Ahojte, potrebovala by som poradiť dnes prišiel za mnou syn-12ročný a sťažoval sa na bolesť pravej bradavky, tak som mu to pozrela má to ako keby zdurené a bolestivé na dotyk, Druhú má OK. Chcem sa spýtať, či je takáto vec normálna aj u chlapcov, ďakujem.
@erika2x zvykne to byť aj u chlapcov,aj môj bratranec to mal v jeho veku,na to sa pamätám,lebo aj moja teta bola vystrašená,a lekár povedal,že aj chlapcom sa vyvíjajú v puberte....
veru aj u chlapcov je tento jav bohužiaľ normálny. A v ktoromkoľvek veru. Máme v rodine jedného pána, ktorému sa v 40-tke zapálili obe bradavky. Ale až tak veľmi, že sa mu v nich vytvorili abscesy a museli mu ich rezať. Čo samozrejme nemusí byť Váš prípad! Aj chlapom sa môžu pobúriť hormóny. Netreba to zanedbať, choďte sa radšej ukázať obvoďáčke. Možno Vás pošle aj na sono . Skoré uzdravenie prajem 😉
ĎAKUJEM Vám za rady. Teraz je kľud nesťažuje sa, ale máme ísť na preventívku vo februári tak sa spýtam.
@erika2x
@5katarina7
@merylivi
@alenah31
Baby, ďakujem za túto tému, práve som zistila, že aj môj syn (10,5 ročný) má zdurenú ľavú stranu, na budúci týždeň ideme na preventívku - tam sa to snáď potvrdí a budem šťastná mama "malého" pubertiaka 🙂
Ahojte, ja som sa len teraz prihlasila, hoci mam uz dospievajuce deti. Chcem sa Vam z celeho srcda podakovat za upokojenie. Ani som nedufala, ze ked zadam do Google problem mojho syna, najdem hned odpovede a taketo upokojujuce. Dakujem.
Ahojte 🙂 Google mi našiel túto konverzáciu... moja dcéra nude mať tento mesiac 8 a má červené a boľavé obe bradavky... môže to podľa vás o tú istú príčinu? Čo na to dávať? Sudokrem? Ďakujem
Mam 14.5 rocneho syna a prave som sa ukludnila na tomto fore. Dakujem vam damy. Prisiel za mnou ze ma dlho a bolestivu len jedu prsnu bradavku. Aj ked som len ciastocne dokazala zakryt moje vydesenie.. s tymto som sa este nestretla - nepocula. Zasnem co v tej puberte este ako rodicia s nim skusime. Samozrejme este u detskej lekarky si to potvrdim ze sa NIČ nedeje. Padol mi kamen!
Dobry den, dcera (10,5) sa uz druhy tyzden stazuje na bolest v lavek bradavke, len na dotyk, alebo tlak, ma tam celkom maly opuch, ktory nie je vidiet , len citit... dostal niekto od lekara na tento problem nejaku masticku?
škoda, že sa nevyjadril lekár, alebo mamičky, ktoré ho so synom s podobným problémom navštívili. Ak sú to ale hormóny, tak staršie dámy by možno mohli poznať stav v klimaktériu, kedy v prsníku stvrdne hoci milión hrčiek (všetky, čo tam normálne bývajú a sú inak v kľude) a chudera žena už ide písať závet - keď sa naveľa-naveľa dočíta, že by mohlo ísť o estrogénovú dominanciu (=príliš veľa estrogénu oproti progesterónu - teda u ženy, opakujem). Vysadí kávičky a iné dobré vecičky, ktoré majú veľa estrogénu (mlieko napr.) alebo potláčajú progesterón a dáva si pozor aj na fytoestrogény (sója). Potom sa vyzbrojí pupalkovým olejom a po dvoch lyžičkách (čiže po dvoch ránach, jedna lyžička nalačno) je po probléme.
Skôr, než pobežíme k lekárke, skúsim tú pupalku na synovi...
@erika2x myslim ze by si ho mala vziat k lekarovi 😉