Dievcata potrebujem poradit..mala mi steplotovala a na pusinke sa jej spravili biele pluzgieriky..doktor mi nato predpisal vigantol kvapky a stym vytierat...malo by to podla mna krasne zmyznut a nam sa spravilo toto...neviem co jej nato dat aby tocim skor zmyzlo poradte :( dakujem
To čo sa tam.vytvorilo sú chrasty....nedotykat sa,nič s tým nerobiť.....riadiť sa pokynmi lekára
@mimusa94.... Čo.ti povedal lekár?
Smer pohotovost, aby sa jej to nedostalo aj dnu do ust
Vyzera to ako impetigo alebo herpes. Oboje su vysoko nakazlive, preto pluzgieriky urcite nechytat, aby sa to neroznieslo aj inde po tele. Vigantol nepomoze. Isla by som este raz k lekarovi, kludne aj na pohotovost, nech malej na to nieco daju. Toto potrebuje adekvatnu liecbu. Nie potieranie Vigantolom!
A má to aj vo vnútri? Chudatko krásne
Ze to ma z teploty..este to nemala take zachrastavene...dal mi vigantol a stym jej mam pusu vytierat...vcera sme boli u lekara no a dnes to vyzera takto
@mimusa94... Aj náš mal toto z horúčky..m.ale nie až takto zle....nedávala som mu na to nič....vigantol je vitamín D takže nechápem lekárkine rozhodnutie
Chod na pohotovost, naozaj - Vigantolom jej v tomto stadiu len poskodis. Potrebuje inu liecbu!!!
Mame lekara a som maximalne nastvana ze mala musi takto trpiet pre jedwn blbo nasadeny liek pana doktora....drzte nam palce dam vediet ako dopadla mala na pphotovosti
ahoj, ma to z vysokej teploty. vtedy sa mozu vytvorit afty aj herpes a nasledne tie chrasty. nechapem vigantol, ale urcite by som zasla k dr. sa poradit ako dalej. mozno ti daju len nejaku lanolinovu masticku, ktorou sa to trroska moze natierat aby to nemala prilis suche, nech jej to nepraska a nezacne krvacat. alebo existuje aj propolisova masticka, ta je tiez velmi dobra. dufam ze budete coskoro fit.
ja by som jej este do cajika skusila pridat vit. C, pri virusivych ochoreniach je dobre brat vyssie davky. a mozes jej dat aj za lyzicku medu obcas, ma protizapalove aj antibakterialne ucinky,
@mimusa94 vigantol sa na to nedava.... skor Bkomplex da sa zohnat aj v kvapkach ...nedat moc teple ani kysle.... a rozhodne by som si ziadala nieco typu isoprinosine ....
vit. C moc nie resp. opatrne ... lebo to je dost bolestive.... v tomto stadiu..
@maznacik007 to Ccko so myslela len do cajika, tak aby sa dal kludne pit. 😉 praskove c DM, ja ho davam tiez detom do caju. 😉
@meusicka aj ja davam detom C ko do cajika ale nie pri tomto ... resp. treba potom kyslost nejakym spôsobom zneutralizovat ... ale ved skus ked budes mat niekedy afty si dat nieco kysle... 😉 a viac to nedas ani dietatu...
@mimusa94 moja drzim peste silno zlatko krásne joj nás mal niečo podobné keď mal rok u nás sa tomu hovorí prchavka mávajú to aj malé babenka niekedy sa to potieralo takou fialovú vodičkou gencianka my hovoríme no môjmu to nepomáhalo dieťa sa mi pred očami menilo nejedol nepil hrozne ešte teraz sa mi plakať chce keď si spomeniem mne kamoška poradila jednu tetu ktorá to odráža prosím nemyslíte si o mne nič zlé ale chytala som sa každej slamky a pomohlo 3x mu odrobila a odišlo to som nechápala ale bola som veľmi vďačná no najstarší syn mal keď bol malinke babo a vtedy nám dala dokina na pohotovosti (suseda) nejaký jednorázový liek zabral držím peste moja napíš ako stecdopadli
Chvalabohh nas pustili samozrejme stym ze ak malenka nebude pit tak pojde do nemocnice...ma afty po celej pusa aj vo vnutri po mandliach v krku jednoducho vsade :( pichla malej B12 .predpisala lieky tamtum verde..b12...a antibiotika tak dufam ze sa skoro uzdravime
To bol najhorsi mesiac najprv angina hnisava a po tyzdni ame mysleli ze sa nam o5 vratila ale prisli afty....neviwte ako dlho budu trvat tie afty? Necgcela pit ale od vcera uz krasne vipije plnu flasku bez problemou..papat by chcela ale nemoze :( nas maly velky jedak a teraz nemoze spapkat nic
@mimusa94