Bežné detské choroby bez liekov

danielak84
28. jan 2022

Ahojte. Ako kazda mama skolkarov aj ja mam chlapcov skoro stale chorych. Nastastie vacsinou maju bezny kasel, sopliky a nadchu a vacsinou aj bez teploty. Samozrejme ich nechavam doma kym nie su fit. Teraz su zase chori a tak rozmyslam ci tie sirupy a ine lieky maju nejaky ucinok, predsa je to chemia(aj ked niektore sa tvaria ze su cisto prirodne). Liecia sa vase deticky pri beznych chorobach bez akychkolvek lieciv? Teraz nemyslim vaznejsie choroby kedy su potrebne lieky na predpis ale priesvitny soplik, nadcha a kasel. Podelte sa o vase skusenosti.

nikpa
28. jan 2022

@danielak84 pokiaľ nemajú teplotu ale len nádchu, sopel, hrdlo bolí a bežný kašeľ tak dávam len bylinkové čaje, med, citrón, zvýšenu dávku vitamínu C a D, inahlujeme Vincentku, starší aj klokta slanú vodu a do nosa niečo na zvlhcenie. Keď sa pridruží teplota alebo kašeľ trvá dlho, poprípade sa zhoršuje, siahnem po niečom z lekárne. Keby som im pri každom prechladnutí alebo slabej viróze dávala sirupy a lieky spravím z nich malých závislakov 😃 a myslím, že to ani nefunguje, veď tie škôlkarske choroby máme doma každý mesiac aj dvakrát, na lieky by boli rezistentni.

nique
28. jan 2022

Mam 2 deti a ani jedno nikdy nemalo nasivin, sirup od kaslu, ziadny Martankovia a pod. Mladsia nastupila v septembri do jasiel, este chora nebola. Starsi je predskolak, za 3 roky v skolke bol „chory“ 3x. Obaja mali za svoj zivot len nurofen aj to od 38,5C (zuby, 6-ta choroba ako babatka)
Dojcila som dlho, stale su vonku, plavaju, v noci spia v chlade. To je moj recept na imunitu.
Ked bude treba lieky, dam. Ale pokial mozno, radsej cibulu ako chemiu

nevenka
28. jan 2022

@danielak84 mne sa osvedcilo, hoci je to chemicke, davat Solmucol, hlieny sa rozpustia a rychlejsie vyjdu von a nesadnu na priedusky. Lebo potom uz to je tazsie liecit. Takze podla situacie. Ak mi drobec nevypije cajik z materinej dusky, tak mu ten sirup dam, lebo ten mi zje. Je koncentrovanejsi ako caj, caju by musel vypit viac.
Telo za mna podporit treba.

nevenka
28. jan 2022

No a ked sa mi vecer dusia, tak Tussin davam, nech sa trochu to dieta aj vyspi...🤷‍♀️

bellovag
28. jan 2022

Nedávno som čítala článok s nejakým detským lekárom, ktorý hovoril, že na kašeľ je najlepší med....rodičia však "pýtajú" sirupy, tak ich predpisuje....Ja som už od tých sirupov takmer úplne upustila....osvedčilo sa mi otužovanie, inhalovanie, kloktanie slanou vodou, nakrájaná cibuľa ku posteli a čím skôr naučiť dieťa smrkať....z byliniek dávam tinktúru z kapucínky, pri kašli zmiešam med + škorica + kurkuma a dávam po lyžičkách...Keď je už veľmi zahlienený tak Solmucol, ale to tak max raz za rok...lieky pri teplote až od 38,5...

mamina0078
28. jan 2022

Ja veľmi dobré skúsenosti mám s domácim cibulovym čajom s medom a inhalovanim... A samozrejme dostatok vitamínov z ovocia a zeleniny, bylinné čaje

bellovag
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danielak84
autor
28. jan 2022

@bellovag super, aj moji by tak von vyliezli.

danielak84
autor
28. jan 2022

Dakujem za vase skusenosti. Skusim teda "liecit" bez liekov lebo uz sa mi to zda dost stale do nich pchat sirupy od kaslu a efekt ziadny. Robila som im aj cibulovy sirup s medom ale ani po 3 dnoch nenastalo zlepsenie. Vacsinou to trva 7-10 dni kym sa daju dokopy.

travelllerka
28. jan 2022

Nie každy sirup je chémia, sú aj bylinkové, vhodné pre deti a tehotné

simsalabim
28. jan 2022

Ak dieta ma tak upchaty a plny nos, ze nevie dychat a spat, nikdy by som sa nebranila pouzitiu chemie - sprej do nosa je v takom pripade zachrana. Na ostatne - bolave hrdlo, kasel a pod. je dost prirodnych prosteriedkov, no sprej do nosa podla mna nema alternativu.

lelluska
28. jan 2022

Najlepšia investícia za poslednu dobu bol pre mna inhalator. Po tom, ako nam v priebehu pol roka bol predpísaný 2x pamycon, som povedala, že staci. Inhalovať davam Vincentku a zaberá to neskutočne.