Biseptol po zinnate

zvonkohra
14. feb 2012

Babenky je to oki ked nam dr predpisal biseptol na doliecenie po dobrati ant zinnat???na mocove cesty dakujem

miroslava2207
14. feb 2012

ahoj @zvonkohra my sme mali presne to isté, mala tri mesiace - najprv zinnat na 10 dní a potom biseptol 😉 tiež močové cesty

zvonkohra
autor
14. feb 2012

@miroslava2207 a ako dlho ste brali ten biseptol?zabrala vam taka liecba?

miroslava2207
14. feb 2012

@zvonkohra to si už presne nepamätám koľko sme to brali, ale myslím, že tiež tých 10 dní, ale neviem isto..... potom za pol roka sa jej to znova zopakovalo, ale to už sme brali iba zinnat a naposledy nám dala Uro-vaxom a odvtedy žiaden nález ani nič 🙂 tým uro-vaxom si buduje imunitu pro e-coli 🙂

zvonkohra
autor
14. feb 2012

@miroslava2207 jooj tak to je fajn ze nic mi mame teraz 3x ale doteraz to riesila taka krava nefr...otras dr a teraz sme presli k urologovi

miroslava2207
14. feb 2012

my sme mali na každej kontrole nález v moči, väčšinou 10na7 e-coli, ale ako dala ten uro-vaxom - klop,klop odvtedy našťastie nič 🙂 ale kým sme mali iba to e-coli, tak to vôbec neriešila....

chryse
18. feb 2012

my berieme biseptol uz mesiac,,:o(,,,mame reflux III. st.a vyzera to tak ze aj dlho budeme,,, pri biseptole ste vylucili uplne ovocie a zeleninu???

zvonkohra
autor
19. feb 2012

@chryse zeleninu nie a jablko a banan papa len moc kysle by sa nemalo aspon nam tak v lekarni povedala

chryse
19. feb 2012

@zvonkohra dik,,,lebo mna uz strasili ze ziaden vit. C, ale tak vo vsetkej zelenine aj ovoci je,,,, a mne tiez v lekarni povedali, ze len nadmerne davky vit. c sa nesmu. a nevedela som si celkom predstavit, ako nedat rocnemu dietatu ziadne ovocie a zeleninu. a vy ako dlho budete brat biseptol?? predpokladam, ze len vecer udrziavaciu davku ci?

sisaklenkova
27. aug 2012

@miroslava2207 ahoj, prosím ťa, čo znamenajú tie hodnoty 10/7, mne dnes lekárka oznámila, že malá má v moči E-coli, hodnota 10/3, že si mám prísť po skúmavku, že treba odber zopakovať.. Oznámila mi to len telefonicky, takže sme sa o tom viac nerozprávali, má dnes pohotovosť, čiže do 21:00 ordinuje, tak sa jej opýtam, keď si pôjdem po tú sterilnú skúmavku. Len som sa chcela informovať dopredu, ďakujem

sisaklenkova
27. aug 2012

@miroslava2207 Miruš a prečo Vám brali moč, aké ste mali príznaky?

miroslava2207
27. aug 2012

@sisaklenkova ahoj, malá mala 3 mesiace a stále zvýšené teploty, sem-tam vysoká horúčka. Podľa našej detskej jej nebolo nič, ale našťastie nás napadol vyšetriť moč a bol z toho zápal obličkovej panvičky. Hodnota 10 na 7 e-coli znamená nález v moči, ale nemusíš sa báť, naša nefrologička mi vravela, že do 10 na 5 je to ešte v norme, takže ste v norme 🙂 a vám prečo brali moč? dúfam, že to bude všetko v poriadku 🙂 a inak pozerám, že maličká má už rok a pol, tak skús na odber moču nočník. Zober si kompótovú misku, prevar ju vodou, daj do nočníka, nech sa vyciká a prelej to do tej skúmavky. My to robíme takto, lebo tie sáčky na moč sú tak pre malé bábätká, čo spinkajú a nehýbajú sa 🙂

sisaklenkova
27. aug 2012

@miroslava2207 Ahoj, mali sme 2dni teploty, potom samé prešli.. lekárka nám nakázala doniesť moč, dali mi sterilnú skúmavku, tiež sme prevarili kompótovú misku a preliali do skúmavky.. Zajtra sa to pokúsim urobiť bez misky, mám 2skúmavky, tak snáď to vyjde!

miroslava2207
27. aug 2012

@sisaklenkova možno to bola iba nejaká viróza. Ja si aj tak myslím, že každý tam nejaké baktérie e-coli má. Len niekedy ich vycikáme menej, niekedy viac.. Inak ten nočník ideš tiež prevariť? lebo ja by som to asi neriskovala 😀

zvonkohra
autor
28. aug 2012

@sisaklenkova
@miroslava2207 my nosime moc casto kazdy mesiac k urologovi ja normalne vydezinfikujem nocnik s horucou vodou dam tam niejaky dezinf.prostriedok poriadne vyumyvam horucou vodou este asi 3x skumavku vlozim do toho nocnika mala sa vycika skumavka sa hned naplni a ideme odniest
to 10na 5 je uz zapal moc.ciest

sisaklenkova
28. aug 2012

@miroslava2207 nočník neprevarím, napchala som ju ráno riadne melónom, šupla do vane, ospršila a povedala cikaj.. tlačila jak o život, jej sa strašne rátajú zmeny a to, že necikala do nočníka, ani do záchoda sa jej rátalo, hi.. dúfam, že to bude ok, sestrička sa na mne ráno pobavila, že vraj p.dr. nemyslela, že mám doniesť moč hneď na druhý deň..