Prosím nemáte niekto skúsenosť s pretrvávajúcou zltačkou? Za chvíľu bude mať moje bábo 8 týždňov a stále ma vysokú hladinu bilirubínu (195), už sme boli aj hospitalizovaní ale dali len infúzie a na kontrole opäť vysoká hodnota. Mali ste to niekto podobne?
Dolzite je ci klesa, ak klesa ale pomaly je to ok
Od 3.10. nám klesla hodnota z 198 na 195, preto ma to znepokojuje, ale pečeňové hodnoty jej vraj klesli trochu lepšie ako bilirubín
Čierne uhlie odporúčam i ja. Dcérka ho pila riedené s vodou (len už si nepamätám pomer) Potom nám to krásne išlo dolu. Skúste sa opýtať pediatra.
Gilbertov syndrom?
@trgypadl syndróm pri ktorom je vysoká hladina bilirubinu a pečeňové testy sú v norme volá sa to stresovy bilirubin liečba nie je žiadna len sa sleduje u nás to deti zdedili po mne dá sa s tím normálne žiť
Aj náš mal, my sme boli kvôli tomu dlhšie v nemocnici ale nám sa narodil v máji čiže sa slnil kedy sa dalo. Ale žltý bol aj tak asi 3 mesiace. Ale pekne mu to klesalo. Keď sa dá treba doma dávať na okno a na slnko keď svieti.
Tiež ma napadlo Gilbertov syndróm... sama ho mám
áno, bolo to z lekárne
My sme davali Carbosorb, rozdrvili sme a zamiesali do vody a bud flaskou, ale museli sme kupit take cumliky s vacsou dierkou, na mliecko mal na dokrm Lansinoh, to sa upchalo a neslo cez to. Alebo potom striekackou od nurofenu. Ale nasmu to chutilo z flasky 😅. Ale teda viackrat to bolo treba premiesat, lebo to sa nerozpusti. No a davkovanie uz neviem veru presne. Ja som asi 1/4 tabletky rozdrvila do deci vody a davala niekolkokrat denne z toho, ale asi to ani cele nevypil. Dost mi grckal a on bol chuducky, takze som ho nechcela len tym nalievat, ale riadne krmit mlieckom.
Nase tretie babo bolo zlte este asi do konca 3.mesiaca. nam to ale klesalo, ani nebol v nemocnici, len sme mali davat cierne uhlie a vela dojcit. Povedali nam, ze pravdepodobne ma Gilbertov syndrom po otcovi. Ale nerobili genetiku, ci naozaj. Narodil sa pred Vianocami a este v marci bol ako od mora...🙄. Teraz je zas bledy. Bude mat 4 roky a je uplne ok. Spolahni sa na pediatra.