Blikanie s očami

13. jan 2023

Synček 3,5 ročný v poslednej dobe často bliká s očami.Neviem od čoho to má ani čo to znamená.Robili to vaše deti?Z čoho to bolo a prestalo to po čase alebo čo s tým?Pýtam sa ho či ho bolia oči,že nie.Tak neviem prečo s nimi bliká.

pribinak
13. jan 2023

Myslíš že klipka či mrka. Môžu to byt tiky, ale aj únava
Skús odsledovať kedy sa to deje a kúp muvitamíny

ariesi
13. jan 2023

Môj mal také obdobia, zvyčajne jar a jeseň, kedy mal tiky, ale prejavovali sa aj v prípade nepohody, keď sa mu niečo nepáčilo, keď bol frustrovaný. Detská neuroza u neho to bola. Už má takmer 10 a ešte sa to občas objaví, napríklad keď sa s niečím ťažšie vysporiada w, keď je toho na neho viac. Rybí olej, prípade esprico.... Možno pediakid sirup na uklidnenie. A poradiť sa so psychologickou.

autor
13. jan 2023

@pribinak Klipka no vyzerá to aj ako keby mal tiky.Robi to často počas celého dňa a každý deň.Neviem je to neaka choroba či čo?

pribinak
13. jan 2023

Detská neuroza, z niečoho je nervózny, podráždený mizno preťažený

Ak by to neodznelo samé tak určite psychologicka

autor
13. jan 2023

@ariesi Prečítala som čo je to detská neuroza keďže prvýkrát toto počujem.Pisali že to môže byť zo stresu,ono malému sa to začalo keď nastúpil do škôlky.Odvtedy klipka s očami a robí tiky.Aj s pocikavanim má problém.

autor
13. jan 2023

@pribinak Teda to je nejaká vážna choroba?

pribinak
13. jan 2023

Nie.

autor
13. jan 2023

@pribinak Myslíš že môže to byť že mu to spôsobilo nástup do škôlky?Dovtedy nemal ani tiky nerobil nič s očami ani sa nepocikaval.

pribinak
13. jan 2023

Samozrjeme, škôlka je velka zmena pre dieťa

autor
13. jan 2023

@pribinak Keby som vedela ako mu pomôcť aby prestal toto robiť s očami aj ostatné veci.

pribinak
13. jan 2023

Popýtaj sa či je v MS všetko ok, učiteľky a aj syna. Ak to neodzneje samé, tak skús psychologickú

slavomira236
13. jan 2023

Inak aj moja 5rocna to začala robiť a vieš kde na to prišla? Začala pozerať rozprávku kúzelná beruska v máji a tam tak stále klipkali prosto furt s tými očami dokonca tie oči na celú obrazovku ...🤦potom prestalA na čas a teraz zas začala nie už tak často ale robí to

autor
13. jan 2023

@pribinak Učiteľky má v pohode milé sú venujú sa deťom a tak.Maly si už zvykol,no ešte ráno povie si že nechce ísť do škôlky chce byť so mnou doma.V škôlke už neplace.Zo začiatku veľa plakaval aj celé dni.Ani nerozprával tam s nikym,bol len ticho.Ucitelka hovorí že pomaly začína sa rozrozpravat.Tak dúfam že časom bude len lepšie.

pribinak
13. jan 2023

Držím palce

ariesi
14. jan 2023

Môže byť, pre dieťa je škôlka veľká zmena. Ja mu dávam aj magnézium práškové, psychiatrická poradila esprico. A ten stres nemusí byť len negatívny, ale aj keď je veľa pozitívnych emócií, tak môže takto reagovať. A zhoršuje sa to na jar. U nás bol par rokov kľud a teraz pár dní zas tiky, ale tak on už pekne verbalizuje, čiže veľa sa rozprávame co ho trápi.