Baby čo to môže byť? 9 mesačná je vyhádzaná na chrbte

laura_222
13. júl 2018

Ahojte,

Mala 9 m sa takto vysypala na chrbte a hrudnicku, novu potravinj som nezavadzala, prasok ten isty... sme v zahranici termin k lekarovi dostanem o 4 dni najskor a nema ine problemy len ten vysyp. Mam jej dat na to fenistil? Ma toho troska viac ako vcera. Zinkovy krem nezabera... dakujem za rady

danik1505
13. júl 2018

@laura_222 potnicky nemozu byt?

margaret17
13. júl 2018

@laura_222 vyzera to ako potničky z tepla

laura_222
autor
13. júl 2018

@danik1505 neviem lebo je tu tak 18-20 stupnov teraz, nemyslim ze by sa nejak potila. Zmenilo mi to kvalitu fotiek tak je to zle vidiet. Potnicky sa zvyknu rozsirovat?

babulka82
13. júl 2018

@laura_222 nenatieraj nicim .Osprchuj cistou vodou a daj nieco biele bavlnene len take lahke oblecko

pininka
13. júl 2018

Moja mala.presne to iste, poslem aj foto. Najlepsie jej pomohol sudocream a bolo to z jedla veruze. Zial tak chemia co dnes je, je to najhorsie.

pininka
13. júl 2018
laura_222
autor
13. júl 2018

@pininka sme v USA a vsetko je tu take bez chuti pripadne extremne sladke tak mozno aj zelenina bola niecim postriekana kto vie... dakujem ano vyzera to rovnako ako to co ma nasa

pininka
13. júl 2018

@laura_222 my sme s tym boli na alergo, a ona mi vravela ze je to urcite z jedla. Ale ze nemam nic vynechavat, telo si musi zvyknut. Mala aj exem na viacerych miestach, ale vsetko jej uz preslo.

laura_222
autor
13. júl 2018

@pininka ok dakujem za odpoved, tak to necham tak snad to zmizne ak nie pojdeme k doktorovi

sono2
13. júl 2018

@laura_222 moja má tiež kadečo pár dní, nikdy nič neriešim. To nemá nič hrozné určite rýchlo sa stratí. Dcéra mala krupicu pár dní dozadu na hrudníku, tiež neviem z čoho a už tam nič nemá. Nemusíš sa hneď strachovať.

laura_222
autor
13. júl 2018

@sono2 hej viem deti s tym rastu, len nasa moc nemava nic na kozi, dakujem za nazor

sono2
13. júl 2018

@laura_222 no ved to len začína, máš ju ešte dosť malú. Moja mala prvý vysyp už ani neviem kedy. Tiež ma čistú pokožku. Ale z potu má krupicu hneď, to pekne vidím, lebo ma len tam, kde mala napr body alebo jedlo. Môže byť aj kúsok ovocia aj také čo bežne nevadí. Môže byť akurát to nastriekane. Malá prišla minulé Z piesku dokopy 5 štipancov, tiež som nevedela z čoho, škrabala si to, do štyroch dní sa to začalo strácať. Nič jej na to nedávaj. To sa samo. Ak dojciš môžeš materské mlieko.

tenerifka
13. júl 2018

@laura_222 moze to byt z postreku na ovoci, mne takto dcera v cca 10 mesiacoch zareagovala na mango, doma na ostrovoch uz miestne mango jedla v pohode, ale boli sme na dovci a zjedla mango z obchodu( dovezene z Pobrezia slonoviny).Idealne je vsetko najorv dobre umyt a potom osupat

nelinka888
13. júl 2018

Tak ani nemuselo byť nejako veľmi teplo, môže to mať aj z toho, že napríklad dlhšie ležala na chrbátiku a spotil sa jej 🙂

los_andreos
13. júl 2018

nemoze to byt 6ta choroba?

laura_222
autor
13. júl 2018

@los_andreos dufam ze nie

laura_222
autor
13. júl 2018

Dakujem za rady vsetkym😘😊

lubik87
13. júl 2018

Potnicky spotená bola a vychádzala sa nič viac 🙂

bubblegum7
14. júl 2018

Sypky puder nic nepokazi asi potnicky ale moc nevidno no

dracikdrahosko
14. júl 2018

Jedna z možností je, že je to výsev po šiestej chorobe...Neprekonali ste ju teraz niekedy...Vyrážky sa zvyknú objaviť po odznení horúčok, no nie sú podmienkou. My sme chorobu v 6 mes. prekonali, no výsev sa nedostavil...takže presne neviem, ako to vyzerá...
Druhá možnosť ako aj ďalšie mamičky píšu - potničky, prostredie nemusí byť príliš teplé, napriek tomu dieťaťu môže byť teplo, ak je napr. nevhodne oblečené. Toto dôverne poznám, tieto sme mali aj my. No podľa fotky žiaľ neviem i istotou povedať, či ide o tento problém.
Avšak v oboch uvedených prípadoch platí, ničím nenatierať, ak je to jedna z týchto dvoch vecí, tak vyrážky po niekoľkých dňoch zmiznú samé (potničky miznú v závislosti od toho, ako veľmi je dieťa vyhádzané, niekedy to trvá dlšhiu dobu, kým sa úplne vstrebú a zmiznú)

buba1riky1
14. júl 2018

Aj my sme to mali a bolo to z jedla a davali sme fenistil.

laura_222
autor
14. júl 2018

@dracikdrahosko horucky nemala, asi su to potnicky ako baby pisali alebo reakcia na jedlo, dakujem za odpoved

noelko120
5. júl 2020

Ahojťe baby som tu nová ..a chcela by som sa spytat malý ma 9 mesiace a na chrbte sa mu vysipali podnicky čo mak robiť nechcem hnet panikarit a ist k lekarovi. Vopred dakujem za odpovede