Boľavá zaparenina - nič nepomáha

4. máj 2021

Už neviem čo mu na to dať. Po každej stolici umývam vodou, a jemne osuším plienkou, aviváž nepoužívam len detský prášok, nepoužívam žiadne vlhčené, skúsila som zmeniť dvakrát plienky. Robím kúpeľ v repiku a v kamilkach. Už aj Dr. to videla, nič okrem bepanthenu neodporučila, ten ale nezaberá ani nič z toho čo je na fotke, práveže sa mu to šíri už aj vyššie na zadok a rozširuje sa to. Posledné 2 dni preplakal, nemôžeme sa mu toho ani poriadne dotknúť bez plaču. Ďakujem za každú radu.

kkovacovak
4. máj 2021

👉 Kožná lekárka! (ak ste boli tak vymeniť a navštíviť novú)

labocca
4. máj 2021

Uz by som sla asi ku koznej dr....ked nic z uvedenych masti a kremov nepomaha.
Chudatko,musi ho to velmi boliet.

romanka_369
4. máj 2021

Ou chudatko..nam najviac pomaha pytiol aj na take najvacsie ''vysuchane'' zapareniny..poriadne na hrubo natriet a zapudrovat..

mareri
4. máj 2021

juuj, chuďatko male :( sudokrem, bepanten, umyvat vodou a vetrat.

luccija
4. máj 2021

Sestrinej dcére brali vzorku stolice a niečo mala..
To je už škaredé chod hneď k doktorke nedávaj do plienky čo najviac susit

ewelinka21
4. máj 2021

Kozna lekarka ihned... osobne by som sla asi aj na detsku pohotovst...

autor
4. máj 2021

@kkovacovak
@labocca kožná to nevidela len obvodná ale dostať sa ku koznej u nás je umenie, dnes som obvolavala a najskorsi termín budúci pondelok, aj to po naliehani 😓

arabellka1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikuska44
4. máj 2021

Dcerka to mala velmi podobne, tiez nic z uvedeneho napomohlo az nakoniec zinkova mast. Obycajna za par eur z lekarne, na hrubo sme natierali a po dvoch troch dnoch jej to takmer uplne zmizlo.

kiki68
4. máj 2021

Urcite kozna alebo zabehnut na pohotovost

ivkaaa1
4. máj 2021

Podla mojich skusenosti,pityol moze len pomoct.

andreatytler
4. máj 2021

Nedavas v poslednej dobe nieco nove jest? Nasmu synovi menime pokakanu plienku do 10-15 minut a takmer nikdy zapareniny nema ale asi 3x to uz mal... hned po tych 15 minutach tam bola velmi velka zaparenina, akoby mal tu pokakanu plienku hodinu. Myslim ze niekedy je to hovienko viac drazdive, koli niecomu co zjedol. Kedze sa to stalo len 3x, tak sa nesnazim zistit co to moze byt.

Nam pomohlo vela vetrat. Behal bez plienky asi hodinu a 3x do dna, takze 3 hodinny denne. Ked bol bez plienky, tak ziadne maste. Ked sme dali plienku, tak sme dali masticku. Ak nechces mat mlacky, alebo mu je zima, daj len teplaciky na hole telo a prezliekaj ked zaspini. Mal to tiez uz take zamokvane miestami ale do 2 dni bolo dobre.

autor
4. máj 2021

@77daniela77 toto nie je moc silné na detský zadok? Už sa mu tam bojím niečo dať lebo aj z toho imazolu to mal ešte červensie, nesadlo mu to vôbec.

majamat
4. máj 2021

skus po umyti cistou vodou ( bez mydiel a podobnych produktov ) este chvilu vetrat. ked je to taketo, natierat skor neicim pudrovym a ked sa pokozka vyhoji, tak zas niecim co pokozku zhydratuje (napr. tym Bepanthenom )
mojej dcere vlemi vadili plienky, viacere. skus si rozstrihat nejake tricko, ci plienku,a lebo inu bavlnenu latku-. bolo by fajn, keby je v takych prirodnych farbach, ziadne tmave a kriklave farby, skor svetlejsie. a vlozit do jednorazovej plienky, aby sa pokozky dotykala len latka. mozno aj dvojitu vrstvu. potom to mozes vyhodit s plienkou, a umyvat aj po cikani a teda castejsie prebalovat.

autor
4. máj 2021

@andreatytler je dojčený a prikrmovany len občas UM. Nebehá, nie je problém ho nechať holeho, pri každom prebaľovani vetrame, 15-20min. Ja posledný týždeň s ním ani von nechodím poriadne lebo len prebalujem, umývam, vetrám, už mi z toho hrabe. Neviem kde je chyba, či to aj s môjho mlieka nemôže mať už rozmýšľam

majamat
4. máj 2021

pytiol sme mali aj my. pytiolovu masticku nam dali aj v nemocnici na zapareny zadocek. je fajn, len enviem kolkokrat za den sa moze, nie pri kazdom prebalovani,a le tusim 2x,a lebo 3x. uz neviem.

