Bacile v nošteku ročnej dcérky

ramiem
30. okt 2013

Dobry den, chcela by som sa opytat. Ma rocnu dceru, kt. od 3 mesiacoch trapia caste sopliky. Skoro kazdy mesiac sa s tym istym trapime. Zacnu priesvitne az na druhy treti den su z nich zlte. Medzitym sa nam priplachti vysoka horucka, kde skoncime na ATB s vysokym CRP. V nosteku jej bol zisteny zlaty stafylokok, a pred 4 mesiacmi sa pridal pneumokok. Teraz bola preliecena ATB, ale vyter jej robili len z hrdla. Tak tomu celemu nerozumiem. Ako je to s tymito bacilmy. Treba im venovat zvysenu pozornost, alebo ak nerobia prolemy nechat tak? Ako je to s tym vyterom? Preco sa nerobi z nosa, ked je , bol ten bacil tam? Vraj to z nosa steka do hrdla, ale ako je to mozne, ze v nose ho pred tym mala ale v hrdle nie? Nie je potom zbytocny kontrolny vyterz z hrdla? Ako riesit sopliky? Mali by ju ockovat, ale ja sa bojim, ze ked jej daju oslabene pneumokoky, vytvori sa z toho nieco horsie...ako postupovat? Dakujem

xlucia
30. okt 2013

@ramiem po atb. sa imunita dava dokopy pol roka. uplne minimalne mesiac ma byt dieta uplne zdrave, aby mohlo byt ockovane. ziadne sople ziadne teploty.
ak je v takomto stave, tak po ockovani na pneumokoky, jej to moze prejst do chronickeho stadia. stafylokok je hnusoba, ktorej sa tazko zbavit.
postup je podla toho kolko ma rokov, vahu a pod. sa daju dat aj alternativne lieky popri atb. ktore pomozu

siska53
30. okt 2013

@ramiem jezis, chuda male! ja som sa trapila so zlatym stafylokokom mesiac, len to som bola18 rocna a teraz ma prepadol zas, nastastie som sa dostala z neho po prvych ATB, ale vraj on je stale v nose, treba to preliecit len ked sa rozsiri a sposobi chorobu.
Davala si jej aj probiotika? kvoli ATB, je to dolezite kvoli crevnej flore, hovori sa, ze imunita je v crevach. Mne brali aj z nosa , aj z hrdla.
Sopliky urcite odsavat, ucit ju vyfukat si nostek a da sa i zvlhcovat sliznica, my pouzivame QUiNXX (su aj ine, ved ti poradia), aby sliznica nebola sucha, vraj i to sposobuje rozsirenie bacilov.
My sme boli aj u imunolalergologa a ORL, lebo maly mal od tohto roku opakovane nadchy a sopel len zatekal, ma zvacsenu mandlu a mala ide tiez na ORL, na fibroskopiu, ci nema velku mandlu, lebo ona od narodenia chrchoce casto v nosteku,a to teda casto sopliky nemava, u nas to ale moze byt i uzky slzny kanalik.
ja by som urcite ziadala orl vysetrenie a asi aj imunoalergologa a nech aj posudia, ci ockovanie je alebo nie je vhodne, a teda ho treba odlozit.

ramiem
autor
30. okt 2013

Boli sme aj na ORL, aj na Imunoalergologii...na ORL ma sfukla, ze od roka ma vediet fukat nos....a co len povedala, ze je potrebne preliecit ATB toho pneumokoka...Imunoalerg. vysli jej nizsie nejake hodnoty ine vyssie...k tomu mi povedali, ze su preto take, ze prekonava vela infektov a berie casto ATB, teraz nam brala obvodna krv a tie vysledky sa este zhorsili...ale vobec nik nic neriesi. Teraz mi ten vyter z hrdla pride len zeby sa dokazalo, ze v hrdle nic nie je ...co nebolo ani pred tym, aby ju mohli zockovat...som z toho unavena, kolko krat pridem k dr. tolko krat ina teroria a obhajovanie momentalneho nazoru dr....

tinka9000
30. okt 2013

ak nie si spokojná, zmeň hlavne pediatra. No, soplíky pokiaľ sú fakt priesvitné bez teploty, ja neriešim a nechodím k pediatrovi, teraz ide mať dcérka 18 mes. a párkrát sme sople mali. 2x sa jej ale stalo že jej riadne zatekali a kašlala a to sme riešili sirupmi, fenistilom, sinupretom a prešlo to. Pokiaľ sú žlté či zelené, treba určite hneď urobiť výter z nosa, lebo tie už bývajú infekčné. Teraz nám vyšiel jeden bacil z nosa - prvý krát, známy nám totiž zabudol oznámiť keď sme šli na návštevu že má choré dieťa, tak sme chytili škôlkarskeho bacila, na ktorého atb ani nezaberajú, dostala kvapky do nosa (oni sú určené do uší a očí ale dávajú sa aj do nosa) uniflox a pomaly nám to prechádza. Sople ale teraz paradoxne nemala, len kašlala, a to len v noci - 1-2x za nos ale to riadne.
Očkovať by som teraz na tvojom mieste určite nedala, pokiaľ fakt nie je aspoň pár týždňov fit. Treba poriadne preliečiť a posilňovať imunitu prírodnými spôsobmi, zázvorový čaj z čerstvého zázvoru, pomaličky otužovať, chodiť plávať, saunovať a soľná jaskyňa. PLus jasné zvlhčovať noštek, veľa veľa piť vhodhé nápoje a pobyt na čerstvom vzduchu. A tie probiotiká určite dávaj. Inak moja ešte tiež nevie fúkať sama nos a to má 18 mes.🙂 z toho si nič nerob.Držím palce.

siska53
31. okt 2013

@ramiem veru, ak nie si spokojna, zmen pediatra. A ocna ma vediet fukat nos?? Moja ma 19 a odsavam jej nostek, lebo by si to aj tak dobre nevyfukla a len ju idem zacat ucit. Syn ma 3,5 a hoci uz vie fukat, stale to nevie tak silno, potom mau to zateka vzdy, u neho vsak uz odsavacka velmi nehrozi., to by sme museli byt pri nom traja.
A veru, kym nie je fit, neockovala by som. Drzim paste, nech sa vam to vyriesi.