Bolesť bruška dvojtýždňového bábätka

monic91
12. mar 2017

Mam dvojtyzdnove babatko a stale jej boli brusko. Mate nejaky praktiky co pomoze?

pribinak
12. mar 2017

Z čoho usudzuješ, ze ju boli brusko? Dojčís, ci papa UM?

monic91
autor
12. mar 2017

Dojcim. Vecer a v noci zacne plakat tak bolestivo. Cez den je vsetko ok. A stolicu nema len cez den 1-2x. Mlieko mam dost to nemoze byt problem.

pribinak
12. mar 2017

@monic91 a kvapky si skúšala? Masáž bruska a teplý kúpeľ

monic91
autor
12. mar 2017

Kvapky espumisan sme skusali ale nejak to nepokoze. Aj masaz bruska. Aj kupel :( zajtra asi kupim ine kvapky mozno to pomoze... len neviem ake? Lebo povedali ze mamicky beru espumisan a ze to pomoze. Aj si pozeram co papam ale aj tak jej boli brusko :(
@pribinak

erika62
12. mar 2017

My sme mali tiez problem s bruskom. Ak ma vetriky tak brusko ma na dotyk tvrde(ale nie ked place vtedy je napnute). Ja to robim tak ze pri kazdom prebalovani masirujem brusk potom pocvicim dam nozky ku brusku a od bruska, ked dam ku brusku tak ich tam pridrzim dlhsie (vtedy sa vetriky uvolnia) alebo aj do kriza cvicime t.z. lava rucka ku pravej nozke a prava rucka k lavej nozke (somozrejme vsetko jemne). A potom ked docvicime este ju dam na brusko a tam tiez este poprdka. Cez den davam do takeho hojdacieho kresielka v tvare vajicka a tam tiez vela poprdka. A precitaj si diskusiu aj o kvapkach vigantol (vedlajsie ucinky su krce) zmenili sme aj kvapky pouzivam kvapky Baby D. Skus takto a uvidis 🙂

erika62
12. mar 2017

A samozrejme po papani dobre odgrgnut. Ked nakojim dam odgrgnut. Polozim ju a ked mrnka a kruti sa tak ju rychlo vezmem a dam zas ogrgnut. A vzdy odgrgne. 🙂

monic91
autor
12. mar 2017

Odgrgne pekne. Ale stale mame bolest :( ked odgrgne aj pomasirujem ponpapani

alchemilkazltozelena
12. mar 2017

@monic91 skus kupit infacol

monic91
autor
12. mar 2017

@alchemilkazltozelena dakujem. Zajtra idem a kupim

ivu80
12. mar 2017

@monic91 nám pomohli aj coliprev kvapky 😉

alieeenka13
12. mar 2017

šatkovať, nosiť dieťa v nosiči, vtedy má nožičky v takej polohe, že lepšie prdká. teplý obklad na bruško, masáže a vydržať do ukončenia 3. mesiaca - táto fáza je najťažšia :(

eririka
12. mar 2017

čo tak rektálna rúrka ? skúšala si ? výborná vec, vyskúšaj :wink malo by pomôcť😉

sponkaa
12. mar 2017

po mojich skúsenostiach pri mojich deťoch, nám zabralo najlepšie 5 kvapiek hylaku pred každým kojením a do dvoch-troch dní, sa bruško upraví, (nám nepomohol ani espumisan, infacol, ani biogaia) pri kojení dávať pozor na správne prisatie, aby bábätko nasalo čo najmenej vzduchu, keď treba podložiť prsník plienkou, aby líčko i prsník boli na jednej úrovni.

uhnakova
12. mar 2017

U mojich dvoch deti som vyskusala vselijake kvapky, ale zaberali len slabo. Najviac pomaha dietatku casto masirovat brusko, hybat s nozickami (k brusku a narovnat) a casto ho davat na brusko (vtedy si brusko masiruje vlastne samo). Mozes skusit aj davat babo spat na brusko, pokial mas monitor dychu, alebo nosit v satke, nosici. Mojim obom este robilo dobre, ked boli nejaku dobu v autosedacke, vzdy si poprdkali. Inak nezostava nic ine, len vydrzat, po troch-styroch mesiacoch sa to zlepsi.

katulienqa1
12. mar 2017

My to akurat riesime.. tiez mam dvojtyzdove babo a ma takisto krce.. ani sama sa nevedela vykakat tak sme museli pouzit parkrat rektalnu rurku a tiez som skusala espumisan ale nezaberal tak mi poradili.Sabsimplex kvapky.. pouzivam ich uz asi stvrty den a mala sa vie aj sama vykakat aj si poprdkat 🙂 rurku som napr. Dnes pouzila len raz ked uz bolo velmi zle ale oproti tomu co mala predtym vidim urcite zlepsenie.. a na tie kvapky som pocula same chvaly aj od lekarov aj od mamiciek.. 🙂

jankap55
12. mar 2017

My sme najprv skusali infacol, tie mu nepomahali, tak sme kupili coliprev a tie boli super. K tomu som mu robila granulovany feniklovy caj a brusko nas nebolelo

monic91
autor
13. mar 2017

@katulienqa1
@jankap55
@uhnakova
@sponkaa
@eririka
@alieeenka13 dakujem. Skusim kupit dneska kvapky sabsimplex alebo infacol. A mozno aj caj.

@jankap55 a caj ako davas? Dakujem

jankap55
13. mar 2017

@monic91 cajik som davala normalne z flasky. Par granuliek do vody a dobre sa mu z toho prdkalo

monic91
autor
13. mar 2017

@jankap55 dakujem. A to normalne mozem dat trojmesacnemu? A kolko ml si z toho davala?

jankap55
13. mar 2017

@monic91 ten caj je uz od prveho tyzdna. Je to granulovany sunarek. Ja som urobila do malej avent flasky a vzdy ked sa zobudil som mu dala troska napit. A ked som prestala kojit tak som mu do vecerneho mlieka dala par granuliek caju

monic91
autor
13. mar 2017

@jankap55 dakujem este raz! 🙂
Difam ze nieco uz pomoze aby mala neplakala celu noc, super by bolo kedy vedela spinkat.

mima283
13. mar 2017

Ja som pouzivala espumisan ale nezabral vzdy. Tak som mu potom dala rektalnu rurku a bolo za par sekund po probleme. Vyprdel sa, okakal ma a vybavene 😁

bienennest
14. mar 2017

@monic91 Ahoj, skus si precitat tento clanok.. je tam viacero rad ktore mozes uplatnit ked ma tvoje babanko problemy s travenim - https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/koliky-co-robit-ked-babatko-place-p1627s/

luba41
14. mar 2017

nepotrebuje žiadne čaje-tie mu tak akurat možu zhoršiť travenia alebo dostane z bylin alergicku reakciu,ani žiadne lieky, žiadne rurky..kup si šatku, začni vela dieťa nosiť-to je najlepšie na trávenie, grckanie, dojčenie, spanie, fyzický vývoj atd....nie flaše, nie cumle-tak si akurat možeš pokaziť dojčenie..nepozeraj na každý plač že je sposobený "kolikou"..pre dieťa je najlepší ukludnovak -mamina naruč a jej prsník, daj ho kedykolvek zapýta...ak máte správne prisatie, ak dieťa má dostatok telesného kontaktu s matkou tak plače nebudú..v noci spite spolu, dopraj jej kontakt s tebou aj v noci...