Bolesť brucha 8 ročného dieťaťa

123mamca
3. feb 2016

Môj syn sa stále ráno po ranajkach sťažuje na bolest nad pupkom niekedy aj celé brucho .Bolo to vzdy pre skolou ako už sme mali ísť ,boli sme vychystany tak ho zacalo boliet. Aj doktor mi vravel že to môže byť psychické. .no ,zajtra Ideme k doktorovi s tymto problemom asi 3krát, čo moze zistit v krvi?alergiu na jedlo ako je mlieko,muka?vraveli že ak ho bude bolievat urobí odber krvi a dalej?boli sme na rengene bruska a nič nema ale sono ukáže asi viac že ..ale aj tam sme boli sa mi zdá že mu pozerali už a všetko mal v pohode to bolo minuly rok ,som s toho už hotová, či nahodou si aj nevymysla. .je to už velky chlap a ja niesom doktor, malo toho viem čo by to mohlo byť☹

danka79
3. feb 2016

bolesť v okolí pupka-dcérke sa tak prejavila intolerancia na laktózu. Sprevádzané nezvyčajnou stolicou.

nanka3
3. feb 2016

bolest v okoli pupka, ale aj bolest celeho brucha moze mat na svedomi aj podrazdene slepe crevo, alebo celiakia mi este napada, co zvykne ranajkovat? ak pecivo, tak by som skusila ranajky bezlepkove par dni

aduskatt
3. feb 2016

u nás to bolo psychické - trvalo to asi tri mesiace kým som prišla na to, že bol v škole šikanovaný, skps brať do úvahy aj toto.......

ingrid25
3. feb 2016

mala som neico podobne ako dieta. nakoniec som bola v nemocnici, robili mi aj sondu do zaludka. bola to intolerancia mlieka.

katrin21
3. feb 2016

nenapisala si , co ranajkuje.. to je hlavna informacia..... ma to vzdy len rano? inokedy po jedle nie?
Moze to byt aj psychika, ale moze to byt mlieko, muka ...moze mu vadit napriklad pitie studeneho napoja na lacno apod.... cokolvek...

123mamca
autor
4. feb 2016

@ingrid25 doktor má odbil že ak to je z mlieka mám to sledovať a nedavat mu to že testy na to nie su

123mamca
autor
4. feb 2016

@aduskatt nie to by povedal, kamaratov ma vela

aduskatt
4. feb 2016

@123mamca to som si aj ja myslela a kamarátov mal tiež.prišla som na to úúúúplnou náhodou.... ak to vylučuješ z možností, tým lepšie

janickadr
4. feb 2016

@123mamca Fuuha, drsny doktor. Skuste zatial zmenit zlozenie ranajok, dat nieco, co mu cez den urcite nerobi zle a uvidite, ci sa nieco zmeni.

tomasko27
4. feb 2016

Dceru ked bolelo v okoli pupka tak to boli mrle.A ju to vzdy len rano chyti.

eeffka
4. feb 2016

@123mamca zmen doktora... to co je za debila, boli ma noha tak odtat a nebude?
http://www.mudr-tamaskovicova.sk/dolezite-linky...

ak ma bolesti po urcitom jedle treba ho vynechat a sa uvidi, to je samozrejme ...ale poslat matku do péčka je dost cez ciaru od lekara...

danka79
4. feb 2016

@123mamca nezmysel,jasne ze su na to testy. Lekara urcite zmen. Testy sa robia predovsetkym z krvi, odber na lacno zo zily,ale my sme uz zazili aj ten novsi,kde dieta vypije laktozu a potom niekolkokrat v hodinovych intervaloch fuka do takeho pristroja. Takze neinvazivne vysetrenie vhodne aj pre ustrachane deti.

jabadaba
4. feb 2016

@123mamca ale su na to testy, z krvi sa da zistit intolerancia laktozy. Ale daj ho preklepnut celkovo, sono, krv a pozistuj aj pomery v skole. Najprv treba vylucit fyziologicke priciny a nasledne patraj po problemoch, ktore by mohli sposobovat psychicke trapenia.