Baby moja staršia sa mi sťažuje že ju bolí v krku, trošku ho má červené, ale na mandli má taký biely akoby pupáčik. Teplotu nemá. Nechcem s nou hned behať po doktoroch, lebo tam vždy chytíme ešte niečo horšie. Može sa takto prejavovať hnisavá angína, nemala by potom teploty? Zatial som jej na to dala propolis.
K doktorke s nou pojdem, len nechcem hned plašiť...
My sme kúpili sprej, aj keď sa píše, že je vhodný pre deti od šesť rokov, lebo že tie už vedia zadržať dych...malá má štyri? Myslím, že by to mohla zvládnuť s tým sprejom, je to fakt účinné...syn si pochvaľoval, lebo mu to okamžite úmŕtvilo hrdlo
Možno stačí aj vytierať, stým skúsenosti nemám...len neviem, či sa jej odvážiš tak hlboko do krku... jej to bude asi nepríjemné
@dankadina
Ja jen pridam moji zkusenost:
Kdyz jsem byla mala, bylo mi zhruba 11 let (pred 30ti lety) 😉 , mela jsem cele mandle posete temito bilymi mistami - byly to prakticky "diry v mandlich"..a ty diry vyplnene "bilym hnisem"..
lekari to resili vytazenim mandli, ale verim tomu, ze slo o dobu "mnohdy brutalnich reseni" a v nynejsi dobe se najde i jina alternativa.. 😉 ne tolik zakerna😉
Pry pomaha kloktani😉 - hnis se uvolni.. 😉
p.s. pokud si to pletu s necim jinym a zmatkuju, omlouvam se.. 😎 😎 😎 😎
a jako rika @tinki - Tantum verde pro deti je maximum😉
len teraz čítam príbalový leták že tantum verde spray je až od 6 rokov, dávali ste to aj mladším?
dakujem baby 🙂
@dankadina
Vidis, to mne nenapadlo, ze jeste neumi kloktat ☹ 😉 , je malinka..to bych radeji ani nezkousela jeste, spolkla by vsechno..
No a k tomu , ze ma jen jeden..vetsinou vsechno zacina "jednim" 😉 , snaz se to uhlidat, aby se to nerozsirilo, ja mam osklive vzpominky, nechci to sem ani psat, abych te nevyplasila..jak to u mne pokracovalo 😉 😎
..
jen Ti napisu postup, ktery kdysi zvolil lekar:
Kdysi byl i takovy sadismus a fuj pristup, ze lekar mi je drevenymi tycinkami odstranoval vymackanim a vyskrabavanim primo z mandli.. 😒
Vsechno se mi zanitilo, nekdo tvrdil, ze z tech drivek se zasekla triska na mandli.. 😖 😎 a kuze z patra slezla a zamezila dychani - dusila jsem se a okamzite jsem jela na operacni sal....jednu mi spatne vytahli a mam dodnes dost velke problemy 😠 😠 😠
Ale to uz je davno, neni se ceho bat..😉 Tak at je lip co nejdrive😉
@dankadina da sa kupit v lekarni taka tinktura vola so to cosi a gingivalis... spytaj sa je to rozrabane priamo na afty co ma tvoja... plus zvysit prijem B vitaminov daju sa dostat aj v sumivej forme... nedavat nic kysle... ono to dost boli a kysle to len drazdi, pit repikovy caj... kludne davat pit aj po lyzickach alebo s striekackou hlavne nech pije...
toto sa robi aj v nemocke .. ked to deti maju a sa im to prilis rozsiri samozrejmostou je zvysena hygiena pozor na druhe dieta ... zvlast lyzicu dudel nech sa nepusinkuju... a nechodit moc na slnko
@maznacik007 no neviem či to je afta alebo hnis, ale aj tak dakujem uvidíme čo povie dr., dudel naštastie nemáme a samozrejme že sa pokúšam ich v rámci možností oddeliť i ked je to niekedy ťažké 😀
no ja to davam aj na hnisavu anginu samozrejme vtedy nevytieram ale davam do takeho rozprasovaca a vystriekavam.... starsia ta uz zvladne aj stopangin ... v kazdom pripade skus zvysit ten B vit. a repik nam to pomaha...
@maznacik007 dakujem vyskúšam ale už by tých chorob stačilo 😠
Ahoj,aj naši to teraz mali... jeden mal teplotu a druhý nie. No obom sa ťažko prehĺtalo. Boli na výteroch a mali streptokoka, takže aj atb dostali. Na bolesť dostali Tantum Verde, ten má aj antiseptický aj analgetický účinok, to jej určite pomôže aspoň na teraz od bolesti.