Barefoot obuv namiesto Protetiky

nicoll212
13. mar 2019

Zdravim vas maminy 🙂 dcerka od cca 2,5 roka nosi ortopedicku obuv, zo zaciatku (prveho pol roka) nosila ortopedicke vlozky vyrobene na mieru ale uz jej kupujem len obuv s ort.klenbou zn. Protetika alebo inej znacky ale rozmyslam nad zn. Barefoot.. mate nejaka s takymto niecim skusenost? musim sa poradit s pediatrickou o obuvi alebo jednoducho staci ked jej zacnem BF kupovat?

medovka14
13. mar 2019

Naša malá je bf odkedy začala chodiť... Bf nie je značka obuvy, ide o iný typ topánok, so správnym tvarom špičky, pružné, bez klenby. Skus si pozrieť info na webe 🙂 výrobcov je veľa, stačí si potom len vybrať 🙂

ikissedagirl
13. mar 2019

asi by som to konzultovala s nejakym odbornikom, ked mala doteraz obuv (vlozky) namieru.
ja osobne som presla z Protetiky na D.D.Step.

maria1678
13. mar 2019

@nicoll212 ozaj nechápem túto otázku, kto jej predpísal vložky na mieru ? asi lekár nie ? prečo jej ich predpísal ? asi to považoval za potrebné, lebo mala zdravotný problém, nie ? A prečo chceš ty svojvoľne niečo meniť, ked jej to bolo odporučené lekárom a ešte k tomu, bez jeho vedomia a súhlasu ??? Už sa jej klenba tak upravila, že k lekárovi nechodíte ? Ved je vo veku, kedy sa to stále upravuje, tak ozaj nerozumiem. Ak musela mať predpísané vložky, tak barefoot v žiadnom prípade.

liligreg
13. mar 2019

@maria1678 praveže, ked je vo veku, že sa to stále vyvíja a mení sú ortiopedické vložky hlupost! na čo? ked sa noha prirodzene vyvija? lekar ti moze nieco odporucit, je len na tebe, ci to tak spravis, alebo nie...
@nicoll212 barefoot nie je znacka, ale typ obuvi. aj tu, aj na fb su skupiny, kde to poradia so spravnym vyberom. zavisi od dlzky a sirky chodidla. uzka pata? vysoky/nizky nart? dominantny palec? vela zdaru pri rozhodovani a vybere..nemusis nikomu nic oznamovat. Ono..su lekari, ktorí sú naklonení už aj bf topankam, aj takí, co ani pocut.. je vela lekarov, ktori poslu takmer kazde dieta na ortopediu a ortoped uz medzi dverami predpisuje vlozky. Zial... a je vela takych lekarov, ktorí sa tlapakjú po pleci, ako dobre, že kazali dať dietatu orto vlozku, lebo teraz maju krasnu klenbu (hoci mamicky etom tie orto vlozky nedavali a zostali pri bf a lekarovi len pritakavali)

maria1678
13. mar 2019

@liligreg vec názoru, ano odporúča sa chôdza "na boso", čo je štýl aj barefoot obuvi, ale určite nie po asfalte, či v meste, ale len po nerovných povrchoch ako je tráva, piesok a pod.

andusik13
13. mar 2019

Aj Protetika má v novej kolekcii barefoot topánočky

ink
17. mar 2019

ahoj, ak ešte stále zvažuješ, skús sa spýtať tu : https://www.modrykonik.sk/forum/category/poradn...

anonymná bezplatná poradňa o barefoot obuvi