Mám 3 mesačné dieťatko, ktoré mi takmer za každým keď ho dáme do vajíčka sčervenie v tvári a vyzerá akoby ho odkrvovalo alebo čo, normálne začína byť neprítomné, samozrejme ho v sekunde vyberám a hneď to prejde no začne veľmi plakať. Netušime nikto čo to može byť, nestalo sa to niekomu? 😔 Som z toho nepokojná, vystrašená.. Doma má rôzne lehatká, ale nikde sa to nestqlo ani raz len vo vajíčku asi 4x.
Znie to vážne. Asi by som to skúsila ukázať pediatrovi.
@anavixy je tam usedené správne 😔 dialo sa to aj v novorodeneckej vložke a deje sa to aj teraz keď ju tam nemá…bojim sa aby sa mu niečo nestalo :(
Naapadlo mi ešte, či sa mu nevráti náhodou aj mliečko alebo čosi, že mu to blokne dýchanie na chvíľu..neviem fakt..
Vajíčko máme si myslím, že tiež dosť kvalitné- Maxi cosi pebble 360 stupňové..
@anketkarka ukázať to nevieme, stále chodime k pediatrovi s vajíčkom, ale ono sa to stane len niekedy…väčšinou krátko po usadení, následne po vybratí a vložení ho tam späť sa to už vobec v daný deň neudeje/.
ked sa mu to deje len obcas, tak sa priklanam k tomu, ze je tam zle usadene a inokedy ho tam davate spravne. moze to byt rozdiel len par centimetrov.
@deedol je to možné, božinku keď ja si davam taký pozor a snažím sa to robiť správne 🙄🙈 práve som si pozerala aj také obrázky na googly ohľadom tej positional asphyxation, že keď sú blokované dýchacie cesty a naozaj to môže spôsobiť pár cm rozdiel
Ano, presne to pozicne dusenie som mala na mysli. Novorodenecku vlozku este 3m dieta urcite potrebuje. Skuste sa obratit na odbornikov v tomto smere, neviem ako je to u Deti v aute, viem, ze nehodnotia bezpecnost autosedaciek, ktore nepredavaju, ale ci nehodnotia ani usadenie deti v “nie ich” sedackach neviem… alebo potom odpozorovat co je vtedy inak, zadockom musi byt dieta uplne pri spone, podsadene.. ale pozeram prave, ze oni tuto sedacku dokonca maju v ponuke, tak skuste napisat a poslat fotku im na fcb alebo aspon pozriet cez lupu.. alebo asi aj tu sa da? 🙂
Vieš to pediatrovi ukázať tak,že si to natočíš na telefón.
@anavixy ďakujem krásne, si moc zlatá 🙏❤️ skúsim to hneď dnes…už mam stres s nim niekam autom chodiť popravde :( sama si ani netrúfnem…celú noc som zasa rozmýšľala, že čo robím zle, kedy sa to udeje a kedy nie…vyslovene sa to deje vždy doma pri prvom usádzaní..následne už potom nikdy….malý mal aj reflux a veľakrát si odgrgáva aj po 3h, tak mi napadlo, či aj to nemôže byť nejaký problém..už fakt neviem🥹
@bubuzu ďakujem, no popravde keď sa to stane tak asi mi nenapadne to hneď točiť lebo ho v sekunde vyberám von😔
Možno by pomohlo skúsiť iné vajíčko, toto dokáže spôsobiť aj pár CM .....Skús pozrieť Cybex vajíčka.
A je tam dobre usadene? Nema bradu velmi zaborenu do hrudnika?