Bol niekto na pozorovaní Refluxu so svojím dieťaťom?

tamia18
19. júl 2010

Prosím Vás bol už niekto na pozorovaní Refluxu so svojím dieťaťom? Moja má 2,5 roka! Aké to je?

latvia
19. júl 2010

https://www.modrykonik.sk/forum/tema/vysetreni-...
skus sa spytat aj tu, mozno ti poradia 😉

cikyta
19. júl 2010

@tamia18 My sme boli s dcerkou,ked mala 6 týždnov.Boli se v nemocnici 3 dni.Brali nám krvičku z hlavičky,pršteka,potom aj výter z nošteka,hrdielka,konečníka.Robili nám rtg+sono,ktore trvalo 10 minut a za tých 10 minut sa nám mliečko vrátilo hore pažeráčikom 3x,takže nám potvrdili miernu formu refluxu.
Výsledok bol taký,že bábätká sa ešte vyvíjaju a nemaju ešte uplne dokonale všetky dieročky zapchate - ako napríklad pri šelesti,či nemaju ešte dobre zatvorenu príklopku na žaludku a tak sa strava vracia hore.Preto nakázali zahusťovať mliečko nutritonom-kedže bola kojená,brať probiotiká a začať o pár mesiacov s kašičkami...vtedy to už bude ok a dieťa musí z refluxu len vyrásť.Teda,z toho nášho.Samozrejme,že su aj horšie formy a tie sa už môžu aj operovať.
my osobne sme si našli aj na nete od jednej dr.,že treba podať gastrotus gelik po jedle a nejaku pol hodinu,hodinu ju držať v zvislej polohe,necj jej to stečie do bruška a splní svoj učel-urobí to taký štuplík na príklopke.A musím uznať,že toto nám pomohlo asi najviac.
Takže držím palce hádam sa ti dcerka čím skôr z toho dostane,aj ked má už 2,5 roka.Citala som,že su prípady,kedy to môže trvať aj do 4 rokov...no dufam,že to nebude váš prípad.........A ešte niečo.Su dve formy refluxu.Nepíšeš o aku formu ide.Ci ten v pažeráčiku,čo vracia stravu,či ten v obličkách,čo vracia moc naspäť.
Takže pozorovania v nemocke sa nebojte.Absolutne to nebolí.Nerobí sa tam nič,čo bolí.Bolí možno maximálne to čakanie na výsledok...