Ahojte prosim vas kto ma skusenost s nepotvrdenou celiakiou ale je na eliminacnej teda bezlepkovej a bezmliecnej diete,uz som zufala...dakujem...ma niekto skusenost s metabolickym vysetrenim?
oksu prosim ta a je vam lepsie ? Kvoli comu ste na diete ?
@jovida Od cca 2.mesiacov mal ekzem, potom sa pridružilo nafuknute brusko, neustale zahlienenie, časté vetry, nitky v stolici, odmietanie stravy ,... ale čo sa tyka vahy celkom prospieval. Ako sme na diete je oveľa lepšie. Museli sme to riešiť lebo sa nam začal dusiť - prešlo mu to do astmy. Teraz ma 4roky a 4mesiace. Už niekoľkokrat sme skusali zaviesť jogurt, syrokrem,... neuspešne, buď ho z toho bolelo brusko alebosa zase zahlienil a dostat sa zase do normalu trva niekolko tyzdnov. Užíva aerius, monkastu, flixotide a berodual (podla potreby) a cromobene - na alergiu do nosa. Vydí mu aj peľ, orechy, citrusy, mak,... Ma veľmi citlivy zadok - keď ho niečo preženie ma ho skoro bordovy (napr. hruškovy dzus, mak,...)
alergia a potraviny na predpis
dobry, aku mate skusenost? preplaca poistovna potraviny na recept? syn ma alergiu na lepok, laktozu,bielkovinu kravskeho mlieka, soju a vajcia.. gastro lekarka tvrdi, ze nema narok na recept, lebo ma LEN alergiu, nie celiakiu.. no prisnu dietu musi dodrziavat presne ako celiatik.
dakujem
My sme na eliminacnej bezmliecnej diete už viac ako 2roky.