Bolesť bruška dvojtýždňového synčeka

lenula57
30. apr 2013

Ahojte,moj 2 týždnový synček ma stale problemy s bolením bruška dosť ma to trapy a stravujem sa tak ako mam aby s tým nebol prosblém prosím vas odporučte mi niečo čo poživate alebo ste použivali vy...dakujem za rady..

monika2712
30. apr 2013

zalezi ci ide o koliku alebo z coho ho brusko boli.
skus si precitat aj tu:
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/co-pomoze-na-detsku-koliku/

mozes dat rozne kvapky, masirovat brusko pupikom, nepises co presne ho trapi, ci ma zastavene vetry, alebo ma krce v brusku alebo ako vies ze je to brusko co ho boli.

xlucia
30. apr 2013

@lenula57 trapIII... sloveso
co mu je? nemoze sa vyprdiet? nemoze sa vykakat, ci ake ma presne problemy?

livkazv
30. apr 2013

@lenula57 nás bruško trápilo skoro 2 mesiace a nemalo to presnú príčinu... no a potom to zrazu samé od seba prešlo, našťastie.... ale boli aj rôzne bolesti bruška.

vincp
30. apr 2013

@lenula57 Ahoj, my mame koliky tiez od 2.tyzdna - zabralo nam az UM antikolikove....Ked som kojila, skusili sme Espumisan, lepsi vysledok mal Sab Simplex. Kazdy vecer pred kupanim masaze olejcekom, al. Pupikom (ma sa vraj masirovat pred kupanim, nie po), vrecucko s ceresnovymi kostkami nahriat na par minut aj pocas dna, prip. ine teple zabaly (nahrievali sme plienku), cvicenie s nozickami - pritahovat k brusku, aromaterapia salviovym, prip. mandarinkovym olejom, otacanie na brusko a v poslednom pripade rektalna rurka. Od 4. tyzdna davame Bio Gaiu, prip. by som skusila ine probiotika. Dolezite bolo byt v klude a mojkat sa, babatko vyciti nervozitu a ta koliky este zhorsuje . Pevne nervy a vela trpezlivosti , drzime palce :D

milota164
30. apr 2013

my sme pouzivali Infacol, kazdy vecer teply kupel a masaze Pupikom. Pomohlo to neboli tie koliky az take hrozne , ale preslo to az ked mala 3 mesiace.Drzim palce

janulina.k
30. apr 2013

@lenula57 aj my sme mali problem, asi tyzden, skusali sme vselico, kvapky, masaze, nahrievanie, ale nepomohlo nic. potom som niekde vycitala, ze zeny si dali feniklovy caj, skusila som to uz ako poslednu moznost a zabralo! dvakrat denne som si zaliala fenikel, tie bobulky, vypila a syncek sa pekne vyprdel, 3-hodinovy plac ustal a mali sme po probleme...za vyskusanie nic nedas 🙂

vincp
1. máj 2013

@lenula57 a este som zabudla, flasa Dr. Browna, mali sme antikolikovy cumlik od Avent, ale nic moc :/ Malemu robime UM obcas do fenikloveho cajiku, jediny, kt. som nasla pre novorodencov bol z DM, ten je od 2. tyzdnov. Ked som este kojila, tak som pila feniklovy cajik ja :D Teraz objednavam satku na nosenie, vraj pomaja aj to a kupili sme aj ulitku na spinkanie, zatial sme ju nevyskusali, tak neviem posudit :D

barbishkamiracle
2. máj 2013

@monika2712 Moni, existuju cca 3 skvele hmaty z Baby masazi,ktore mozes aplikovat na svoje babatko.
Pridavam sem foto s popisom,ako mozete masirovat babatko tak, aby ste mu pomohli.Je to velmi prijemne.
1,kruzenie v smere hodinovych ruciciek okolo pupceka. Netlacime silno.Zopakujte 10 x
2,hmat I LOVE YOU -
pismeno I - tahame zpod lavej bradavky smerom dole na koniec bruska
pismeno L - tahame zpod pravej bradavky, pod lavou a smerom dole na koniec bruska
pismeno U - tahame zpod pravej bradavky, pod lavou a smerom dole na koniec bruska,kde potiahneme z lavej strany do pravej (tam totiz vyustuje hrube crevo)
zopakujte 5-6 krat
3, obidve teple dlane polozime na brusko babatka a rozotierame do stran....tiez nezne, jemne, do stran 5-6 krat
(cely manualik zavesim sem na moju stranku PRO,stiahnite a vytlacte si ho)

barbishkamiracle
2. máj 2013

Maminky, proti bolavym bruskam som vam pripravila clanok s komplet manualikom Baby masaze 🙂
https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/barbish...

monika2712
3. máj 2013

@barbishkamiracle dakujem, akurat to trebalo adresovat zakladatelke temy nie mne, kedze my sa s bruskom netrapime uz 😉

@lenula57

barbishkamiracle
3. máj 2013

@monika2712 prepac 🙂,bolo to myslene pre vsetkych...

monika2712
3. máj 2013

@barbishkamiracle nic sa nestalo ja len aby si to hlavne ona precitala 😉