Ahojte 🙂 prosím vás potrebujem pomoc. Mám 13 rokov a asi mám problém s Bartholinio žľazou. Na ľavej hornej časti vagíny mám hrčku veľkosti asi hopíka ☹ . Našla som si to pred dvoma dňami počas sprchovania. Ešte to bolo malé a nebrala som to vážne. Na druhý deň sa to zvačšilo a keď som sa toho dotkla cítila som bolesť. Začalo mi vŕtať v hlave, čo by to mohlo byť. Tak som začala googliť a dozvedela som sa o tomto ochorení. Veľmi som sa zľakla a bojím sa hociakej operácie. Potom som si všimla, že je to už vo veľkosti hopíka, tak ma napadlo si dať na to studený obklad. Potom som sa na to pozrela a vyzerá to ako nejaký pupák a je to plné hnisu ☹ . Chcela by som aby mi to prasklo a mala som pokoj. Bojím sa operácie a nikto z mojej rodiny o tom ešte nevie, tak hľadám pomoc tu ☹ . Príde mi to hrozne trápne a navyše som ešte dosť malá. Keď som si čítala, že kvôli tomu môžem byť neplodná, tak som sa veľmi zľakla. Napadlo ma z čoho by to mohlo byť a potom ma napadlo, že dosť často masturbujem (áno viem, sme skazená generácia). Myslíte, že to môže byť kvôli tomu? Mimochodom mám to už tretí deň.
P.S: Prosím vás nerobte si zo mňa srandu a pomôžte mi... Veľmi sa bojím ☹
Zapal bartoliniho zlaze je bolestivy.Ak hrcka bude rast a boliet/co pravdepodobne bude\ odporucam zajst k Dr.Lebo ani sediet nebudes vediet od bolesti.Ak dojde na operaciu,neboj sa,nehanbi sa.Chorobu si clovek nekupuje.Pre dr. je to normalne,oni sa stretavaju so vselijakymi pripadmi.A za toto nemozes,zapal nevyvolava ani masturbacia.V kazdom pripade odporucam zajst ku gynekologovi,nemusi sa to skoncit opetaciou.
Pred dvoma týždňami som si tiez našla hrčku,a doktor povedal,ze je to upchatý vývod mazovej žľazy.Chcel mi to vyrezat,ale trvala som na tom,nech ešte počkáme.Do týždňa mi to samé zmizlo.Malla som to veľké ako lieskový orech
Nestresuj zbytocne a tiez si myslim ze vela googlis. Mas kasel zapnes google a mas rakovinu mozgu. Mozno je to len nejaky jebak ked je to plne hnisu .. pockaj zo tyzden a ked neprejde chod na gyndu.