Bellova obrna u 3-ročného dieťaťa

mirka3169
21. nov 2022

Stretol sa niekto s bellovou obrnou u detí?
Malý má 3 roky.

ivikbloom
21. nov 2022

ano my , tiez dcera cerstve 3 roky a skoncili sme az v nemocnici na tyzden a potom rehabilitacie. + SAMOZREJME lieky

mirka3169
autor
21. nov 2022

@ivikbloom aj my sme v nemocnici. Aké lieky jej dávali, ako dlho boli rehabilitácie a už je ok? Zostalo jej niečo?

gajdosovci
21. nov 2022

@mirka3169 môžem sa spýtať, ako sa to prejavuje??? Dnes som si uvedomila, že syn sa usmieva na jednu stranu. Chodíme k logopedicke a ta mi to len tak povedala, že zatahuje ústa na jednu stranu. Občas sa stane, že pri rozprávaní pritvara jedno oko... A potom som čítala tu o Bellovej obrne a ja neviem, či to mám nejako riešiť... Dakujem

drake122
21. nov 2022

@gajdosovci nie každý, čo grimasuje nakrivo má Bellovu parézu.

gajdosovci
21. nov 2022

@drake122 ďakujem... Čiže môže ísť aj iba o zvyk???

drake122
21. nov 2022

@mirka3169 To závisí od príčiny, ale štandard pri rehabilitácii a B vitaminoch tak 3-4 týždne, pri kortikoidoch aj rýchlejšie. Ak je príčina borelióza tak injekcie/infuzie antibiotiká minimum 18-21 dní, ale počas tej doby sa to často už výrazne zlepší. Sú občasne prípady, keď to zostane aj na trvalo. Skôr ojedinele, alebo keď sa na to vykašle/prešustruje sa to u lekárov.

mirka3169
autor
21. nov 2022

@drake122 kvôli mononukleóze to má. A má predison a vitamíny

ivikbloom
21. nov 2022

@mirka3169 dcera to mala vraj z prievanu, testy na mononukleozu boli negativne. stalo sa jej to v zime a ze vtedy to maju casto aj dospely. brala kortikoidy, B, a este nieco na zapali nervov, milgamu jej predpisali, asi 3 tyzdne rehabilitovala a potom sa jej to postupne asi po 2 mesiacoch dalo dokopy, ale mali sme stresy ci jej to neostane lebo bolo to fakt na dlho a teraz musi stale davat pozor na chlad a prievan aby sa to nevratilo lebo ze ked sa to opakuje tak pri 2 alebo 3 raze uz sa nedaju uplne dokopy nervy a ostane nejake poskodenie

mirka3169
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirka3169
autor
22. nov 2022

@ivikbloom rehabilitácie ste mali každý deň? Lebo nám predpísali zatiaľ 5 + kontrola. A odkiaľ ste prosím? Alebo kde ste s ňou boli hospitalizovana?