Dobrý deň, chcem sa spýtať ohľadom mojej skoro 10 ročnej dcéry, s ktorou už 3/4 roka chodíme k lekárovi (nefrológ), keďže má stále zvýšený počet bielych krviniek v moči, ale ani raz nemala žiadny zápal ani baktérie, ani bolesti v podbrušku, jednoducho len tie krvinky. Boli sme aj 2x na ultrazvuk a všetko je v poriadku. Skúšala som už asi všetko, brusnice, obmedzili sme sladké, slané, žiadne džúsy, stále jej prízvukujem, aby veľa pila, už som zúfalá. Ešte nás dr poslal v jeseni na krčné, lebo mala dosť veľké krcne mandle aj tam mala opakovane bacila, tak nám ich vybrali, že by to mohlo pomôcť. No kontrolný moč stále nebol dobrý. Má s tým niekto skúsenosti, že prečo sa tak množia?
@lety17 ved som písala, že už 3/4roka chodíme k nefrologovi
@miruska128 ahoj,moja je síce malinká,ale má drobnú vadu obličky,máme aj v rodine obličkové ochorenie ..no proste k veci,že zvýšené b.k.v moči niekedy znamenajú,že dieťa (pokiaľ je nefro pacient,u zdravých to je trošku inak) môže znamenať,ze telo nevie celkom dobre spracovať bielkoviny,obličkárom často chýba ten potrebny enzým alebo ho majú malo.Niekedy pomôže diéta,resp.skusit obdobie keď obmedzis mäso,syry,mlieko atď a možno sa výsledok zlepší.Testovat môžeš aj doma obyc.pruzkovy test z lekárne.No neber túto radu 100%,tiež akurát riešim zas trávenie u dcéry,aj som sa pýtala v inej téme,takže som neodbornik a stresujúca matka tak isto ako aj ty. Ešte crp by bolo dobre a priebežne skús zmerať teplotu či nahodou
@kubkovamama Ďakujem, o tých testoch som nepočula, skúsim. Crp mala dobré, žiadny zápal ani baktérie v moči. A ten enzým, keď im chýba, je to trvalé, alebo sa to dá časom alebo niečím upraviť? No uvidime ako to bude ďalej.
@miruska128 skuste nefrologa