Bábätko s epilepsiou

bom123
19. sep 2020

Ahojte, potrebovala by som radu od mamičiek ktoré majú bábätká s epilepsiou. Diagnostikovali nám epilepsiu. Vsetky výsledky máme dobré okrem eeg, tam nám našli 3 epi výboje, keď prvýkrát vyšetrovali eeg tak nič až na ďalšom našli.
Chcem sa spýtať mamičiek ktoré stýmto prechádzajú, či prešli, že ako potom ďalej riešili situáciu? Stabilizovali vás asi s liekmi, išli ste domov a potom keď ste predsa mali záchvat tak ste počkali pokým nebudú časté a išli ste na pohotovosť? Či ste dávali ako prvú pomoc diazepan? Pýtala som sa doktorov v nemocnici ale presný odpoveď mi nikto nedal a neviem čo mám potom robiť, ako riešiť situáciu keď predsa bude mať záchvat po stabilizácií a keď sa vrátime domov z nemocnice. A druhá otázka vyrástlo vám dieťa ztoho? Kedy? Ja sa cítim úplne bezmocná. Som úplne zmätená ztoho celého. A keby ste mi vedeli dobrého detského neurológa odporúčiť by som bola vďačná. Ďakujem.

andrejka1974
19. sep 2020

Nemam skusenost u takych malych deti ale moja sestra ju dostala v 17 rokoch a uz vela rokov je povazovana za zdravu ale vzdy ked dostala zachvat sme volali zachranku

bom123
autor
19. sep 2020

@andrejka1974 čo jej dávali, keď len sanitka pomohla? Nemali ste diazepan liek ako prvú pomoc? Ja sa bojím toho tiež, že budem musieť vždy volať sanitku. Alebo, že neskoro zistím, že som už davno mala volať. Vaša sestra mala dlho trvajúci záchvat keď ste volali sanitku?

andrejka1974
19. sep 2020

@bom123 to uz bolo davno sestra ma uz 50 a vtedy to bolo ine ja som mala vtedy 12 cize len utrzky

bom123
autor
20. sep 2020

@andrejka1974 jaj tak to nic.