Bola moja dcérka rizikový novorodenec?

jaja018
17. sep 2013

Malá sa narodila v termíne v 39tt a mala3850g Apgar najprv 7, druhé 10. Mala po pôrode kefalhematóm dosť veľký po pár dňoch sa stratil. Mala dlhodobo znížení svalovy tonus, našťastie už je to ok. A už v pôrodnici mala diagnostikovaný šelest. Bola považovaná za rizikového novorodenca?

heln
17. sep 2013

ahoj, nie som síce zdravotník, ale z dostupných informácií si myslím, že nie...
za rizikového novorodenca sa považuje predčasne narodené dieťa, s nízkou alebo vysokou pôrodnou váhou, viacerčatá, s nízkym agpar (myslím, že pod 8), resuscitovaný novorodenec, novorodenec s vážnym zdravotným postihom....
a ak by, tak by určite vyžadovala kontrolu na ambulancii rizikových novorodencov...

aristka
17. sep 2013

ak by bola riziková mali by ste to v prepúšťacej správe ..takže sa pýtaj pediatričky.....

zdenka264
17. sep 2013

Nie dosiahla apgar10,narodena v normal.termine v poriadku prepustena,to nie je rizikovy novorodenec.upozornili by na to

marcelatje
17. sep 2013

Tiež si myslím že tvoja dcérka nebola rizikový novorodenec. Pôrod v 39tt nie je predčasný, pôrodná hmotnosť dobrá. Kefalhematóm je komplikáciou pôrodu, ale po pár týždňoch väčšinou zmizne. My sme mali apgar 5 a 8, svalový tonus taktiež znížený a malá nebola považovaná za rizikovú. Šelest má veľa novorodencov aj my sme mali, časom sa väčšinou vytratí.

maznacik007
17. sep 2013

moja dcera mala v papieroch z porodnice ze je rizikovy novorodenec, pritom porod vsetko ok, aparg 10 hned ... ale dostala potom zltacku a mala velmi zle tie hodnoty takmer 400 a preto nam to napisali do tej spravy z porodky a museli sme vyse dva roky chodit na poradnu pre rizikovych novorodencov bolo to v nemocke ako bola porodnica a viedla to primarka novorodeneckeho ...

maleho mame z DD ale on bol tiez rizikovy novorodenec, ale on mal aj ako diagnozu hypotroficky novorodenc, asyf. syndrom, resp. syndrom novorodeneckej tvrdze ... ale tiez to mal uvedene v sprave z porodky ...

takze si pozri spravu z porodky a pokial tam nemas ze je rizikovy novorodenec tak potom neni ... 😉 ale fakt to nemusi suvisiet iba s porodom vid moja dcera ja som mala uplne v pohode porod a tak ...

dai
17. sep 2013

keby bola rizikova tak by si to vedela😉 tvoje dieta je zdrave s apgarom 10 po 3 minutach 😉