Biseptol na kašeľ

janula2511
18. dec 2014

Ahojte mojmu 3rocnemu synovy doktorka predpisala na kasel tabletky biseptol.velmy mu nezaberaju,3den ich berie a stale kasle.aky mate nazor a skusenosti stymito liekmi?

bianca
18. dec 2014

@janula2511 biseptol na kasel??? Zvlastna volba

bianca
18. dec 2014

biseptol na kasel?Zvlastna volba :-/

janula2511
autor
18. dec 2014

Vsak na papieri sa pise ze na infekcie dychacich ciest a na ine veci este.vy ste ich brali tiez?

bianca
18. dec 2014

@janula2511 dieta nikdy a ja som zvyknuta ze sa dava vatsinou pri uroinfekciach ak ho pacient toleruje.Nesmu sa kysle veci a nema rad slnko.Osobne by som ich nedala dietatu bez toho aby bola nanho vyslovene citlivost vo vyteroch

vercicha
18. dec 2014

Nas trojrocny bral pred 3 tyzdnami Zinat a ten nezabral tak za tym hned dostal Biseptol a ten mu pomohol a za 4 dni bol ok.

maciatkolulu
18. dec 2014

@janula2511 a co malemu diagnostioovala doktorka? Bakterialnu, alebo virusovu infekciu?

grettka
18. dec 2014

ale ved biseptol su antibiotika, a nie lieky proti kaslu

niki101988
18. dec 2014

@janula2511 Prečítaj si príbalovú informáciu a zistíš že to nie je liek na kašeľ ale ATB širokospektrálne

janula2511
autor
19. dec 2014

To je na infekcie dychacich ciest.a ked ma infekciu dychacich ciest tak pravdepodobne aj kasle.

kaja73
19. dec 2014

@janula2511 ale infekt dychacich ciest moze sposobit aj virus-na ten Biseptol nezaberie ani nahodou a aj ked je povodca bakteria aj tak je len mala pravepodobnost , ze bude citliva na Biseptol...mal sa urobit ster z hrdla a nosa a tak urcit , ci tam vobec je bakteria a ak je, tak aka a na ake atb je citliva.....takto zatazis organizmus s atb ,vybijes celu crevnu mirofloru a mozno uplne zbytocne.
Lieky co su priamo na kasel nenicia crevnu mikrofloru a mali by zaberat ci je to virus ci bakeria....napr solmucol na vlhky kasel ci stoptusin na suchy.....biseptol sice moze riesit pricinu kasla,ale len ak je spravne indikovany.....teda ked sa poda na bakteriu co je nan citliva.

maslenka47
19. dec 2014

@kaja73 preco prepana jana treba hned strasit, nepoznas to dieta ani jeho zdravotny stav. Navyse to nie je systemove antibiotikum, takze celu crevnu mikrofloru nevyzabija, maximalne to, co je citlive na ucinnu latku z toho lieku.

@janula2511 ziadne antibiotika nezaberaju zo dna na den. Nuz a nepises, aky povod ma ten vas kasel - ci je to zapal pluc, alebo zatekajuce sople, alebo.... kasel totiz sam o sebe nie je choroba a netreba ho liecit, je to vzdy dosledok inej choroby (pripadne alergie).

A je normalne, ak ATB neznicia kasel zo dna na den. Jednak par dni trva, nez vyzabijaju tu zlobu, ktoru treba a potom ten dychaci trakt sa musi vycistit a to tiez nejaky cas trva - a prejavuje sa kaslom. Sleduj, ci ma dieta teplotu a ci je casty a drazdivy, alebo produktivny (dieta vykasliava). Ak sa kasel niekolko dni nezmeni, tak bude treba zmenit lieky.

kaja73
19. dec 2014

@maslenka47 kazde atb zabija crevnu floru a ziadne je nezbije uplne celu,ale preklopi sa v prospech tych negativnych bakerii-ci sa ti to paci ci nie...a ake strasenie.....nechapem 😕 bezne informacie,bezne dostupne......na to netreba dieta poznat...mamicka ho pozna ...a mala by vediet ze atb sa ma davat podla citlivosti a ze na virozu nezaberie....aj ked kasel je aj pri nej.

maslenka47
19. dec 2014

@kaja73 podla tvojich beznych informacii by sme boli uz asi vsetci preklopeni a asi by nas zamladi tie antibiotika zozrali. Iste ze ATB zatazuju organizmus, ale zase sa pri tom nemusis tvarit, ako keby to decko mali rovno zabit.

