Boj s alergiou u dieťaťa

anketkarka
8. jún 2024

Môjmu dieťaťu diagnostikovali alergiu čerstvo. Ešte ideme na ďalšie testy. Čo vám najviac uľahčilo život s alergiou? Zatiaľ máme srsť, prach a roztoče. Ale asi budú aj nejaké pele. Výkonný vysavač? Protiroztočové poťahy? Čo pre vás bolo jednoznačne dobré rozhodnutie a zaznamenali ste zlepšenie?

guudy
8. jún 2024

Kazdodenna hygiena nosa (morskou vodou), prezliect sa po prichode domov (ak to nerobite), oplachnut aj tvar, uzivat anitihistaminika. Dat sietky na okna ak nemate. Ak mate klimatizaciu, davat ju dezinfikovat kazdy rok. Utierat navlhko prach.
Nepotrebujes nic specialne inak, pokial je to bezna alergia, nie zivotohrozujuca.

egonsk
8. jún 2024

@anketkarka ak to nema extremne, nafasuje pirule pripadne aj sprej do nosa a ked ich bude riadne uzivat v kritickom obdobi, tak bude ok a nemusi sa nic extremneho diat ani doma, ani v zivote. Samozrejme je dobre sa vyhybat prostrediu s alergenmi, ale nic netreba prehanat a hrotit, proste je to uz sucastou zivota.
Ja mam alergii pozehnane a vacsina ludi o tom ani netusi, lebo zijem a spravam sa ako bezny clovek bez alergii, teda dokial vyslovene nemusim sa nieco koli alergii vyhnut.

zorkahorka
8. jún 2024

A ake ma reakcie? Mojmu synovi tiez nedavno zistili alergiu uplne na všetko, ale zatial je to len ojedinele kychanie, svrbenie nosa a na jar mu tieklo dlho z nosa.
Dala nam sprej do nosa a aerius davam vecer. Inak ziadne opatrenia. Akurat teraz vetram v tieni periny, to je vsetko

anketkarka
autor
8. jún 2024

@zorkahorka často kašle, hlavne v noci. Nevyspi sa. Niekedy aj cez deň. Tiež som si myslela, že pri alergiách ide o kýchanie a soplenie.
@egonsk máme aj sprej aj tabletky, ale niektoré dni to akoby vôbec nemalo účinok. Iné dni zasa vidím zlepšenie. Neviem čim to je.

egonsk
8. jún 2024

@anketkarka ano, moze byt, ze mu niektore lieky nebudu zaberat. To treba s doktorom prebrat, nech skusi ine, podla toho ako mu opises jednotlive priznaky, hlavne si to odsleduj. Mne tiez na alergiu zabrali az 3-tie tabletky spravne. A sprej do nosa mi fungoval iba rhinocord aqua a ten sa uz nepredava, takze som rad, ze nemusim iny pouzivat a tablety funguju dostatocne, iked aj to vdaka zmenam v zivotnom style.

anketkarka
autor
8. jún 2024

@egonsk akým?

egonsk
8. jún 2024

@anketkarka no alergolog, urolog ti na alergiu lieky asi predpisovat nebude 😉

anketkarka
autor
8. jún 2024

@egonsk prepáč, akým zmenám životneho štýlu. Reagovala som na poslednú vetu. To ostatné mi bolo jasné ☺️

egonsk
8. jún 2024

@anketkarka nesusim pradlo vonku, iba vynimocne... ked som viac vonku, zvlast ked fuka vietor, tak po prichode domov sa hned prezlecem a sprchnem. Tiez pokial viem, ze budem v miestach kde su silne alergeny pre mna, tak radsej si dam lahke oblecenie s dlhymi rukavmi. Nejem potraviny na ktore mam alergiu, nezdrziavam sa moc v miestach s fajciarmi. Pijem bilinkove caje (pestujem rozne bilinky v zahrade).