Bolesť bruška u 8 ročného dieťaťa

greta07
19. okt 2021

Ahojte, idem si znovu po radu k vám. Dcérku 8 ročnú pobolieva bruško stale častejšie, už sa to takto taha asi dva mesiace. Vysledky ako stolica, moč,krv ma v poriadku boli sme aj na sone vsetko ok este nas posielaju na gastro. Napadlo nás či to nemá súvis so skolou rozprávali sme sa a nejako som dostala z nej že ani sama nevie čo sa stalo ale dve jej kamarátky sa trošku zmenili a začali jej robiť niekedy napriek, nehovori že stále ale že už to nie je take ako bolo predtým. Kontaktovala som aj asistentku ciy si nieco nevšimla v triede, tak riesime to uz potom ma nadaplo keďže má 8 rokov či sa už jej telo nepripravuje na prvú menštruáciu citala som ze niektore dievčatá majú bolesť bruška aj rok...tak som sa len chcela spýtať či ste nemali niektora podobný problém ďakujem vám

macik34
19. okt 2021

@greta07 my mame dlhodobo hlavne ráno u chlapca. Všetky vyšetrenia sú ok

aduskatt
19. okt 2021

aj u nás to tak bolo....až som prišla na to, že je v triede šikana.....

deti95060810
19. okt 2021

prvá menštruácia? To by musela mať aj iné príznaky - rast prsníkov, zarastanie ohanbia...

kika52621
19. okt 2021

Viešco môjho tiež asi 3 týždne pobolieva bruško nie pravidelne ale na to, že sa na bruško nikdy nesťažoval som si všimla, že aspoň 1x za deň sa posťažuje......co som odpozorovala mam pocit, že mu nerobí dobre mlieko skúsili sme teraz na čas úplne minimalizovať..... Doma vôbec nedávame mliečko len čo má v skolke.... skus sa pozrieť aj na stravu možno jej niečo nerobí dobre ale skus ešte poriešiť aj tu školu.

majamat
19. okt 2021

tazko povedat, moze to bt psychika, aj fyzicky probleml, uvidite, co zistia na gastre.

mlieko mozete zredukovat. no kludne by to mohla byt aj celiakia, len neredukujte lepok, to sa nesmie pred dokoncenim diagnostiky. mohli by vychadzat falosne negativne vysledky., pripadne mozu vydit rozne ine potraviny. casta je aj HIT v dnesnej dobe.

simona745
19. okt 2021

@greta07 no my sme mali tiez toto iste boli sme pri doktorke ta povedala ze to moze mat sivis aj zo skolou a hlavne aj z dakym spoluziakom ze na neho zle vplyva .Tak som sa snim porozpravala o tom a zazrakom ho prestalo bolievat a to nas trapilo od septembra ako zacal chodit do skoly.

greta07
autor
19. okt 2021

@deti95060810 tak prsia jej trosku ,,vypukli'' a jeden cas mi hovorila ze ich ma take citlive len ma to napadko lebo neter to mala podobne a za rok dostala menštruáciu

greta07
autor
19. okt 2021

@kika52621 tiez som najprv myslela ze to bude stravou ale ona mlieka nepije skoro vôbec ani mliecne vyrobky na wc ide ok nema nejaké problémy tak skor si myslím ze to bude s tym stresom v škole 🤔uz som písala do skoly tak dufam mi daju vediet cim skor

greta07
autor
19. okt 2021

Dievčatá ďakujem vám školu som už kontaktovala tak dúfam to poriesime čím skôr, ako som spominala doteraz bola v kolektíve oblubena aj ked sa s deťmi pozná iba dva roky keďže sme sa pristahovali ale teraz posledne dni ani do druziny uz nechce chodit a predtym tam som ju nevedeka stade dostať tak skor si myslím ze to bude chyba v tej skole a medzi detmi. Uz to riešime aj tam tak uvidíme.” ďakujem vám ešte raz

aduskatt
19. okt 2021

@greta07 u nás učiteľka tvrdila, že je všetko OK, našla som potom na Fb na chate, že to tak celkom OK nie je a riešilo sa to až s riaditeľkou....držím palce, aby si prišla na koreň problému

elenka.k
19. okt 2021

@greta07 aj moja to takto mala chodili sme po vyšetreniach, cez rok ju pobolievalo bruško, dokonca v 10 -tich sme boli na ženskom, tam jej robili ultrazvuk cez konečník verdikt - blížiace sa M-ko po roku aj prišlo
Ale tiež som si všimla, že mala stres aj z učiteľky jednej prísnejšej. Aj teraz dokonca po 2 rokoch - je učiteľka - no proste hovoria o nej s rešpektom slušne napísané, lebo už aj syna učí 😨 😀

greta07
autor
19. okt 2021

@aduskatt ďakujem 🙏

greta07
autor
19. okt 2021

@elenka.k áno presne ak u nas to bolo tak ze sa uz aj triedna riešila lebo bola dost prísna na deti a viacero rodicov sa sťažovalo ale to užz je poriesene, no uvidime aj tak pekne ďakujem za odpoveď