Bolesť bruška 6 ročného syna

zuzana9393
26. apr 2022

Ahojte. 6r syna v poslednom obdobi casto boli brusko. Vacsinou ho najskor par krat prezenie a potom aj 3 dni sa stazuje na bolest. Niekedy som si myslela, ze vymysla, ale on aj v noci pride za nami, ze ho boli. Boli sme aj u doktorky, ale povedala, ze je to len nejaka viroza. Mali aj vase deti nieco take? Skusali sme aj odsledovat, ci to nie je mliekom ( ja som to mala kedysi) ale zrejme nie. Tak rozmyslam na aku potravinu sa este zamerat.

tanyan
26. apr 2022

Berie probiotiká? Nemenili ste? Ako je na tom s vitamínom D napríklad?

zuzana9393
autor
26. apr 2022

@tanyan Dcko sme brali pri korone, normalne mu ho nedavam. A probiatika mu davam, ked ho to brusko boli. Teraz sme kupili take cmulacie pre deti, skusame tie ci sa to neupravi.

tanyan
26. apr 2022

@zuzana9393 Zvyčajne D podporuje trávenie, ale niektorým ľuďom spôsobuje bolesti brucha. Probiotiká môžeš dávať aj dlhodobo, aby sa to stabilizovalo, nielen aktuálne akútne utlmilo. Tie detské sú viac cukor ako probio, ale lepšie ako nič. Skúšali ste kvapky Hylak? Mojej malej napríklad chutia a uvedomuje si ich účinok tak veľmi, že v prípade bolestí si sama vypýta.
Má dosť pohybu a tekutín?
Funguje správne príjem potravy aj vylučovanie?
Nemôže to byť zo stresu?
Nemusí to byť jedna potravina, môže to byť aj kombinácia, prípadne teplota stravy.
Ja mám napríklad po studenom mlieku bolesti krížov.

zuzana9393
autor
26. apr 2022

@tanyan planujem to teraz s tymi probiotikami vyskusat. Lebo cele to zacalo asi 3 mesiace dozadu, kedy mi celu noc vracal. Vylucovanie ma v pohode, aj stravu. Vysmazane takmer vobec, fast food len vynimocne. A sladke ma dovolene len po normalnom jedle dajme tomu cukrik, aj ked sme ho minule nacapali, ze chodi na tajnasa a napchva sa, ale to sme uz poschovavali aby sa k tomu nedostal. Hylak tiez davame ked ho boli brusko, lenze on to ma take chvilkove bolesti v okoli pupka a na pravej strane od pupka. Takze ani neviem ci to vobec zaberie.

tanyan
26. apr 2022

@zuzana9393 Tri mesiace vracajúcich sa bolestí kvôli jednej noci je dosť. Čo bolo vtedy príčinou? Prehriatie, preťaženie žalúdka alebo viróza?
Ani nie redukovať či eliminovať sladké, skôr dostatok čerstvej zeleniny a ovocia... Predpokladám, že pupočný pruh bol vylúčený lekárkou.

zuzana9393
autor
26. apr 2022

@tanyan ano, lekarka ho pozrela, postlacala brusko a povedala, ze to je viroza. Lenze ja uz ozaj neviem, ci to on trochu nezacal vyuzivat, lebo ked ma ist jest, hned ho boli brusko. Ale len doma. V skolke aj u starych rodicov mu nic nie je. On jedava dost ovocia aj zeleniny, polievky atd. Tak ozaj neviem. Ak to bude pretevavat,skusim zavolat lekarke, zeby ho poslala na nejake vysetrenie

betulinka1
26. apr 2022

@zuzana9393 nemoze to byt stres v skole ci skolke. Moj maly mal nieco podobne, aj v nemocnici sme boli aj všelijaké vysetrenia a nakoniec som zistila, ze dovod je vrieskajúca ucitelka . Ak dieta nepochopilo zadanie, tak hned krikom na deti 🙈. To by bolo na dlho to rozpisovat. Uz je v inej skole a bolesti presli.

pimpa12
26. apr 2022

@zuzana9393 skúste sa vypýtať na sono brucha. Hlavne ako je na tom slepé črevo. Niekedy môže pobolievat dlhodobo.

tanyan
26. apr 2022

@zuzana9393 Tak sa ho opýtaj čo by navrhol vylepšiť pri stolovaní a jedení doma. Možno je to nejaká prkotina, ktorú aktuálne nevie ani pomenovať, ale správnymi otázkami sa k tomu postupne dopracujete.