Ahojte maminy. Moj Filipko casto place a dovodom su zastavene vetry a tym padom aj obcasna stolica. Boli my odporucene dva lieky. Bio Gaia - ta je od 3m veku dietata, ale Filipko bude mat tento tyzden len 2m. MATE MAMICKY SKUSENOSTI S PODAVANIM BIO GAIA BABATKU, KTORE ESTE NEMA 3M? Moja druha otazka je na Sab Simplex - AKO DLHO STE POUZIVALI SAB SIMPLEX? V letaciku pisu, ze je to v podstate neobmedzene, ale ak to bude aj napr. cely mesiac - nebude to navykove? Dakujem Vam velmi pekne za odpovede. Vierka, BA
Sab simplex by nemal byt navykovy, aspon tak mi povedala lekarka, ja som ho pouzivala skoro cely polrok a kazdy den aspon raz, potom som objavila BioGaia a odvtedy pouzivame tieto kvapky a u nas su ucinne, ale neviem poradit, ci sa mozu brat skor, kedze mi sme ich zacali pouzivat az v piatom mesiaci.
@vierkam oboje mozes dat. davkovanie mozes rozdelit do viacerych davok. a este mu masiruj brusko pupikom a cvicit nozickami k brusku, aby sa aj takto mechanicky pohli plyny a vyprdel sa. my sme sab simplex pouzivali dlhsie, lebo starsi mal otrasne koliky a pomohlo. a snaz sa aby pil pokojne, nech zje co najmenej vzduchu, castejsie odgrugnut.
Ahojte, zabudla som napisat, ze maleho aj dokrmujem Nutrilonom, podla mna vypije viac Nutrilonu ako mojho mliecka. S nozickami mu cvicim niekolkokrat denne, skusim este aj ten Pupik, to nepoznam. Ved kvoli tomu ani nechodime poriadne von, lebo maly stale v kociku a aj inde place. Na prechadzku sa vyberieme v momente, ako ho ulozim spiaceho ....
sab simplex, alebo INfacol /je ho viac a vyjde lacnejsie/ sme brali asi az do 5 mesiaca, kym nerzacala papat aj tuhu stravu, nie je to navykove, pokojne teraz prdka sama, stolica pravidelna rano aj vecer....co sa tryka BioGaia, je to nanic liek, lebo nie je jasne, kolko bakterii je v davke...skus pohladat nieco, /prasok/ kde je uvedene kolko miliard probiotik je v jednej davke,...Bio Gaia zbytocne draha a bezcenna.....v podstate sa tazi na to, ze to mamky kupuju, lebo pre dieta len to najlepsie...ale toto nie je najlepsie......
Ak mas Sabsimplex na recept tak to vychadza lacnejšie. A Bio gaia naša ju mala keď mala mesiac, ale nie 5 kvapiek, ale len tri kvapky a mali sme to od gastroenterologičky. Ale neužívali sme ju dlho, lebo aj teraz keď mala rok nám ju naordinovali ale malú z nej preháňalo, ale to je len moje subjektívne zistenie.
Dakujem Vam mamicky. Zacali sme uzivat Sab Simplex a aj Infantil Dolphius, snad to zaberie 🙂.
Ahojte mamicky. Dava vas pediater Sab Simplex na recept? Moja pediatricka povedala, ze to na recept nie je, a pritom na krabicke mam napisane dve ceny - 3,49 EUR a pod tym je Doplatok 0,99 EUR.
@vierkam ano, bol na recept aj keď minule mi čosi vravela, že sa neoporúča už užívať, že radšej espumisan. Možno už nechcú predpisovať. Ja si kupujem. Mala som to isté čo ty, tá mladšia čo má teraz 7 mesiacov (zajtra) nechcela nikde byť..Keď nespala, stále plakala. Nič nepomáhalo. Aj teraz ešte ak zjem niečo nové, tak má plyny..a kočiar je pre ňu stále trestom.. 😉 Nepomohlo nám nič ani Sab ani Infant ani Espumisan ani Bio Gaia..Už mi bolo trápne chodiť k lekárke, lebo mi povedala, že malá je asi taká zarevaná. To bolo všetko...A teraz jej už idú aj zubky, tak máme ďalší plač. 😒
@vierkam , lepsie budu, podla mojho nazoru, podavat probiotika, ako davat chemiu typu Sab Simplex... Tiez mam doma Espumisan a skusila davat malemu, ale hned som prestala. Ked si predstavim, ze iba kojim a teraz do neho narvem toto... Postupne nam koliky ustupuju, snazim sa ja sama upravit si stravu... A este jedna vec nam pomohla. Ked viem, ze bude zle, tak dam maleho do kocika, ktory ma korytkove sedenie. Nedavam ho sediet, ale lah(aby ma tu zasa niekto neukamenoval). Ma pekne nozicky od seba a smerom k brusku. Do 10 minut sa super vykaka a ziadne trapenie.
@vierkam ahoj,
sama pises ze ma vetry a ... - jednozancne sab simlex, nie je navykove, moja dcerka ho uzivala par mesiacov a ked podrastla, znizovala som davky - a ked som videla ze problem uz nema, prestala som ho davat,. UPLNE bez problemov.
- a pokial babatko je zdrave - naco zbytocne Biogaju? este sa jej nabere dost ked bude starsia. Je to klasicke 3 mesacne babatko co ma koliku - daj simplex a neries. Pohoda na prvom mieste a na druhom simplex a bude vsetko ok. 🙂
@vierkam neterka berie Biogaia od 2 aj nieco az doteraz (ma 6), kazdy vecer, pravidelne, ono to nemoze nijak ulizit, su to cisto prospesne bakterie, ktore sa normalne nachadzaju v MM, prospeivaju traveniu, brusku aj podporuju imunitu (hlavne u nekojenych babetiek) a vzdy sa po nich rano krasne vykaka (mala problemy sa vykakat ked bola malinka), takze na to travenie su tiez super, vobec nie je bezcenna
tiez papa sab pred kazdym mlieckom tiez uz zopar mesiacov
@vierkam ahoj. my sme na bolave brusko brali sab simplex - nevstrebava sa do tela, takze ziadne navyky. bio gaia sme dostali na preliecenie hnaciek (mala ich mala z rastucich zubkov), tak neviem, ci to ma za aktualnej situacie opodstatnenie. ale nie som studovana dr. :D tak to len z nasich skusenosti. pa
maminy, ja sa chcem tiež opýtať- malému Dr. odporučila užívať bio gaia kvapky- má ešte len mesiac- začali sme mu ich dávať, ale zvýšila sa mu plynnatosť- uvádza sa to ako možný vedl. ucinok v letáku. odkedy ich berie, je nervozny a bolestivo prdka vkuse. mate podobnu skusenost?
Ahojte,moja malá najskôr mala espumisan ten nám vôbec nepomáhal,potom sab simplex ani ten a nakoniec máme infacol a ešte sme zmenili aj mliečko z nutrilonu na babylove a maličká je ako vymenená,boli sme aj u gastrologičky a teraz čakáme na výsledky.
ja mam skusennosti s oboma, dcera ich brala, ked nemala ani mesiac. Nemyslim, že su navykove, podla mna posobia len v crevach podobne ako espumisan.