Ahojte idem si sem pre radu, môj synček má 6 mesiacov. Už od 3.mesiacov sa trápime z uškami. Najprv ho boleli uška dali nám Burow kvapky pótom niečo prešlo boli sme na pohotovosti už mal akútny zápal stredného ucha zase Burow kvapky potom zapálené uška + v nose zlatý stafylokok- Otobacid kvapky a antibiotiká Megamox duo, odvtedy to stále nemá doliečenie už mu aj v ORL ambulancii prepichovali uška na to dostal uniflox kvapky už to mal zahojene o týždeň sme tam boli znova že má to také na ľavom usku ružové-cervene nemá to veľmi ale že není to úplne v poriadku tak ďalšie kvapky Burow na 5 dní. Dní prešli a si myslím že stále to nemá v poriadku pretože menej pije a kyve z hlavičkou. Už si neviem rady a neviem ako mu mám pomôcť. Pani doktorka povedala že môže to mať zo zubov keď mu vyjdu že sa to môže upokojiť alebo že musí ztoho vyrásť. Nemáte nejakú rádu čo vám pomohlo? Ja som už zúfalá.
@andreatytler áno poznáme nosné kvapky nepoužívam vôbec odsávam mu z nošteka iba raz denné vždy večer pred spaním, používam Physiomer pri odsávani.
Predtým sme odsavali 2-3 krát denne a viac sa zahlienoval. Aby nemal tak často nádchu tak Tiež sme zaobstarali inhalator a dávam mu inhalovať vincentku, večer bavlnenú čiapku, pri kúpaní vata v ušiach, ja už neviem ako mu mám viac pomôcť.
@andreatytler ale tá vzpriamena poloha má zaujala, synček papa prvé prikrmi ešte nevie sedieť sám tak ešte ho nechcem dať do sedačky tak si ho dám na seba na moje nohy on ako keby sedí stým že ja ho držím (neviem či som to dobre vysvetlila) tak mu dávam papať. Mlieko papa keď je zabalený v perinke tiež si ho položím na seba na moje nohy ale z ľavou rukou dávam hlavičku vyššie než nožičky a takto mu dávam piť UM. On zaspáva v perinke pri fľaši.
@anchela2929 Nechcem Vás vystrasit len pisem vlastnu skusenost. Moja sestra ta mala casto problemy s usami. Stale zapal proste stale nieco. Doslo to az tam ze slabsie pocuje
@anchela2929 To je podla mna dobre ako robis... zaklad je mat hlavicku vyzsie ako telo lebo pri prehltani to pomaha ist dole gravitaciou a nezachadza to do eustachovej trubice alebo nosteka ale toto je skor na mliecko ako na prikrmy, lebo mliecko deticky hltaju a je tekute a niekedy im to vybehne nespravnym smerom.
A este ma napadlo... nemal nahodou razstep?
@andreatytler Nie nemal raztep
V 6 mesiacoch je mozne ze mu idu zuby a preto menej pije a kyve hlavickou. Nas syn tiez kyval hlavou a dokonca si chytal usi v prvom roku a casto som si myslela ze je to usko, ale usi mal vzdy v poriadku. Takze to moze byt aj neskodny pohyb, ale ty svojho syna najlepsie poznas a vies ako sa sprava ked ma usko zapalene. Ak sa ti to nezda chod zase za doktorom... mozno skus ineho doktora. Aspon ti povedia druhy nazor a mozno daju inu liecbu.
A ten Physiomer to je spray alebo odsavacka soplikov? Lebo ak spray, tak to tiez by som nedavala. To je ako tie nosne kvapky. Musis to davat? Nemoze bez toho dychat?
@andreatytler boli sme u doktorky, prepichovala mu bubienok na oboch ušiek,dala antibiotiká sirup plus antibiotické kvapky. Takže ja som už zúfalá... Physiomer je len morská voda ,nieje to návykové a slúži na to že keď mu tú vodu streknem do nosa tak mu sople zriedi a pótom jak odsávam tak ľahšie mu to odsajem, je to podobné ako Sterimar,Mar,alebo aliamare....
@anchela2929 Ja viem tak ze do nosa sa nema nic davat ak vyslovene netreba... iba ak dietatko ma problem dychat nosom koli soplom... inac sa sliznica nosa cisti sama a prirodzene. Proste je to proti prirode davat si do nosa akekolvek tekutiny ak to nie je nutne. Vsetko co vstreknes do nosa sa potencialne moze dostat do ucha lebo su prepojene. Mne to aj fyzioterapeutka povedala ze najcastejsi dovod usnych problemov su nosne kvapky a spraye. Pouzivas to denne od narodenia? Ak ano, to je velmi vela a kludne to moze byt dovod tych problemov s uskami. Ak moze dychat, tak urcite prestat davat ten Physiomer.
@andreatytler tak toto ma ani nenapadlo že ten Physiomer môže do ušiek pretiecť už ho určite nebudeme používať, len keď mne takto vravela doktorka že mám vstrieknúť Physiomer alebo inú morskú vodu potom ho mám dát na pár minút na bruško a odsavať ale už mu ho nedám.
Ďakujem za radu
@andreatytler jemu tie problémy začali keď z ničoho nič mal celkom upchatý nos ja som preto začala používať ten Physiomer striekla som a vôbec nič nevyšlo takto to trvalo asi týždeň čo som nemohla mu odsať sople ale on sople mal pretože vkuse chrčal ja som hneď volala pediatričke ona nám poradila Nasivin, Sinupret kvapky a stále odsavať, tam nastal problém že Nasivin aj Sinupret sme používali dlhšie pretože nám doktorka povedala že Nasivin 7 dní a potom stačí len 2 dní prestávka a potom znova až potom som niekde čítala že Nasivin obsahuje takú látku čo sťahuje opuchnutý sliznicu v nose ale je to návykové takže som skončila z nasivinom aj zo Sinupretom to tiež mi doktorka na ORL ambulancii povedala že keď už dlhšie sa užíva môže ešte viacej zahlienovat. Takže hlavne toto bol ten problém odvtedy čo mal upchatý nos hneď sa mu to dostalo do ušiek a už zápal stredného ucha bol na svete a od vtedy vlastne nemáme pokoj
@anchela2929 No dufam ze sa polepsi.. Uska su velka pliaga. Tazko sa liecia.
Dobre ze si prestala s tymi kvapkami... uz som tu citala vela prispevkov kde dospele zeny hladaju radu ako skoncit s nosnymi kvapkami, lebo su na nich zavysle.
@anchela2929 Predpokladam ze taku tu klasiku ako krmenie v zpriamenej polohe a nepouzivanie nosnych kvapiek ak to nie je nutne poznate...