Ahojte maminy, keďže mojej dcére sa už 10 dní stále vracia teplota každých 12 hodín pri covide už viac ako týždeň, premýšľam, že sa asi dostaneme do nemocnice, lebo už neviem, čo robiť. Robili sme domáci CRP test, bol negatívny, takže antibiotiká jej asi netreba. Bol tu niekto v nemocnici s dieťaťom kvôli covidu?
@scorpionflower1 no, hej, boli sme na detskom covidovom... A čo by si chcela vedieť? Ležali sme v jednej veľkej miestnosti a lekári sledovali parametre, dávali sirupy na teplotu a tak... Iným deťom možno aj iné lieky, netuším. A keď už bolo dobre, tak nás pustili domov 🤷. Teraz predpokladám, že tie oddelenia budú už asi zorganizované ináč. My sme boli minulú zimu.
@mogaa Dávam jej vitamíny C, D, dostáva Sinupret. Ona normálne funguje, je trochu zasoplená, má trochu kašel, ale to je tak všetko. Ale tie teploty sú raz za 12 hodín a vyjdu je jej na 38.5, už od začiatku to takto má, nič sa už 10 dní nemení. Isoprinosine nemá, atb. nemá (doma som jej robila CRP test, má ho negatívny) vraj netreba žiadnu liečbu netreba, povedala naša pediatrička.
@mikadooo Prečo vás vzali do nemocnice? Mali ste vysoké horúčky? Ako staré máš dieťa? Zaujíma ma, čo sa deje ak príznaky dlho neprechádzajú, aké lieky sa deťom podávajú. Všade je len, že lieky od teploty a kyslíková liečba, čo predpokladám, že dcéra nepotrebuje, keď tu skáče ako zajac.
@scorpionflower1 áno, len lieky na teplotu mal. Mal 4 roky. Proste len bol v nemocnici monitorovaný, keby niečo. Ale môj teda neskákal, morili ho horúčky. Potom to prešlo a pustili nás domov 🤷. Dobré na tej nemocnici je, že bol stále pod dohľadom, sledovali pulz,tep a neviem čo ešte. Čiže keby sa čokoľvek náhle zhoršilo, asi by dostal ten kyslík, prípadne v extrémnom prípade by ho uspali a dali nejakú invázivnejšiu liečbu. Ale u nás našťastie len počkali kým prejdú vysoké teploty a potom nás pustili.
@mikadooo Vďaka, no moja sa tvári, že jej nič nie je, ona má tie horúčky ľahko zraziteľné, ale, ako som napísala, má ich už 10. deň, dávam jej akždých 9-13 hodín Nurofen. Na pohotovosť teraz nepôjdem, zajtra volám pediatričke, čo s tým, snáď mi ju konečne vyšetrí aj inak ako telefonicky. Už som s ňou volala 3x a stále mi vraví, že máme vydržať. Ako dlho vám tie horúčky nakoniec trvali?
@scorpionflower1 hej, ja myslím, že práve tak by si mala postupovať. Uvidíš, čo ti povie. Môj bol slabý, malátny, keď bol hore, tak umrnkaný, úplne k.o. neviem si predstaviť, že by bol živý divý 😄. Posledný deň už bol, nevedel čo od radosti a to teda tam prevetral celé oddelenie, všetkým dr aj sestrám bolo jasné, že už môže ísť pokojne domov doliečiť 😄.
@mikadooo Pojdem asi do lekarne pre istotu kupit oxymeter, pre istotu, aj keď sa mi nezdá, že má problémy s dýchaním a uvidím, čo bude. Ďakujem ti za odpoveď, ešte jedna posledná otázka - to už bola omikronová vlna? Alebo to bolo ešte delta?
@scorpionflower1 hmm ja neviem 🤔 počkaj pozriem že kedy sme to vlastne boli.
@scorpionflower 15.3.2022 nás hospitalizovali. Tak myslím, že vtedy už bol omikron.
@mikadooo Ďakujem, som rada, že si napísala.
@scorpionflower1 držte sa ♥️ verím, že bude lepšie a napokon to dáte aj bez nemocnice.
@scorpionflower1 domaci crp test ma iba orientacny charakter, treba ist k lekarovi na riadne vysetrenie, odber krvi a vylucit bakter.koinfekciu, v opacnom pripade to bude asi na atb. Ak pediadricka odklada vysetrenie, este dnes smer pohotovost. Drzim palce
@portret7 Ja som povedala, ze som jej robila domaci CRP test a dr. povedala, ze ked je negativny je to ok. Su tam presne rozdelene hodnoty a ona to mala pod 5 mg/l, este jej ho mozem zopakovat. Ziadne priznaky bakterialnej infekcie nema. Ale zajtra volam pediatricke a ak bude odmietat vysetrenie a dcera bude mat aj zajtra teploty pojdem na Kramare. Nevidim ale dôvod preco by som mala utekat hned teraz, sestra bola tento tyzden na detskej pohotovosti a vôbec sa tam nedostala na radu.
