Bodka na zreničke

jaja018
7. mar 2014

Čaute baby... Malinkej tri mesiace som na zreničke ( na tom čiernom čo reaguje na svetlo) zbadala malilinku bielu bodku. Čo to môže byť?

janinah
7. mar 2014

v skutočnosti je bodka na šošovke,zrenica je otvor a teda nič,opýtaj sa detskej lekárky,či treba ísť na očné....

jaja018
autor
7. mar 2014

@janinah a co by to mohlo byt? Na druhom ocku to nemá

asimonka
7. mar 2014

Ahoj, neviem ci ti pomozem, ale ja mam 29 rokov a mam od narodenia take bodky dve na oku. Nikdy som s tym ziadny problem nemala 🙂

jaja018
autor
7. mar 2014

@asimonka
@janinah toto je obrazok z netu ale vyzera to nejak takto, len je to menej viditeĺné a u malej je ta bodka ešte menšia

asimonka
7. mar 2014

Hej ja to mam tiez take a druhu mam mimo ciernej plochy. No ak mas obavy radsej sa spytaj ocnej dr, za to nikdy nic nedas! Prevencia neuskodi, drzim palce

jaja018
autor
7. mar 2014

@asimonka ďakujem, ďakujem aspoň trochu zq ukludnenie. Obavam sa ci to nebude sivý zákal, nikdy som sa s tým nestretla, takze neviem ako by to malo vyzerať. Iba z netu co som si prečítala. Ale pri našom šťastí ☹ 😢

janinah
8. mar 2014

@jaja018 ja si myslím,že sa nemusíš znepokojovať,šedý zákal takto nevyzerá,radím lekára,aby si mala dušu na pokoji...

cvikla969
8. mar 2014

@jaja018 moj syn ma sedy zakal ale volnym okom mu neni nic vidiet ani taku bodku nema,len pod pristrojmi..ale za opytanie u dr. nic nedas..

tinkybinkyyyy
13. apr 2014

Ahoj, moj synček narodený 23.1.2014 to má tiež, od narodenia presne v strede zreničky, kontrolovali mu očká ale že je všetko ok zatial, uvidim ked pojdeme na poradnu asi poviem doktorke nech nás este objedná na očné radšej, takže sme na tom rovnako daj vediet co a ako ak ste boli na vyšetrení, dík

ejjjka
3. jan 2023

@jaja018 mi mame takéto teraz a veľmi sa bojím

katkab14
4. máj 2023

@tinkybinkyyyy ahoj, prosim ta, nasla som tento starsi prispevok, dcerka ma tiez taku bielu bodku v strede ocka, chcela som sa len opytat ma to maly vsetko v poriadku?

tinkybinkyyyy
5. máj 2023

@katkab14 ahoj. No je to šedý zákal. Treba ísť jednoznačne k očnému. Je buď vrodený alebo mohol nastať neskôr. Treba to mať pod kontrolou. Môže sa to zväčšovať a to nieje dobré.

katkab14
8. máj 2023

@tinkybinkyyyy dakujem vam velmi pekne, urcite to budem riesit

tinkybinkyyyy
9. máj 2023

@katkab14 netreba hneď panikáriť, môj má už deväť a našťastie je to stále rovnaké. Všimla som si to hneď v pôrodnici. Nosí síce okuliare ale to s tým nesúvisí. Je dôležité ako je to umiestnené a či to nezasahuje do videnia a samozrejme či je to stále rovnaké. Prajem nech Vám to dobre dopadne ❤️