Keby to dieta malo virozu, tak mu za 4 dni prejde kasel aj bez liekov... alebo ma nafigu imunitu a mozno preto mu boli preistotu predpisane ATB bez tyzdna cakania na vysledky sterov (ktorych by sa mozno vzhladom na sviatky nedockal az do noveho roka). A biseptol mozno preto, ze je napr. alergicke na penicilinove rady, ktore su vseobecne pri takychto infektoch prva vola. Nevies, tak neodsudzuj.

kaja73
19. dec 2014

@maslenka47 tak zial preklopeni aj sme...malokto ma crevnu floru OK..prave vdaka naslepo davanym atb..
na sk je zial zvykom davat ich naslepo...mozno by sa mala maminka vyjadrit ci malo dieta robene stery a crp.....ak ano a bisetpol bol dany podla citlivosti tak je to OK
Ak dietatu dr pozrela do ust a popocuvala ho a dala hned bisetpol tak sa stale niekde chyba--atb ak su spravne volene tak budis,ale ak su naslepo davane tak robia skodu a nie uzitok...alebo ani s tym nesuhlasis?
A co sa tyka viroz a kasla na 4 dni..tak sa mylis...aj taky kasel ma svoj vyvoj a pluca sa musia vycistit ...moj syn kaslal 6 tyzdnov a crp mal v norme aj stery a dr povedal ze to nie je na atb a ani ich nebral..zvladol to bez nich-bola to viroza .
A znamej deti to iste... kasli 4 tyzdne a ziadne atb nemali..tiez stery aj crp v norme.

kaja73
19. dec 2014

@maslenka47 a cakanie na stery..staci jeden telefon od dr na druhy den a uz je jasne ci tam nieco rastie..ak ano, tak este den a je jasne co tam a rastie aka je citlivost a to aj pocas sviatkov, ktore ale este ani nie su. Nemusi byt vzdy vsetko na papieri..Ten kym pride trva to cca 3 dni..alebo nas dr je zazracny ...lebo u nas to prebieha vzdy takto.

simca06022011
19. dec 2014

@janula2511 mala ich este nebrala, ale ja ano.. Biseptol ma dve ucinne latky, je dost ucinny aj na "presibanesie" bakterie ale my sme zatial vzdy len tie "detske ATB" brali...
A teda apelujem na vsetky maminy co si myslia ze ATB alebo iny zazracny liek vylieci detsky kasel alebo akekolvek ochorenie za 3 dni... ;) nezaberie... a vacsinou nepomoze... kasel je sposobeny nejakym hlienom, ten hlien nejakym bacilom... a na ten sa veru davaju ATB v priapade ze je to vazne, lebo mozete kaslat aj niekolko tyzdnov... u nas bol kasel "bezdovodny" lieceny mucosovanom a sirupcekmi skoro dva mesiace... stale "to je po kiahniach", "kasle kazdy", a bla bla... nakoniec som amlu nosila na vyter kazdy tyzden, ze mi to je fuk.. takto dieta nekasle iba "pri cisteny pluc a prirodzenej reakcii organizmu" (pochytila som sa po tejto citacii s jednou mamickou v MS, co mi tvrdila ze je to v poriadku ked cela skolka kasle)... pokasle trochu a nie celodenne kasle, ze podstakuju pol metra tie deti, ked si len lahnu... a no bodaj by to... na 3 pokus (??) pneumokok v nose a nejaky strept. v hrdle.. ale uz na mna pozerala lekarka ako na psychopatku.. no nevravte mi, ze celodenny KASEL je nieco normalne, nie je...

simca06022011
19. dec 2014

@maslenka47 nie je nahodou praev nafigu imunita dovod nedavat hned ATB? Ved tie takym detom este tu imunitu znizuju

marianka0101
19. dec 2014

@janula2511 Ahoj, ja som dostala práve dnes biseptol "na kašel" pred tromi týždňami som mala zápal priedušiek, kašel hrozný mám stále a do toho totálne zahlienená, na základe odberov mám v sebe 3 fuj baktérie... robila mu odbery? ak áno, pravdepodobne na základe toho sa rozhodla. Dcérka brala biseptol pri zápale močových ciest. A ešte som si spomenula, že mne pediatrička hovorila, že pri Atb mám očakávať výrazné zlepšenie po vybratí aspoň polovice predpísanej dávky. Takže ak ich máte na 10 dní, po 5tich by malo byť už lepšie

janula2511
autor
21. dec 2014

Brala nam stery a v nose mame bakteriu.tak nam aj zmenila biseptol na zinnat.

janula2511
autor
11. apr 2015

Pomoze na moraxelu v nose biseptol?ma stym niekdo skusenosti?