@scorpionflower1 moja mala sestra bola, začalo to ako u každého, pozitívny test, horúčka jej skákala hore dole ako splašená, mysleli sme že to vyleží ale postupom času prestala úplne jesť, nič nechcela, iba čaj tak museli nastúpiť antibiotiká, lenže tie musela brať po jedle a keďže nejedla tak ich všetky vyvrátila….išli sme k doktorke, našli jej niečo v krvi a hneď do nemocnice na infúzie….nakoniec sa zistilo že má napadnuté obličky a močové cesty, odvtedy musí chodiť každý mesiac na kontroly, pretože obličky sú náchylné na prechladnutie.
Určite odporúčam ak to trvá dlhšie do nemocnice a spraviť všetky potrebné vyšetrenia, netreba to podceňovať, či už pri staršej generácii alebo pri malých deťoch.
@sabina230 Ďakujem, ale ja nič nepodceňujem, zajtra volám doktorke.
@scorpionflower1 horúčky sa vracajú preto, lebo má mať kludovy režim. Musí naozaj ležať. Netuším, aká staré máš dieťa, ale skúste týmto smerom.
@miriam11 Horúčky sa vracajú, lebo má covid alebo má k tomu pridružený nejaký ďalší problém. Horúčku 38.5 nemá z toho, že behá po byte, nerobí to predsa stále.
@scorpionflower1 je chorá a je jedno,ci má covid, chrípku, alebo prechladnutie... Musí byť v kludovom režime pár dní pokiaľ su horúčky. Telo sa zregeneruje. Skúste sa na to aj opýtať lekára.
@miriam11 Ona väcsinu casu je v kludovom rezime.
@scorpionflower1 to určite nie je dôvod na nemocnicu, nemá nezrazitelnu teplotu, podľa mňa by mala mať ATB, keď teplota trvá tak dlho, aspoň mne tak nasadili po cca 10 dňoch
@scorpionflower1 a na Kramáre nesmieš ísť len tak s Covidom 😉
@luliu Je to možné, ale tie domáce CRP testy má negatívne. No zajtra volám doktorke a spýtam sa jej, čo ďalej, ak ju nebude chcieť riešiť, tak sa jej spýtam, kam mám ísť. Ja viem, že nemôžem ísť len tak do nemocnice s covidom, ale musia tam mať detské oddelenie pre covidových pacientov, kde ju vyšetria.
v ziadnom pripade na beznu pohotovost s dietatom s covidom ak tak treba cez infekcne uplne inu budovu ale toto co pises nie je dovod na hospitalizaciu max zober moc na kontrolu resp urob doma ma este pozitivny covid test ?
Covid teraz hospitalizuju normalne na infekcnom. Polka izieb je covid, druha polka je na ine infekcne ochorenia. Boli tam aj rodicia s detmi. Na infekcnej klinike na Kramaroch maju aj speci ambulanciu pre covid.
Urob jej test ci je este pozitivna a lekarka by konecne mala zacat robit svoju pracu.
je to ta dolna budova smerom k patronke len si hlavne zober so sebou dostatok hotovosti (tak 150 eur) lebo sa musi dopredu zaplatit za pobyt ak ostanes s nou
@loginexistuje Jasné, že nenakráčam do čakárne plnej detí s covidom, nie som na hlavu. Určite tam budem najprv volať alebo sa najprv spýtam, kam mám ísť. Robila som jej test v piatok, bola pozitívna, čiarka na teste už bola slabšia, ale pozitivita tam stále je. Doktorka povedala, že mi ju vyšetrí, tak dúfam, že sa nebude vyhovárať a urobí tak. Ak nie, tak budem musieť ísť na to infekčné. Ďakujem za radu.
@scorpionflower1 hlavne ten moc by som dala preverit ako vovid je potvora inak by nemala sa tolko hybat ale chapem neudrzis
ono na tieto cyklicke horucky niekedy zaberu len kortikoidy
drzte sa
@scorpionflower1 zbytočne nepanikár...ak ide len o zvýšenú teplotu, tá môže byť pri kovide dlhšia ako týždeň, detto zápalové markery.....takže pokiaľ nemá vyslovene horúčky tak ju do nemocnice nevezmú.....treba len čas a podporovať imunitu.....predpísala jej lekárka Isoprinosine? dávaš apsom betaglukány a vitamíny? a treba veľa veľa veľa piť a kludový režim.....známa mala po kovide pol roka vsoké zápalov parametre, zo začiatku chodila obtýždeň na krv, vybrala asi 5ATB a výsledky stále rovnaké.....neskôr jej brali krv len 1x v mesiaci či sa to nehorší alebo nelepší....trvalo to cez pol roka kým sa telo spamätalo.....