Ahojte,
Mala 9 m sa takto vysypala na chrbte a hrudnicku, novu potravinj som nezavadzala, prasok ten isty... sme v zahranici termin k lekarovi dostanem o 4 dni najskor a nema ine problemy len ten vysyp. Mam jej dat na to fenistil? Ma toho troska viac ako vcera. Zinkovy krem nezabera... dakujem za rady
@laura_222 vyzera to ako potničky z tepla
Moja mala.presne to iste, poslem aj foto. Najlepsie jej pomohol sudocream a bolo to z jedla veruze. Zial tak chemia co dnes je, je to najhorsie.
@laura_222 no ved to len začína, máš ju ešte dosť malú. Moja mala prvý vysyp už ani neviem kedy. Tiež ma čistú pokožku. Ale z potu má krupicu hneď, to pekne vidím, lebo ma len tam, kde mala napr body alebo jedlo. Môže byť aj kúsok ovocia aj také čo bežne nevadí. Môže byť akurát to nastriekane. Malá prišla minulé Z piesku dokopy 5 štipancov, tiež som nevedela z čoho, škrabala si to, do štyroch dní sa to začalo strácať. Nič jej na to nedávaj. To sa samo. Ak dojciš môžeš materské mlieko.
@laura_222 moze to byt z postreku na ovoci, mne takto dcera v cca 10 mesiacoch zareagovala na mango, doma na ostrovoch uz miestne mango jedla v pohode, ale boli sme na dovci a zjedla mango z obchodu( dovezene z Pobrezia slonoviny).Idealne je vsetko najorv dobre umyt a potom osupat
Tak ani nemuselo byť nejako veľmi teplo, môže to mať aj z toho, že napríklad dlhšie ležala na chrbátiku a spotil sa jej 🙂
nemoze to byt 6ta choroba?
@los_andreos dufam ze nie
Dakujem za rady vsetkym😘😊
Potnicky spotená bola a vychádzala sa nič viac 🙂
Sypky puder nic nepokazi asi potnicky ale moc nevidno no
Jedna z možností je, že je to výsev po šiestej chorobe...Neprekonali ste ju teraz niekedy...Vyrážky sa zvyknú objaviť po odznení horúčok, no nie sú podmienkou. My sme chorobu v 6 mes. prekonali, no výsev sa nedostavil...takže presne neviem, ako to vyzerá...
Druhá možnosť ako aj ďalšie mamičky píšu - potničky, prostredie nemusí byť príliš teplé, napriek tomu dieťaťu môže byť teplo, ak je napr. nevhodne oblečené. Toto dôverne poznám, tieto sme mali aj my. No podľa fotky žiaľ neviem i istotou povedať, či ide o tento problém.
Avšak v oboch uvedených prípadoch platí, ničím nenatierať, ak je to jedna z týchto dvoch vecí, tak vyrážky po niekoľkých dňoch zmiznú samé (potničky miznú v závislosti od toho, ako veľmi je dieťa vyhádzané, niekedy to trvá dlšhiu dobu, kým sa úplne vstrebú a zmiznú)
Aj my sme to mali a bolo to z jedla a davali sme fenistil.
@dracikdrahosko horucky nemala, asi su to potnicky ako baby pisali alebo reakcia na jedlo, dakujem za odpoved
Ahojťe baby som tu nová ..a chcela by som sa spytat malý ma 9 mesiace a na chrbte sa mu vysipali podnicky čo mak robiť nechcem hnet panikarit a ist k lekarovi. Vopred dakujem za odpovede
@laura_222 potnicky nemozu byt?