77daniela77
4. máj 2021

Ja som to davala dcere ked mi ju dali z nemocnice s uplne vyzratym zadkom po mojich poporodnych komplikaciach.

pribinak
4. máj 2021

Imazol krém ti doktorka nepredpisala? Inak ja by som sa s takouto ritkou vybrala na kožné či som objednaná alebo nie.
Veď to ho musí strašne ale strašne bolie

autor
4. máj 2021

@pribinak nie nepredpisala, imazol mi odporučili v lekárni ale teda urobil mu zle, mal to po ňom viditeľne horšie.

majamat
4. máj 2021

Imazol sme my pouzivali malo, tak neviem, enpamatam si,a le sestra si vsimla, ze ked dala hrubsiu vrsvu malemu, vtedy sa mu to zhorsilo. na letaciku sa docitala, ze tenku vrstvu a hned sa to zlepsilo.

a plienky ake mate? mojej vadili tie vonave. nemohli sme pampers, okrem tych bielych a ani huggies. paradoxne tie Lidlovske, Tesco tie lepsie,m ci z DM nam pasovali viac.

taga
4. máj 2021

Mna napadlo - ja by som osobne skusila na dva tri dni vysadit ten repik a kamilky. Viem, ze sa to odporuca, ze pomaha, ale nemoze to byt pre neho alergen? Ze mu to drazdi este viac? Radsej by som umyla vodou a detskym tuhym bielym mydlom, lebo myslim, ze len voda nestaci mozno..

77daniela77
4. máj 2021

Tiez ma napadlo ci to nebude plienkami.

sono2
4. máj 2021

Ja mám od mustela na zadok pozri kozmetiku je drahšia mala by byť na notino je to taká tuba obsahuje aj zinok, puder neodporučam
Beph.som používala
Toto používam pri oboch dcérach, mladšia ma v kuse červený zadok od počiatku neviem prečo
Staršia začala mať ako rok a pol ročná, mladšia stále akurát už teraz 23 mesiacov máme už pár mesiacov že jej už netreba.
Ešte mam od weleda mesiačikovy žltý na zadok kúpiš tiež tam na notine, aj v dm myslím, na zadok
Zvykla som striedať ale mustela lepšie
No. A raz mala dcéra celú cicku po zadok červenú až krvavu nechápem z čoho no tak ma jedine napadlo zobrať framykoin poznáš antibioticka masť a hrubo natrela a opakovane často za dva dni nemala dcéra ani ťuk.
A používala len pampers prémium, ja ich dávam len na noc lebo sú naj, a cez deň zelene ale vtedy som dávala tieto
Pritom ja mením tak často čo pomaly nič v plienke
Asi by som odporučila ten framykoin podľa mňa pomôže už len ten. Ma to veľmi zapálené
Sudocrem som použila raz nemala som u svokry iné a nič moc teda a príde mi nejaký voňavy, neviem čo tam je. Nepoužívala by som ho

autor
4. máj 2021

@majamat mala som Pampers premium care, zmenila som na dm baby love a teraz dávam z lidla. Nevidela som žiadnu zmenu ani po jedných. Ale skúsim ako si písala s tou látkou mu tam vkladať...

andreatytler
4. máj 2021

Aj ja som davala na striedacku mast s antibiotikami ako @sono2 a klasicku na zapareniny. Hlavne tam kde su uz mokvave rany, podla mna pomoze ta antibioticka mast.
Ale podla toho co pises, to uz ma tyzden... to je velmi dlho... ja by som uz radsej neskusala nove maste na slepo... treba kontaktovat koznu.
Je tu tiez kozna doktorka Dextella14... skus jej napisat spravu.

autor
4. máj 2021

@taga repík a kamilky dávam len od včera, čiže druhý deň, tým to nebude. A práveže keď mu namočím vatový tampón taký vlažný a priložím tak normálne vidím ako sa mu na chvíľu uľaví. Neviem či tým, že ho to chladí ale je mu to príjemné.

sono2
4. máj 2021

A vetraj veľa keď vieš že kakal nechaj ho len tak alebo veľmi plienku a nič na vrch veľmi voľné veci žiadne body
Dupky, tričko

lilke
4. máj 2021

Ako už bolo vyššie napísané, čo najviac ho nechať s holou ritkou, aby sa vetralo a presusilo. Na nejaký čas prejsť na látkové plienky celý deň, otravné pre teba, ale priedyšne, a bábo hneď dá vedieť, že je mokré, nebude v moči a chémii. V noci jednorazovky.
Ak ešte kojis, keď bude behať s holou ritkou, potierať materským mliekom, má antibakteriálne účinky.
Mastičky do plienok si už nepamätám, už mám veľké deti.

simoncik
4. máj 2021

Na holo. Na takyto extrem mi zabral uz jedine pytyol a Susit repikom