupel ponorit aj brusko a potom dietatko nosit nie skrcene ale narovnane vodorovne sa s nim pohojdavat. Dobre si prdne aj grgne. Ked uz je moc zle tak som pouzila rektalnu rurku. Je to hlupost ze si na to dieta zvykne. Mne rurka zachranila vela noci a maly uz pekne sam kaka od kedy vie sediet.
ahoj, nasmu malemu ide 6ty mesiac.. od malicka sme mali problemi s bruskom,, hloavne v noci, cez den sa to da... a teraz ked je uz vacsi tak cez den v pohode .. no noci su katastrofalnee.. mali sme aj 2tyzdnove obdobie kedy to bolo celkom v poho budil sa ale medzitym troska pospinkal.. no tento posledny tyzden nieco strasne vooobec nespi od polnoci prebudi sa napapa a potom sa uz len vykruca vykruca a vykruca treba ho stale hojdat prestanem lahnem si a zase hore atakto sa to opakuje asi kazdych 10 - 15 minut az do siestej rana.. potom troska zaspi niekedy do 8mej nikedy do siedmej... tieto posledne dni som naozaj zufala , vecer sa bojim ze co zas bude v noci ... som si myslela ze ked uz bude vacsi tak sa to zlepsi no prave naopak ked bol mensi tak to nebolo az take ako teraz ... skusili sme vsetko, babycalm, espumisan, sab
simpplex, infacol, kozie mlieko , masaze... neviem prosim napiste ak mate niekto podobny pripad , 😒
malá ak my plače a mam podozrenie že brúško (ale málokedy ju bolí) tak jej spravim feniklový čaj pre deti čo som kúpila v lekárni 🙂
no nam toto nepomaha , navyse on sa nevie ani normalne napit niekedy len sa kruti, vrti na kazdu stranu, ale dik 🙂
babycalm je dobry. nam pomohol
nam pomohol babycalm..ale rozpravala som sa s jednou mamickou co jej malicka mala tazke koliky a vravela mi, ze zistila ze ma vela mlieka a tym padom dietatko pilo vela predneho mlieka kde je vela laktozy a z toho ju bolelo brusko. Zacala jej davat nejaky vyzivovy doplnok laktaza co pomaha spracovat laktozu...a ze jej to zazrakom preslo, tak ktovie 🙂
dakujem za rady, babycalm sme uzivali 3 mesiace a ziadny rozdiel ci s kvapkami alebo bez, a nekojim takze tou laktozou to asi nieje,,,, tento tyzden sme sa troska polepsili v noci... tak dufam ze uz to pojde len k lepsiemu 🙂
no my uz mame 6ty mesiac ... a stale to trva 😒 tiez si stale hovorim ze zas o mesiac starsi bude lepsie... noo moc sa to nelepsi
Babycalm su to najlepsie kvapky na svete 😀 vdaka nim mame pokoj od koliky..a maly je strasne spokojny 🙂
My sme davali Espumisam pre, deticky ten pomahal najviac. Davam ho doteraz ked sa mi mala nezda. Tak 6 kvapiek. Skusili sme aj Sab simplex ale ten sa mi akosi nezdal. A samozrejme masirovat brusko Pupikom.