Biele chrastičky na hlavičke

donaninqa
14. feb 2015

neviem ci to ma nejaký odborný názov no malinka ma na hlavičke take suché chrasticky. snazim sa to vycesat ale tak moc to nejde. mate nejaké rady, skúsenosti? Vďaka

jeemima
14. feb 2015

nevycesavaj...v lekarni si kup biodermu masticku ktora je presne na toto urcena...je v takom tyrkysovom obale neviem presne ako sa vola bioderma baby nieco....nanesies to na hlavku potom sa to po niekolkych minutach zmyva....jedno max dve pouzitia a je to zahojene...bez vycesavania be ztrapenia

evka4
14. feb 2015

@donaninqa mojej dcerke pediater predpisal masticku kerasal, naniesla som jej to na hlavicku, dala navrch mokru bavlnenu plienku na 10min, potom vo vanicke vycesala hustym hrebenom. Po 2 aplikaciach to zmizlo a odvtedy je klud.

gr
14. feb 2015

@donaninqa Mne pediatricka poradila natriet maslom, nechat zhruba 30 minut a potom umyt samponom a vytriet uterakom. Krasne to islo dolu, dokonca lepsie ako s Biodermou a naviac bez chemie. Nevyhoda je, ze drobec smrdel ako zlkle maslo 😀

meusicka
14. feb 2015

akurat mi vxyliezli z vane. tiez sa to mojim babam vratilo po cca 6 mesiacoch. natrela som excipialom, s tym mastnym, excipial lipolotio, nechala posobit, potom detskou zubnou kefkou som to precesala, a nakoniec umyla vlasky. nieco tam este zostalo, tak odhadujem ze asi 1x to zopakujem.
my sme m,ali aj sampon Babe, ale nejak nam nezaberal dostatocne, starsej to pomohlo, ked to mala, dvojkam nie. ale pocula som aj to s maslom, ze rovnako zabera 😉

donaninqa
autor
14. feb 2015

@gr @meusicka a maslo ake? ramu alebo klasické maslo ? ci to je jedno ? :D aby som vedela . vyskusam najprv bez chémie