Moja 10 týždňová dcérka má túto hore menovanú baktériu e - coli v hrdle . Máte s tým niekto skúsenosť?? Treba sa báť??
Okrem toho je zahlienená a dusí sa hlienikmi, poraďte mi, čo s tým ???
netreba robiť paniku, E.coli je baktéria prirodzene sa vyskytujuca v črevnom trakte dosp. človeka. v ustnej dutine može narobiť problémy, najma ak je to malé bábatko ale ak lekár zváži podávanie antibiotík, pekne sa E.coli vykynoží. netreba myslieť na zlé, teraz je okolo toho poplach kvoli uhorkám a ochoreniam Nemecku ale to su iné serotypy, všetci bežne E.coli v sebe máme. určite to bude dobré 🙂
chod radšej k lekárovi, aby si bola spokojnejšie, predsa je to malé bábo.
@pancake veru tak netreba sa báť, je to bežné u dospelých ľudí, a malé bábatká to majú zo špinavých rúk, keď si dospelí zle umyjú a chytajú bábatku jeho rúčky a detičky majú tendenciu si pchať pršteky a všetko do pusy , aspoň moja malá to robí 🙂)) a vôbec to netreba riešiť antibiotikami ,ak kašle preliečiť sirupčekom, ak je zahlienená polohovať na bruško alebo sú dobré kvapky fenistil ... my sme sa vyliečili takto... neboj sa ono to prejde 🙂
@pastelka99
@mahra
dakujem vam. ja som s tym bola u dr. dala jej antibiotika, tie som jej nedavala a ked sme prisli na kontrolu, tak povedala ze hrdielko je este viac zapalene.... tak jej spravila stery a uz som iba volala o dva dni na vysledok a povedala ze vysledky su o.k. tak viac sa nedialo nič. idem este zajtra po dvoch tyzdnoch na kontrolu tak sa uvidi...
aj maly mal e.coli v hrdle,doktor mi povedal ze ma reflux,aj tak bolo 😒 atb mu nedaval,ze pokial su neni teploty tak naco
Môj má teraz ten bacil e coli v ustach mal celé dasná zapuchnuté až tak že mu krvacali a na jaziku to mal tiež a mal aj vysoké teploty boli sme na kontrolnom výtere po vybratí ATB ale stale je tam a majú mu vyberat nosné mandle doktorka tvrdý že môže ist na výber nosných mandlí no mne sa to nezdá ☹
Aj mojej malej to zistily v 3 mesiaci doktorka povedala ze pokial to neroby problemi tak to treba nechat tak mala ma dva roky a okrem 2 dnovej nadky este nebola chora.
@pastelka99
@svsm
@schira
@katka13122 Maminky mojej malej dnes toto zistili v hrdle. Je ta bakteria nebezpecna? Mame dostat atb, bakteria je rezistentna, cize nie vsetky atb na to zaberaju. Zmizlo to vasim detickam ? Prosim napiste mi o tom nieco viac. Netusim ako k tomu prisla. Hygienu dodrziavame
@svsm Teraz citam ze to je bakt. nachadzajuca sa bezne v tr.trakte. Dr.mi íovedala ze ak ma reflux, mohla sa dostat takto do hrdla. Vraj moze byt aj v moci, v stolici a narobit velku sarapatu. Ked ona staaaale papa rucky. 100x ich umyjem a 101x ich da do pusy. Inak nema ziadne vacsie problemy. Pred velkou nocou ju urcite nemala lebo vyter z hrdla mala ok. Teraz sa to nahodne zistilo lebo sme boli na pneumolog.vysetreni. Je pravda ze 3 tyzdne ju trapia strasne sople, hlieny. Tak neviem ci to z toho
ahoj, tie sople možu bit s toho. Aj naša mala sople a hlieny keď jej doktorka brala ster tak tam bola e- coli. Naša doktorka to nechala tak ze pokiaľ nemá iné zdravotné problémy tak na to atb dávať nebude. Dostala to asi od staršieho brata ktorí si neumyl ruky po toalete. Keď som sa opýtala dr. či to nemože byt od psov tak povedala že tento druh sa u zvierat nevyskytuje, jedine v tráviacom trakte človeka. Od vtedy je už skoro 3 roky a malá ešte chorá nebola len mala asi 2-3 krát sopel inak nič vážne. Takže doteraz neviem či to ešte má alebo si to malej organizmus vyriešil sám. Držte sa a daj vedieť ako ste dopadli . 🙂
moj mal tiez ako 9m. e-coli a postacili sme si s probiotikami 😉
A ake antibiotika vam na to dali? My sme dostali Duomox
@pastelka99 ako ste dopadli?????nam ju diagnostikovali dnes ☹