Bábätko prestalo priberať

nssv2
5. feb 2024

Ahojte,mamičky, mate niektora skusensot?

Mame trojmesacne dievcatko, doteraz vzdy pribrala za 3 tyzdne skoro 1kg a za posledny mesiac len 300g, ideme na kontrolu, ked nespravila pokrok tak ideme na prikrmovanie UM.
Malá je vzdy najedena, nikdy neni nespokojna, skusala som jej po zisteni ze nepribera po krmeni ponukat aj odsate mliecko aj UM (ci nahodou neni hladna ze jej z prsicok nejde malo) ale odmieta. Mliecka mam dost - odsavam, papam senovku a mliecko vyzera byt huste.
Viete mi nejako popripade poradit napisat vašu skusenost?

Inak je zatial plne kojena od narodenia.

vsetkounas
5. feb 2024

@nssv2 malý sme podobný problém ale ja ty neporadim po mesiaci každého týždenného väzenia a hrozeny my nemocnicou sme prešli žiaľ na umelé a po ňom pekné priberá ,kde bol problém neviem doteraz

nin12345
5. feb 2024

@nssv2 nasa tiez takto vela priberala a potom sa to stoplo proste.. podla nasej doktorky to je uplne v poriadku. Pises ze hladna nie je a dalej pit odmieta cize ja by som na UM vobec neprechadzala

deti95060810
5. feb 2024

tak moja jedna dcéra nie že málo priberala, ale ona chudla... nepomáhalo nič... bolo to veľké trápenie.

54tinka54
5. feb 2024

@nssv2 tak ono bábätká už potom až tak rapídne nepriberajú, však keby mala každý mesiac pribrať 1 kg tak koľko by mala v roku?🙈 a hlavne plne kojené inak priberajú ako deti na UM, tie priberajú viac. Ak je spokojná tak by som ešte sledovala počet pocikaných plienok za deň. Mala by ich mať aspoň 6

idemo
5. feb 2024

Je to úplne normálne. Váhový prirastok detí vo veku 2-6m je približne 150-200g tyždenne. Vobec by som na UM neprechádzala. Základ je že priberá. Detičky na MM priberajú inak ako na UM ale benefity MM sú neporovnateľne vačšie. Nieje to len mlieko a milion ďalších prospešných látok. Ak máš mliečka dosť tak neprestávaj kojiť. Píšem to ako matka 2r chlapčeka, ktorý si stále rád da moje mlieko a doteraz som zato nesmierne vďačna🙏🏻

cecilia29
5. feb 2024

Je to úplne normálne. Prvé.tyzdn3 deti priberaju veeela, potom menej, niekedy až stoja. Ja.som vďačná za moju lekárku, ktorá má podporila v dojčení keď prvé dieťa pribralo za prvý mesiac 1,6 kg a tretia pribrala za prvý mesiac 600g . A stále moje mliečko . Tak ako moje prvé dve deti priberali nadštandardne tretia ide vyrazne pod tabuľkami. O umelom nebola ani reč. Neni dôvod ak mala dostatok materského. To nie je chovný velkovykrm :D ale apo ona vždy tvrdí dolezita je klinika - dieťa dosť pije? Je spokojne? Napreduje? Stolica je ok? Ak je všetko v poriadku nevidím dôvod na umelé. Prípadne môžete začať prikrmi od 5 mesiaca.