Biela škvrna na nožičke

monicacha
25. júl 2015

Prosím vás , nemá niekto skúsenosť s bielymi fľakmi na pokožke? Dcérka má na nožičke bielu škvrnu akoby strácala na tom mieste pigment. Začalo to malinkou škvrnkou, ktorá sa postupne zväčšuje. Ďakujem za každé info.

zuzik307
25. júl 2015

@monicacha navstivila by som kozneho Dr., moze to byt vitiligo...

devicka
25. júl 2015

@monicacha zájdi s tým na kožné. môže ísť o plesńové ochorenie, ale aj o vitiligo.

monicacha
autor
25. júl 2015

Kožnej určite pôjdeme, ďakujem za info. Áno, vyzerá to na to vitiligo asi..

jabadaba
25. júl 2015

@monicacha ahoj, riesili sme u starsieho dietata podobne, ma biely flak vzadu na nohe, pod kolenom. Akonahle som to nasla, to mal syn cca 5 mesiacov, mozno kusok menej, tak som radsej zbehla k pediatricke a ta nas lifrovala na kozne. Ja som sa obavala vitiliga. To sa u nas nastastie nepotvrdilo. Ono totiz vitiligo vznika zrkadlovo, cize ak je na jednej nohe ruke, tak je aj na druhej a v rovnakych miestach. Navyse sa neprejavuje u tak malych babatiek, ale vznika o cosi neskor. Casto byva aj na tvari. Nasa dermatologicka to uzavrela tym, ze sa jedna o tzv. reverzne znamienko, t.j. take, kde naopak pigment absolutne chyba. A zrejme sa trafila, nic dalsie nepribudlo a nepribuda. Jedna sa len o jeden kus bieleho flaku. Pre vlastny klud ale daj dieta vysetrit aj Ty, nech sa vyluci vitiligo. 😉

monicacha
autor
25. júl 2015

@jabadaba Ďakujem , kiež by to aj u nás tak bolo 🙂 kožnej sa ale chystáme..

22223
25. júl 2015

Dobry den,necakajte a chodte na kozne bratova dcera to mala tiez u nej to je vitiligo drzim palce aby sa to u vas nepotvrdilo jej sa to rozsirylo po celom tele chodily aj do Svidnika na opichy aj na ozoarovanie ale nepomohlo jej sa to rychlo rozsirovalo ale aj tak je nase dievcatko .

jabadaba
26. júl 2015

@monicacha dufam, ze nic ine ako len to znamienko sa nepotvrdi, drzim velmi palce. Zatial tuto cast pokozky malinkej natieraj opalovacim kremom trosku viac ako ostatne casti tela. Nam to poradila kozna, kedze pigment na tom useku koze chyba. Radsej teda aj my mazeme. Kupujem opalovacie kremy, pokial mozno s mineralnymi blokatormi, nie chemickymi. V lekarni poradia. 😉

monicacha
autor
27. júl 2015

Ďakujem

zemem
8. apr 2019

@monicacha
Prosím vás ako to dopadlo s dcérou, co to nakoniec bolo?
Mne sa veľmi podobná škvrna spravila na tom istom mieste.

monicacha
autor
8. apr 2019

@zemem Dcéra má vitiligo na nohe , má to stále, napriek tomu, ze sme vyskúšali rôzne a dosť drahé masti, nakoľko je to len kozmetická chyba a nerozširuje sa ďalej, prestali sme to riešiť.

zemem
24. apr 2019

@monicacha ďakujem za odpoveď, mne sa to rozširuje bohužiaľ 😯
Mohla by som ešte vedieť, ako vám to určili, ake vyšetrenia musela podstúpiť?

monicacha
autor
24. apr 2019

Boli sme u kožnej a tá nám povedala, že je to vitiligo, žiadne nejaké špeci vyšetrenia nerobila..

kylie
20. sep 2022

Dobry den mamičky moja dcérka ma v ustockach hore taku malú bielu škvrnu co to moze byt ?,😩